2015 óta hússzor repült rendőrségi szolgálati helikopterrel Szijjártó Péter külügyminiszter – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság válaszából, amelyet a 24. hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából. Ennél régebbre visszamenőleg nem őrzi meg az ORFK az erről szóló dokumentációt.

Szíjjártó Péter, a helikopterkirály: itt vannak a részletes használati adatok

A rendőrség nem közölt adatokat a repülések költségeiről.

Szijjártó ezzel magasan vezeti a helikopterező kormánytagok listáját.

2015-ben Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök használt a külügyminiszter mellett egy-egy alkalommal rendőrségi helikoptert,

2016-ban Szijjártó egyszer, Pintér háromszor repült így, a belügyminisztert egyszer Simicskó István akkori honvédelmi miniszter is elkísérte,

2017-ben a kormánytagok közül csak a külügyminiszter helikopterezett, egyetlen alkalommal,

2018-ban Pintér kétszer, Szijjártó háromszor ült rendőrségi helikopterbe,

2019-ben Pintér ismét kétszer, Szijjártó pedig már hétszer,

az idén pedig csak a külügyminiszter használt rendőrségi forgószárnyast, újfent hét alkalommal.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Vaszil Donyev

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
milliós zakód a kukába a rongyrázás főmuftija vagy pazarló senkiházi. a mások pénzén kisssé könnyű a magdéból rázd a rongyot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az egyiknek kisvasút kellett, a másik meg egy helikoptert fog kérni karácsonyra.
Aki Én
Anna Kovács!
@Csizmás Kond: Azért ,,luxusszocialisták" alaktól erős, hogy helikopterrel jár ebédelni, meg a szomszéd faluba. De ha ez lejáratás, akkor csak hajrá!
kissé felnőttem
milliós zakód a kukába a rongyrázás főmuftija vagy pazarló senkiházi. a mások pénzén kisssé könnyű a magdéból rázd a rongyot.
csak úgy....
nem az a lényeg,hogy hányszor repült ! az a kérdés,hogy jogosan repkedett vagy sem! a privát röpcsit fizesse ki és akkor tovább röpködhet míg le nem potyog .
Csizmás Kond
@Horizont: Szerinted ebédelni vitték helikopterrel vagy volt valami ügye és azért ?
Amúgy épp utazásra vannak vásárolva a gépek és kötelezően reptetni kell időközönként ha üresen is, szóval ha valaki igényli akkor még jól is járnak mert kifizetődik a járat.
Csizmás Kond
@Horizont: Nézd ezt nem tudom mert nincs ahonnan, viszont így látatlanban is fogadni mernék, hogy ha nem volt valaki külügyi vendég vele egyedül őt nem vitték ebédelni...tartod?...mert ha nagyon beleásod magad elő lehet kotorni, a programját.
...és remdőrrepcsi...fogom de ha csak annak van és az ami egyben a biztonságot is szolgálja mivel kellett volna vigyék, fogadott géppel és a rendőrség azzal a géppel kísérte volna ?
nezelodo
@Horizont: A gumicsizmáshoz nem a lószar, hanem a macsakaszar illik jobban, ha már annyi nyivákolót "gyártott le", amennyi a nevéből következtethető...
Ami rendőrségi helikoptert illeti, van remény, az átkosban vadászni mentek egy rendőrségi szitakötővel, aztán odaverték magukat a Badacsony hegy sziklájához, és a többinek elment a kedve ettől, csak a Zsóti nem ijedős és helikopterrel hajtja a krotáliázott rénszarvast a vadászetika jegyében.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cirmi! ha egy ellenzéki politikus röpködött volna,akkor te már követelnéd a nyomozást,bírságot,felelöségrevonást!
te bele vagy szeretve a fideszbe és ezért nekik (szerinted)mindent szabad .
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ha az ellenzéki röpködött volna akkor most egekig dicsérnéd...nálad a féloldalúság a jellem nem az ész.
...a helikopter az állam tulajdona és oda repkednek vele ahová akarnak...csak itt nyálaztok mellette mert ez a dolgotok...
Csizmás Kond
@Horizont: ...azért csak ne húzd fel erősen magad még bepisikálsz a nagy izgalmadban...
amúgy jól tette hogy repkedett...engem nem zavar, nem idegesít és nem is érdekel...aki pedig erre durran annak is jó, legalább vérnyomást tud produkálni az elsatnyult ereiben...:)
csak úgy....
@Csizmás Kond: tévedsz cirmi! felölem kormányozhat a pupák panna is csak ne lopjon,ne hazudozzon,ne legyen korrupt és ne játsza a kiskirályt,mert az útálom!
tudode
Ellophatnák ezeket a bársonyülőke foglalókat amikor a légijármű olyan kicsi, mert teszik, veszik magukat a földön, egy fikarcnyi munkaszervezés nélkül!
.
Mennyivel nyugisabb volt az ország élete Bajnai Gordon válságkezelő miniszterrel, aki székfoglalóján bejelentette, hogy milyen módon szándékozik a válságból kivezetni az országot, mandátuma végén beszámolt a parlamentnek, hogy mit végzett, a szakértő, hozzáértő kormányával, amelyet őfélesége el is ismert, dícséretével:
.
------ Orbán megint külföldön dícsérte a Bajnai-kormányt
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457.html
.
Ezek a fura pasik, vezetőhöz nem illően rohangálnak naponta mint pók a falon, több kárt téve az országnak, mint hasznot, a hokizsebükről nem felejtkezve el!
tudode
Bocs!
.
Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnökkel!
Málna
@Horizont: 07:43 Te is szarul voltál. Mert ami jár, az jár...:-)
ómió
Mi történt, efftársak!? Már Kóka efftársatok "pedigréjét" is ráhazudnátok?
Csizmás Kond
@Horizont: Persze hogy be...mindenkinek...még ha igaz nekem is, :) de attól még nemhiszem hogy te boldogabb leszel.
Málna
@Horizont: Dehogynem. Ha más megérdemli, akkor te is. Márcsak ezért a rosszindulatért is, ami minden nap kijön belőled.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ideges vagy...nem kiforgattam, hanem te nem érted úgy ahogy én...:)
Lepényleső
...amiről tudnak,s amiről esetleg hallgatnak?
evacica
Hát kell is az a helikopter, hisz M.o. olyan nagyok a távolságok, hogy ez fene szükséges! Azelőtt ezt egy külügyminiszter sem csinálta, de még miniszterelnök sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.