A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerint elfogadhatatlan a főváros által tervezett újraindítási adó, a jelenlegi, válság sújtotta helyzetben semmilyen formában nem támogatható a még működő és a gazdaságot életben tartó vállalkozások megsarcolása – jelentette ki Parragh László, az MKIK elnöke a Magyar Nemzet hétfői lapszámában.

Szerinte az erről szóló egyeztetésből kihagyták a vállalkozói oldalt, illetve a gazdasági kamarákat.

Karácsony Gergely főpolgármester nemrégiben jelentette be, hogy azoknak a vállalatoknak, amelyeket szerinte a válság kevésbé érintett, de az adótámogatásokból előnyük származik, a korábbi két százalék helyett 2,5 százalék iparűzési adót kellene befizetniük, ami lehetőséget teremtene a fővárosi intézmények és cégek dolgozóinak 2021. évi bérfejlesztésére.

Parragh László azt mondta, hogy a fővárosnak a vállalkozások külön terhelése nélkül, saját forrásból kell megoldania működési költségeinek kigazdálkodását is. "A városvezetésnek egyeztetnie kell a kormánnyal, mivel a módosítás az iparűzési adóval kapcsolatos törvénymódosítást igényel. Reméljük, egy adóemelést a kormány a jelenlegi helyzetben nem támogat" – jelentette ki. Hozzátette, hogy a pandémia miatt kialakult recesszív gazdasági helyzet miatt a nagyvállalatok költségvetése is feszítettebbé vált, így egy adóemelés rövid távon elbocsátásokat okozhat, hosszú távon pedig azzal a következménnyel járhat, hogy a cégek elköltöznek Budapestről.

"Jelenleg a vállalkozások azt szeretnék látni, hogy milyen intézkedésekkel kívánja a főváros megsegíteni, támogatni a cégeket, megadva az esélyt a túlélésre. A külföldi példáknál is azt látjuk: a városvezetés tudomásul vette, hogy azok a vállalkozások, amelyek eddig befizettek a büdzsébe, most támogatásra szorulnak azért, hogy ne menjenek tönkre, és a jövőben újra fizetni tudjanak. A jelenlegi gazdasági környezet sokkal inkább az adócsökkentések, a moratóriumok, a kedvezmények és a támogatások kialakítását teszi szükségessé a vállalati szférának, semmint egy újabb adóteher kivetését" – tette hozzá az elnök.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig a sarc az egyik efftársi "fő fogás"!
lusta
˝Jelenleg a vállalkozások azt szeretnék látni, hogy milyen intézkedésekkel kívánja a főváros megsegíteni, támogatni a cégeket, megadva az esélyt a túlélésre. A külföldi példáknál is azt látjuk: a városvezetés tudomásul vette, hogy azok a vállalkozások, amelyek eddig befizettek a büdzsébe, most támogatásra szorulnak azért, hogy ne menjenek tönkre, és a jövőben újra fizetni tudjanak.˝
A külföldi példák is mutatják, hogy a vállalkozások támogatása a mindenkori kormány feladata, amire egy rahedli pénzt is lehet kapni az Uniótól hitel, vagy vissza nem térítendő támogatás formájában. Ezek a feladatok NEM AZ ÖNKORMÁNYZAT hatáskörébe tartoznak. Ellenben idehaza azt látjuk, hogy a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk minden pénzt elvesz az önkormányzatoktól, a vállalkozásoknak gyakorlatilag semmit sem nyújtanak, a dolgozók csak a rabszolgatörvény igájában szenvedhetnek, ellenben a járvány elleni harc címén milliárdok mennek a haveri négybetű nyalók zsebébe vadászati világkiállítás, stadionok, sporttámogatás, külhoni erre-arra címen. A németek még az ÁFA mértékét is csökkentették.
Nyírfa
Amit a kormány csinál az önkormányzatokkal, az leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor a félholtra vert bokszoló ellen ringbe küldenek egy kipihent profi világbajnokot.
Én már nem is minősítem sem a fideszt, sem az iparkamara elnökét, minősítik ők magukat.
Julliteria
❣️ F­­­i­­a­­t­a­­­l­­­ p­u­­n­c­­­i­m m­­i­­­n­­­d­­e­­­n ­n­­e­­­d­v­­e­s­­! F­o­t­ó é­­r­­t­­é­­k­e­­­l­­é­s­­­e ­­­-­­ photo0876762.es17.club
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.