Az Országgyűlés kilencven nappal meghosszabbította a még múlt héten kihirdetett rendkívüli jogrendet. Közel a vakcina, ezért elegendő a 90 nap – mondta Varga Judit, a javaslat előterjesztője. Mindezek alapján szerda éjféltől több intézkedés lép életbe a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében. 

Az Országgyűlés kedden kilencven nappal meghosszabbította a még múlt héten kihirdetett rendkívüli jogrendet. A Országgyűlés ugyanakkor a törvény hatályvesztését megelőzően is visszavonhatja e felhatalmazását. A kormánynak a járvány következményeinek elhárítása érdekében megtett intézkedéseiről rendszeresen tájékoztatást kell adnia az Országgyűlés ülésén, annak hiányában a házelnöknek és a frakcióvezetőknek.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn közölte: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket, mert ha továbbra is ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel. A korlátozó intézkedések között ismertette az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat, a digitális oktatás bevezetését nyolcadik osztály fölött, a gyülekezés és a rendezvények tilalmát, az éttermek bezárását és a meccsek zárt kapussá tételét.

180 igen szavazattal, egy nem ellenében megszavazta kedden a parlament a felhatalmazási törvény új verzióját, amely a tavaszihoz hasonlóan lehetővé teszi, hogy a veszélyhelyzet idején hozott, akár törvényeket is felülíró kormányrendeletek két héten túl is érvényben maradjanak.

A különbség, hogy a rendeleti kormányzás most legfeljebb 90 napig lesz hatályban, utána ismét dönteni kell a meghosszabbításáról, míg tavasszal az ellenzék azért utasította el a felhatalmazási törvényt, mert az nem tartalmazott időkorlátot – írja a 24.hu. A kormányoldal ennek ellenére június közepén megszüntette a rendkívüli jogrendet.

A felhatalmazási törvényt most támogató ellenzéki frakciók azt hangsúlyozták, hogy a határidő beiktatásával elégséges garanciát kaptak a kormánytól. Igaz, a javaslat megszavazása szerintük leginkább szimbolikus jelentőségű, mert a kormány kétharmados parlamenti többségével bármit képes átvinni a törvényhozáson.

Nemmel a független Székely Sándor szavazott, aki ezt azzal indokolta, hogy tavasszal a kormány visszaélt a felhatalmazással, ellentmondásos intézkedéseket hozott, és az Országgyűlés ellenőrző funkcióját akarta kikapcsolni.

A megszavazott törvény értelmében

veszélyhelyzet alatt nem lehet időközi választást tartani, így a képviselő-testületeket sem lehet feloszlatni,

valamint népszavazás sem kezdeményezhető.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn újabb szigorításokat jelentett be kedd éjféltől a koronavírus terjedése miatt.

- Este 8 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz, kivétel a munkába járás, a munkából hazatérés, illetve valamilyen rendkívüli helyzet (azóta kiderült, hogy a kutyasétáltatás is engedélyezett),

- minden gyülekezés tilos,

- az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék nyitva maradhatnak,

- az üzletek, a fodrászatok, a kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak,

- a szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezőket,

- általános rendezvénytilalmat vezetnek be,

- legfeljebb tízen lehetnek családi- vagy magánrendezvényeken,

- esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megrendezni, a polgári- és az egyházi szertartásokon csak a szülők, a testvérek, illetve a tanúk lehetnek ott,

- a temetéseken legfeljebb 50 ember vehet részt,

- a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni,

- az amatőr csapatsport tilos a szabadban is, az egyéni megengedett,

- a szabadidős létesítményeket bezárják – ide tartoznak az állatkertek, a múzeumok, a színházak, az edzőtermek és a fedett uszodák is,

- a felsőoktatás csak online formában működhet, a kollégiumokat is bezárják,

- a középiskolákban a 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe, az általános iskolák, óvodák, bölcsődék nyitva maradnak,

- a kórházi dolgozókat, a tanárokat, a bölcsődei és az óvodai dolgozókat hetente célzottan tesztelni kell.

A részletszabályok a Magyar Közlönyből derülnek majd ki, az ezeket tartalmazó rendelet kihirdetésével azonban a kormány megvárta a parlament döntését.

Varga Judit: a veszélyhelyzet újbóli kihirdetésének lényege a hatékonyság biztosítása

Az Orbán-kormány javaslatát Varga Judit terjesztette elő a parlamentben. Az igazságügyi miniszter ma elmondta, hogy a tavaszival ellentétben, ezúttal kilencven napra tervezik bevezetni a rendkívüli jogrendet. Ezért ennyi időre terveznek, mert az Európai Uniótól kapott tájékoztatás szerint időközben elérhető lesz a koronavírus elleni vakcina. Ha lesz rá mód, természetesen előbb feloldják a korlátozásokat.

Varga Judit igazságügyi miniszter expozéjában kifejtette:

a koronavírus-járvány hatalmas méreteket ölt az első hullámhoz képest, Magyarország azonban felkészült, a kórházak felszereltek, és minden rendelkezésre áll a védekezéshez.

A koronavírus-járvány első hulláma alatt számos olyan egészségügyi, gazdasági és más védelmi intézkedést hozott a kormány, amely hozzájárult a járvány sikeres kezeléséhez – hangsúlyozta, úgy értékelve, hogy "az első csatát megnyertük".

Most ismét cselekedni kell az ország védelme érdekében, "vészterhes időkben felelős döntéseket kell hoznunk", az eddig megtett intézkedések betartása, az összefogás, a fegyelmezettség pedig a magyarság legfőbb erőtartaléka – folytatta a miniszter.

Közölte: a járvány elleni védekezésben egyértelmű döntési és cselekvési képességre van szükség. A veszélyhelyzet újbóli kihirdetésének lényege éppen a hatékonyság biztosítása.

"A különleges jogrend abban nyújt segítséget, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a lehető leggyorsabban lehessen intézkedéseket hozni, és azokat végrehajtani. A normális eljárásrend akár heteket is igénybe venne, ennyit azonban képtelenség várni. A magyar emberek élete és egészsége olyan nyomós közérdek, amely miatt azonnali lépések megtételére van szükség" – fejtette ki.

Varga Judit elmondta: az alaptörvény értelmében a veszélyhelyzet hatályának 15 napon túl történő meghosszabbítása az Országgyűlés döntésének függvénye. Ezért a mostani javaslat célja, hogy a kormány által a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet kihirdetésével egyetértve az azóta meghozott intézkedéseket megerősítse, hatályukat meghosszabbítsa.

Lényegesnek nevezte, hogy a parlamenti felhatalmazás a kormány jövőbeni intézkedéseire is vonatkozik, az időbeli hatálya pedig a törvény kihirdetésétől számított 90 nap. A felhatalmazás ugyanakkor e 90 nap leteltét megelőzően is visszavonható.

Ezzel kapcsolatban kiemelte:

míg tavasszal nem lehetett tudni, hogy mikor várható az első hullám vége, addig most remélhetőleg rövid időn belül rendelkezésre áll majd vakcina.

A javaslat előírja továbbá, hogy a kormány a veszélyhelyzet elhárítása érdekében hozott intézkedésekről rendszeresen tájékoztatást ad az Országgyűlés ülésén, annak hiányában pedig a házelnöknek és a frakcióvezetőknek.

Rendelkezik arról is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt időközi választás vagy népszavazás nem tartható – ismertette.

A törvényalkotási bizottság módosító indítványa pedig azt mondja ki, hogy a veszélyhelyzet megszűnése után azon választásokon, amelyek esetében a veszélyhelyzet miatti elmaradás előtt a jelölteket már jogerősen nyilvántartásba vették, biztosított, hogy csak ők lehessenek jelöltek.

A referendumok esetében pedig úgy rendelkeznek: a kormány vonatkozó rendeletének hatálybalépésekor helyi népszavazás kezdeményezése érdekében folytatott aláírásgyűjtés esetén az aláírásgyűjtésre vonatkozó határidő a rendelet hatálybalépésétől a veszélyhelyzet megszűnését követő napig szünetel.

Expozéja végén azt mondta a miniszter: ahhoz, hogy az eredményes védekezéshez szükséges lépéseket időben megtehesse a kormány, szükség van a törvényjavaslat mielőbbi elfogadására.

Végül a baloldali képviselőkhöz szólva Varga Judit úgy fogalmazott: itt a lehetőség, hogy ezúttal bizonyítsák, nem kizárólag a napi politikai haszonszerzés és a hazai, valamint nemzetközi hangulatkeltés élteti őket, hanem az ország sorsát is szívükön viselik.

Kell, hogy legyenek olyan közös ügyek, amelyek a napi sárdobálás és politikai érdekek felett állnak. Kell, hogy legyenek olyan ügyek, amelyekben egységes a nemzet, és ezt a baloldal nem utasítja el. A magyar emberek életének és munkahelyének védelme ilyen ügy

- mondta Varga Judit, aki ezért az előterjesztés támogatására kérte a baloldali képviselőket, hogy ne ismétlődhessen meg, "ami tavasszal történt".

TAB: a rendkívüli jogrend segíti a gyors fellépést

Mátrai Márta, a törvényalkotási bizottság álláspontját ismertetve közölte: a koronavírus-járvány egyre gyorsabban terjed Európában és Magyarországon is, és mivel a magyar kormánynak továbbra is az emberek életének megvédése a legfontosabb, szükség van a járvány terjedésének lassítását célzó eszközök igénybe vételére. Most gyors fellépésre, döntés- és cselekvőképességre van szükség, és a rendkívüli jogrend ehhez nyújt segítséget – mutatott rá. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben indokolt az intézkedések mielőbbi végrehajtása.

Megjegyezte: a javaslatot a bizottság 38 szavazattal, egyhangúlag támogatta.

Fidesz: most az összefogás és a pontos tájékoztatás a legfontosabb

Kocsis Máté (Fidesz) hangsúlyozta: most a legnagyobb hangsúlyt az összefogásra és a pontos információkra kell helyezni. A rendkívüli jogrendről szóló javaslat pedig azért fontos, mert lehetőséget ad a kormánynak a gyors és hatékony beavatkozásra – magyarázta.

Kifejtette: a járvány egész Európában felszálló ágban van, egyre több a fertőzött, a kórházi kezelésre szoruló és a halálos áldozat is. Mivel a járvány terjedése felgyorsult, az egészségügyi rendszer több országban a végsőkig leterhelt, kapacitásai határán jár – közölte. Hozzátette: Ausztria több kórháza is kapacitásproblémákkal küzd.

Úgy vélte, a nemzetközi kitekintés azért fontos, mert a tavaszi tapasztalatok is azt mutatták, hogy ami tőlünk nyugatra bekövetkezett, nagy eséllyel itt is megtörténhet, ezért is jó, hogy a kormány az osztrák mintát követi. A visegrádi országokban sem jó a helyzet, ott is egyre nehezedik a terhelés az egészségügyi szektoron – fűzte hozzá.

Azt mondta: csaknem minden ország drasztikus intézkedéseket hozott, több ország is bevezette a rendkívüli jogrendet, sőt van, ahol tavasz óta életben van.

A képviselő kiemelte: szükség van a járvány terjedését korlátozó gyors és hatékony intézkedésekére, ezért jó, hogy a kormány a rendkívüli jogrend meghosszabbítását kérte az Országgyűléstől. A parlamenti döntéshozatal általában két-három hét, de ez most nem fér bele, akár órákon belül készen kell állnia a kormánynak döntések meghozatalára, egészségügyi és gazdasági lépések megtételére – fogalmazott.

Megjegyezte: csökkenteni kell a megbetegedések számát, ez is gyors és hatékony intézkedéseket kíván.

Közölte: most felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal, és ha mindenki betartja a szabályokat, együtt sikerülhet megfékezni a járványt. Azonban így is óriási feladat előtt állnak az egészségügyben dolgozók, ezért fontos, hogy az ország vezetése és a pártok egységesen álljanak mögöttük – mutatott rá.

Kocsis Máté azt mondta az ellenzéknek, hogy a védekezésnek nemcsak a parlamenti szavazás a módja, hanem az álhírek terjesztésének abbahagyása is. Ezért azt kérte, hívják vissza Korózs Lajost a népjóléti bizottság éléről. Most az emberek riogatása jóval nagyobb kárt okozhat, mint járványon kívüli helyzetben – vélekedett.

Úgy látja, a 90 napos határidő reményt adhat az embereknek, hogy ennyi idő után a helyzet érdemben megváltozhat, és jó esély van arra, hogy az oltás ezen időszakon belül megérkezik.

Jobbik: minden eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy ne a vírus diktálja a tempót

Lukács László György (Jobbik) hangsúlyozta, mindenkinek alapvető érdeke, hogy a koronavírus-járványban Magyarországnak a lehető legkevesebb áldozatot kelljen meghoznia.

Megjegyezte, az ellenzéki pártok már egy hete nyilvánvalóvá tették, támogatni fogják a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy kilencven napra megadják a felhatalmazást Orbán Viktornak, hogy végre tényleg a járvány megfékezésén, az áldozatok minimalizálásán dolgozzon.

Szerinte a tavaszinál rosszabb helyzetben van most az ország, nem volt jól megszervezve a védekezés, holott rendelkezésre álltak az eszközök az egészségügyi és oktatási intézmények esetén is.

Közölte, az ellenzékkel közösen is vállalhatná a felelősséget a kormány, ha megfogadnák a széleskörű és ingyenes tesztelésre vonatkozó javaslatot. Minden eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy ne a vírus diktálja a tempót – hangoztatta.

Lukács László György szerint nem szerencsés az osztrák intézkedéseket másolni, ugyanis Magyarország most rosszabb helyzetben van, mint amikor Ausztriában bevezették a szigorú intézkedéseket, ráadásul az ellátórendszer sincs a legjobb állapotban.

KDNP: kellő mozgásteret ad a törvényjavaslat a kormánynak

Simicskó István (KDNP) arról beszélt, hogy száz éve nem látott világjárvány söpör végig a világon. Szerinte a koronavírus-járvány első hullámában hozott kormányzati döntések helyesek voltak és bizonyítottak, hatékonyságuk egyértelmű.

Fontosnak nevezte, hogy mindenki támogassa a koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. Közölte, ez az előterjesztés adja meg a kellő mozgásteret a kormánynak a járvány elleni hatékony védekezéshez.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a javaslatban szerepel a kilencvennapos időkorlát, amelynek kimaradását tavasszal kifogásolta a baloldal.

Ismertetve a szerdától hatályos intézkedéseket, azt mondta, egyszerre cél a védekezés hatékonysága, az emberéletek megóvása, valamint az ország működkőképességének a fenntartása.

MSZP: járványhelyzetben minden felelősség a kormányé

Korózs Lajos (MSZP) úgy értékelt: tavaszhoz képes most sokkal súlyosabb a járványhelyzet, azonban a kormány a nyár folyamán nem készítette fel a társadalmat a pandémia második hullámára, nem bővítette a tesztkapacitásokat és nem hozott intézkedéseket a humánerőforrás-problémákra sem. Megjegyezte: a legjobb védekezés, ha megelőzik a bajt.

De nem tudni, hogy a kormány ezt az utat választotta-e szeptemberben, "vagy valakik, valahol olyan döntést hoztak, hogy engedjük szabadjára a vírust" – mondta.

Kijelentette: járványhelyzetben minden felelősség a kormányé. "Pénz, paripa, fegyver, minden a kormány rendelkezésére áll" – fogalmazott.

Szerinte azzal, hogy a kormány most 90 napra kéri a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, beismerte, hogy tavasszal helyénvaló volt az ellenzék időkorlátra vonatkozó kezdeményezése. Jelezte: az MSZP frakció támogatni fogja a törvényjavaslatot.

Az MSZP nevében tömeges és ingyenes tesztelést, az álláskeresési támogatás bővítését, a részfoglalkoztatást támogató program kiszélesítését, valamint a nyugdíjasok és a gyermekes családok támogatását javasolta, valamint követelte az önkormányzatok pénzét elvonó "kormányzati büntetőpolitika" felszámolását.

Emellett arra szólította fel a kormányt, hogy a települési önkormányzatokat lássa el információkkal a hatékony helyi védekezés érdekében, illetve tegye közzé, hogy eddig hány egészségügyi és szociális dolgozó, illetve pedagógus fertőződött meg, mennyien vannak intenzív osztályon és közülük hányan haltak meg.

DK: a kormány térjen vissza a józan útra!

Arató Gergely (DK) úgy értékelt: a kormányoldal a törvényjavaslattal beismeri, hogy súlyos a járványhelyzet, de azt is, hogy "piszkos politikai játékot játszottak tavasszal", amikor időkorlát nélkül kért felhatalmazást a parlamenttől.

Arra szólította fel a kormány, hogy térjen vissza a "józan útra", és ezzel a felhatalmazással úgy éljen, hogy az a járvány leküzdését, és a gazdasági- társadalmi hatások mérséklését szolgálja.

Ebben számíthatnak a támogatásunkra – jelentette ki, azonban jelezte: a DK az "önkormányzatok tönkretételéhez", a "haverok zsebének megtöméséhez", vadászkiállításhoz és a futballstadionok építéséhez továbbra sem adja támogatását.

Arató Gergely a tesztelési kapacitások bővítésére szólított fel, szerinte lehetővé kell tenni, hogy a fertőzött emberek minden kontaktját ingyenesen teszteljék. Arra is felszólította a kormányt, hogy foglalkozzon komolyan a járvány szociális következményeivel: ne csak a szállodákat, hanem a kisvállalkozásokat is segítse, a bértámogatási rendszert bőkezűbben állítsa vissza, valamint adjon direkt támogatást azoknak, akik most vagy tavasszal veszítették el a munkájukat.

Ne csak a gazdag családokat, hanem a rászoruló családokat is támogassák! – tette hozzá.

LMP: szükséges, de megkésett intézkedések

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője arról beszélt, hogy érzékel valamiféle változást tavaszhoz képest, ami mintha abba az irányba mutatna, hogy érdemes a pártpolitikai csatározásokat félretenni ebben a nehéz helyzetben.

Idézte Jakab Ferenc virológus október 2-ai figyelmeztetését, majd azt mondta: helyénvaló és szükséges intézkedéseket jelentett be a kormányfő, de azok megkésettek. közölte: bíznak abban, hogy a 90 nap elég lesz a járvány terjedésének érdemi lassítására, és nagyobb számban lesz elérhető az oltóanyag Magyarországon.

Ugyanakkor nagyon súlyos problémák vannak a gazdasági intézkedéseknél. Ne késlekedjenek a további szükséges döntéseket meghozni! – jegyezte meg.

Javaslataik közül kiemelte, hogy minden magyar állampolgárnak ingyenes tesztelést kell biztosítani, meg kell teremteni a kontaktkutatás feltételeit, minden fertőzöttnek elérhetővé kell tenni, biztosított jogviszonytól függetlenül, az ingyenes egészségügyi ellátást, a kormánynak támogatnia kell az otthoni munkavégzést, a munkájukat elvesztettek számára pedig azonnali ellátásról kell gondoskodni.

Az LMP a törvényjavaslatot támogatni fogja – közölte.

Párbeszéd: hogy lehet egy ilyen kormányban bízni?

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője elmondta, 2020 tavaszán arra lett volna szükség, hogy a polgárok bízhassanak a kormányban, de a bizalom már akkor is hiányzott.

A megelőlegezett bizalmatlanság jogosnak bizonyult, a rendeleti kormányzás sokszor semmilyen összefüggésben nem volt a védekezéssel, viszont szisztematikusan csonkolta az önkormányzatok, a polgárok jogait – mutatott rá, majd hosszan sorolta az akkori intézkedéseket.

Tordai Bence szerint a mostani felhatalmazási törvénynél is ezekből a tapasztalatokból kell kiindulni, miközben még fontosabb lenne, hogy a polgárok, az önkormányzatok bízhassanak a kormányban. De hogyan bízzanak egy ilyen kormányban? – tette fel a kérdést.

Az ellenzéki képviselő ugyanakkor jó jelnek nevezte a 90 nap beillesztését a jogszabályba, illetve azt, hogy a korábban javasolt intézkedéseket meglépte a kormány.

Ez azonban kevés, helyre kell állítani a társadalmi bizalmat, a polgárok, az önkormányzatok, de az ellenzéki képviselők bizalmát is – rögzítette.

Jelezte: a most tárgyalt javaslathoz akkor tudják a bizalmat megelőlegezni, ha a kormánypártok támogatják az ellenzék által benyújtott módosító indítványt.

Forrás: 24.hu, Origo, MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
felesleges ! kétharmaddal eddig is minden átment ! Ha meg Orbánbasinak sok a vita, nézzen elmentettt Trump videókat !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Minderre azért van szükség, mert Orbán Viktor nagyon figyeli Ausztriát, és ott pocsék a helyzet. Mi két héttel követjük őket, tehát még időben lépünk, mert különben kimerülnek az orvosok és az ápolók. Mondta a vezér. Fura, mert még néhány napja is azt mondta, hogy szinte és mármár korlátlanok a források egészségügyi dolgozókból, van ágy dögivel és minden, amire szükség lehet a gyógyuláshoz, elég a maszkviselés szabályainak betartása, mert a magyaremberek arra adtak neki felhatalmazást a nemzeti inzultáción, hogy működjön az ország, és akkor működni is fog, nem állhat le.Ha már az ország leállása! Parragh László bukott fürdőkádkereskedő és csempekirály, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tanácskozott Orbán Viktorral és Rogán Antallal (akit visszavont a főnök a tűzvonalból. Biztosan ki kell szellőztetni, hogy majd a választási hajrában megint ki lehessen tolni a fényre, addigra elfelejtődnek a csúfságok, a válás, a letelepedési kötvények, ezek és azok), és azt javasolta, hogy a gazdaság megmentése érdekében el kell engedni a vállalkozásoknak a helyi iparűzési adót. Én mondjuk nem tudom, mit fognak kezdeni az önkormányzatok – főleg a nagyobbak, mint Budapest is, hiszen most vették el tőlük másodszor a parkolási bevételeket -, ha ettől a forrástól is megfosztják őket. scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/123905292_3399946760090003_3503422633085477826_n.png?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=wtvbCrRUXjEAX8QLB_7&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=fdf9ad23fa719542732735e33899fb49&oe=5FD09C33
Mi meg otthon izzadunk, mint kurva a templomban!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116302958_3018443314870871_4697672090912006367_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ACJ_YBx_K9EAX9HgDcR&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=14cfaa15a844d9bcc5ce96c89af824a7&oe=5FC913D1
Gazella
Attól hogy kurva hosszú a cikk még a biológiai vegyszer végig megy párszor az emberiségen...
pécsi
Vészhelyzet van, ilyenkor nem a parkolási bevétellel kell foglalkozni! Amikor vége lesz a járványnak-remélhetőleg hamar- akkor a kormány kárpótolni fogja az önkormányzatokat, élükön Bp.-el.
kissé felnőttem
és ezekből melyik van meg? ja az kissé kevés ám a túléléshez, ha ti csak lihegtek és nem mentek el a jóléti megbeszélésre? a manit is le kéne ám vonni mert a konzekvenciát tőbben levonták.
Biza rólatok a mentős odaér a 24 órás - ból is a fidesz meg sajnálom? de?... én meg ezt szégyelletesnek tartom ti nem? 1-2 hetet ülni, meg tuttyogni a témán ez lett, eredmény / fő akit majd temethet a családja. ja bedobta a gyeplőt mondják tőbben, hát lehet valami ebben is.
Gauntlet
felesleges ! kétharmaddal eddig is minden átment ! Ha meg Orbánbasinak sok a vita, nézzen elmentettt Trump videókat !
Eladott Ország
@pécsi: ma, 16:39 ♦ Az önkormányzatok szétverésével/adóelvonásával a csúti geci kimutatta a foga fehérjét. Ahogy az államnak úgy az önkormányzatoknak is az adóbevételekből van pénze! A helyzet majd akkor válik érdekessé, amikor az ajtót "verik" az önkormányzatoknál ( ugyanis vannak szociális, működési feladatok is).
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101521355_869222550224320_7503905781394178048_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=5StW_Nlm-YoAX_iQRrA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3178af4141673738edd146634697bdb5&oe=5FAEE0BD
simmering73
Látom a dekázó tésasszonynak megeredt a nyelve és a vírustól már neki is látomásai vannak. "Közel a vakcina, ezért elegendő a 90 nap" - mondta nostradamusi tehetséggel. Igaz, ezekkel az intézkedésekkel közel egy hónapot késtek.
Eladott Ország
Kis kornyika' meg dekázás és feledve van, hogy szinte zéró jogi gyakorlat lett belőle igazságügyi miniszter Aligha lehetne két annyira ellentétes szellemiséget találni, ami Deák Ferencnek ill. Varga Juditnak a lényege. Az előbbi személyében a "haza bölcse", az első a haza - amiről tudjuk, hogy nem lehet ellenzékben - kisajátítója, és mint ilyen megrontó. A haza mindenek előtt ! Deák Ferenc és Varga Judit ? - mocskolódás, szidás, hazudozás ! - mindenek előtt !
Judit a Justitia : EU és Orbán a mérlegen
azonnali.hu/attachment/0032/31770_copy_1_vargaj3.jpg
Proszit a 7-es cikkelyre
alfahir.hu/sites/default/files/styles/riport_image/public/2019-09/orb%C3%A1nvarga.jpg?itok=yDc68nn9
A dekázó Judit
fuhu.hu/wp-content/uploads/2019/06/varga-judit-foci-jo.png
Orbán: Éljen az alkotmányozó kétharmadom.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/or-1.jpg
division
@Gazella: Nincs biológiai vegyszer, próbáld már megérteni. Nekem két családtagom is ezzel foglalkozik többek között Pécsen, ne kelts álhíreket, mint a vírustagadók!
namihami
Akkor most parlamenti felhatalmazás mellett folytathatja az őrjöngést. A "" dicsőségesek"" vokaival mehet az ámok.
tudode
Ha rendkívüli jogrend nélkül is előfordulhat az, hogy
.
----Orbán falujába és Mészáros-féle kempingre is jut a titokban osztott állami pénzből
.
24.hu/belfold/2020/10/07/magyar-turisztikai-ugynokseg-kisfaludy-program-egyedi-dontes-felcsut-balatonfured/
------------------------------------
---- Kisfaludy-pénzek: a fideszes Bánki Erik volt felesége is a nyertesek közt
.
24.hu/fn/gazdasag/2020/11/10/kisfaludy-program-magyar-turisztikai-ugynokseg-fidesz-banki-erik-feleseg-palyazat-mohacs/?fbclid=IwAR1Nmb6oePiRJ4gXL1qdBTfjjr9o_l190zM_5jY2C9ZUN-Z-armbKGyYe_g
--------------------------------
.
Van akinél a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás!!!

.
vitriol
@pécsi: neked ezt külön esküvel megfogadta orbán? Ez is olyan ígéret, amit a nyugdíjasok kaptak: Nem baj, hogy most éheznek a nyugdíjasok, mert, ha valamilyen módon életben maradnak, akkor majd jövőre kapnak segítséget. Akik viszont meghaltak, azok ezzel az ígérettel fogják orbánt szellemként kísérteni! /remélhetőleg!/
Qqberci
"- általános rendezvénytilalmat vezetnek be,"
Akkor a Parlament is bezár?...
szegfue
@pécsi: 16:39 Enged meg, hogy ezen csak röhögjek..."akkor a kormány kárpótolni fogja az önkormányzatokat, élükön Bp.-el." Parragh javaslatát elfogadva, ha 1 évre "felfüggesztik" az iparüzési adót...akkor ezzel is majd "kárpótolják" az önkormányzatokat?! Persze az is lehet, hogy Te is tréfásan irtad, csak elfelejtettél "nevetős" jelet tenni...
kereső
@szegfue: Kárpótolhatja- ha nem lesz közvilágitás, helyi közlekedés, szociális ellátás- idősotthoni ellátás. Nem lesz aki takaritsa az utat, a járdát elvigye a szemetet az őtak mellől, nem lesz aki gondozza a parkokat... etc.És akkor majd nne az önkoormányzatot tessék szidni, hanem a kormányt.
kereső
A tavasz ennél szigorúbb volt, nem kell itten pánikolni. És majd bizonyára jönnek a kivételek, mint a határok lezárásánál. Ott sem szivott senki, csakis és kizárólag a magyarországi magyar állampolgár.
Józsipapa
és a rendkívüli jogrend megszavazása után,
előjöttek egy alkotmánymódosítással !!!
g..i egy banda !!!
vitriol
Mielőtt a kormány azt hinné, hogy a rendkívüli felhatalmazást azért kapta, hogy annak birtokában alaptörvényt módosítson, vagy egyszerúen csak lehetősége nyílt rá, hogy az ellenzéki önkormányzatokon megbosszulja a tetemes népszerűség-vesztését, akkor szedje össze magát és koncentráljon végre az emberek anyagi megsegítésére, ahogy azt más kormányok teszik. Az EU által a védekezésre küldött pénzt a rokonok "megsegítésére" osztogatta el, meg más apró-cseprő felesleges kedvtelésére. Az elmúlt fél év elvesztegetett idő volt a védekezés szempontjából, most már valódi segítséget várunk el a kormánytól, erre való a felhatalmazás!!!
Ronin2
Tényleg nem a kekeckedés miánt,de egy temetésen hogy a fenében lehet tartani az egymástól való távolságot?
Ha ne adj' Isten két szertartás esik egybe,akkor kinek a rokonsága nem mehet be a temetőbe?
Már megint egy kivitelezhetetlen,salátába bújtatott ökörség.
A távolról érkező rokonok meg hogy érhetnének haza 8 órára?
Ui:- már az utcán is viselni kell a maszkot.
Helyes.
Aztán szeretném,ha a boltoktól 5-6 méterre hordában iszogató munkaerőtartalékokat IS ellenőriznék.
Legalábbis itt Miskolcon,mert igencsak dühítően viselkednek/???/.
Yoda69
Ha orbán hallgatott volna a szakemberekre és megteszi a szükséges lépéseket meg agusztusban, akkor most nem lenne szükség a szigorra. De attól tartok meg ez is keves lesz , mert több százezer fertőzött lehet az országban. Tesztelni kellett volna idoben és akkor még lehetett volna fogni a vírus szetpattanasat..
Orban elbaszta, es az a tobb ezer emberelet amit a covid követel az ő lelken szárad. Remélem a felelossegre vonás sem fog elmaradni miután megbukik 2022ben
ómió
Most akkor az efftársak is megszavazták, vagy "csak mellényomtak"?
Nyírfa
Egy, csak egy legény volt talpon a vidéken...

Az ellenzék maga ellen dolgozik. Akarnak valaha is nyerni?
kolnidre
Az sem kizárt,hogy egy szép nap a grázi kezelt elrendeli,hogy reggel 11és 12 között csak négykézláb szabad közlekedni Budapesten.Az elkötelezett szavazók kőzül sokan még ugatni is fognak.
kereső
Az Egészsgügyről szóló Tv. szerint pandémiás helyzetben nem kell külön felhatalmazás a kormánynak, a tisztifőorvosnak, az eü. irányitóinak bármiféle rendelkezés meghozatalához, amelyek a védekezéshez kellenek.
Nyírfa
@Aki Én: 11.15

Tartok tőle. Ha mégis kormányra kerül egy nem fideszes alakzat, az a véletlen műve lesz.
Nyírfa
Orbánt nem is a hívei, hanem az ellenzék tartja hatalmon. Hogy a szocik olyanok, amilyenek, ezt már megszokhattuk. De a DK? Csak porhintés a nagy Orbánellenesség? A DK csak Gyurcsány egyszemélyes revansvételének a kiterjesztése?
És a Momentum? Igazodás lett a nolimpiát meghirdető fiatalok pártalakításának a vége?
A Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt a valódi ellenzék, Hadházyval az élükön. És ennyi.
A nagy öröm után, hogy Biden nyert, ma sírni tudnék a saját közállapotainkon.
Gazella
@division: Bibi van a fejedben! Van biológiai fegyver! Szinte az összes ország titkos laborjai kísérleteznek biológiai fegyverrel.
division
@Gazella: Nyugodj le szerintem. Ez nem biológiai fegyver. Nekem két rokonom is ezen dolgozik többek között Pécsen, te meg itt a propelleren szórod ezt a biológia fegyver dolgot mindenféle megalapozottság nélkül.
csak úgy....
@division: te egy nagyon és fölöslegesen,néha visszataszítóan dicsekedö és okoskodó emberke!
division
@csak úgy...: Ezek tények, "voltmárjobbis" kolléga:-) Inkább ezen gondolkozz el kicsit. Netalán Gazella is te vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.