A Telex információi szerint a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják. A videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít.

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz – számolt be kedden a Telex.

Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok

- kommentálja valaki azokat a felvételeket, melyek a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) a Schönherz Kollégiumban készült.

A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. A Telex információja szerint

a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A BME a Telexnek megerősítette, hogy a felvételek az egyetem kollégiumában készültek, a rongálás miatt pedig vizsgálatot rendeltek el.

A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég

- nyilatkozta a BME a lapnak.

A Telex információnk szerint hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben. A BRFK a lappal közölte, hogy a kollégiumhoz az éjjel hangoskodás miatt hívták ki a rendőröket.

A helyszínen akkor egyéb jogsértést nem tapasztaltak, azonban

a Telex.hu oldalon megjelent videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít

A videót ITT nézheti meg.

Card

Forrás: telex.hu

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Amikor én jártam a BME-re,akkor volt Schönherz kollégium,most Kármán Tódor.( Világhírű magyar tudós,az áramlástechnika,a repülőgépek szárnyprofiljának kifejlesztője)Ha ugyanezt az energiát-persze más formában- az SZFE,egyetemi társaik melletti kiállásra fordították volna,akkor büszke lennék rájuk.Most kínosan érzem magamat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Nyírfa: Szomszéd elintézi a bevásárlást, kaját meg leteszik az ajtó elé és csöngetnek amikor rendelek. Én nem megyek sehova, így nem is fertőzök, a tesztem még nem volt meg. Meglátom hétvégéig mi lesz.
Nyírfa
@division: Kár, hogy húzod az időt. Nyomasd az immunerősítőket, és adj hírt magadról, ne kelljen kérdezni. Rendben?
division
@Nyírfa: Nem kell, max. ha egy hétig nem hallasz rólam:-)
nezelodo
Ezek a gyerekek is egy nekik nem tetsző politikusi döntés miatt bolondultak meg, de nem antik bútorokkal berendezett irodát vertek szét, ami persze nem mentség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.