Az már korábban kiderült, hogy az egyik kambodzsai testőr, akit Szijjártó védelmére kirendeltek, szintén koronavírusos lett.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztertől kapta el a koronavírust egy Bangkokba delegált magyar diplomata, erősítette meg a helyi népegészségügyi hatóság, a DDC – írja a Khmer Times alapján a 444.

A DDC korábban annyit közölt, hogy Szijjártó Péter látogatása után pozitív lett egy meg nem nevezett, 53 éves magyar diplomata vírustesztje, de most a hatóság már azt is közölte, hogy egyértelműen saját kormánya minisztere fertőzte meg.

A diplomata egy autóban ült és együtt is ebédelt Szijjártóval.

Szijjártó múlt kedden adott pozitív mintát Thaiföldön, a magyar miniszter előtte Kambodzsában járt, ahol már 1166 embert teszteltek koronavírusra a magyar küldöttség látogatása miatt, amit a helyi sajtó és a kormány tagjai csak november 3-i incidensként emlegetnek. Szijjártó kambodzsai testőre mellett még legalább három politikus megfertőződött, karanténba vonult a kambodzsai kormányfő, több miniszter és a számos tisztviselő is.

Kambodzsában további azonnali intézkedéseket hoztak, Phnom Penh és Kandal tartományban azonnal felfüggesztették az oktatást a magán és állami iskolákban, a Nemzeti Olimpiai Stadionban felfüggesztettek minden sporttevékenységet, valamint átmenetileg országszerte bezárták a szórakozóhelyeket, mozikat, színházakat és múzeumokat is.

Hun Sen miniszterelnök hétfőn közölte, egyelőre nem hirdetnek rendkívüli állapotot, a helyzetet kontroll alatt tartják, de óvatosnak kell lenniük.

Forrás: 444, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez igen. Fél Kambodzsa megbénult Szíjjártó Covid Pétertől.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ez igen. Fél Kambodzsa megbénult Szíjjártó Covid Pétertől.
simmering73
@simmering73: Ez a pali egy igazi biológiai fegyver.
jesz
Ajaj...Ázsiában Szíjjártó lesz az európai feketeseggű, aki nagy ívben kerülendő.
Lehet magyarázkodni.
Clavigo
Hírünk a világban...büszke,erős,,meg izé...
Borsodi
@simmering73: Nálunk igen jól működik.
Nyírfa
És gyerekek közé is ment, mert egy külügyminiszter hová is menne, ha nem gyerekek közé? Maszk nem volt rajta, ilyen járványügyi huncutságot ne kérjünk rajta számon, ő dolgozik, nem ér rá " maszkot le, maszkot fel "-szórakozásra. Igaz, végigfertőzte Indokínát, és most aztán tesztelhetnek, bezárhatnak, megnyirbálhatják a büdzséjüket, de vigyáztak volna jobban, nem tudják, hogy járvány van, és a magyarok fordítva ülnek a lovon?
Málna
Picit mintha eltúloznák a dolgot Kambodzsában.
Peller Anikó
@Málna: Vagy csak több eszük van mint neked.
Málna
@Peller Anikó: Ennyire tellett? Nem baj, már megszoktam.
Én egyébként nem hívtam volna küldöttséget egy igen fertőzött országból. Mert ennél több eszem van.:-)
Peller Anikó
@Málna: na. Málnana. Az ugyan nem derült ki hívták e vagy csak odatolakodott és úgy egyáltalán mi a rossebet keresett ott, de nyilvánvalóan jobban jártak volna, igen.
Málna
@Peller Anikó: Egy külügyminisztert meg szoktak hívni. Szerintem.
kereső
Ezek szerint toporzék a "szuper fertőzők" csoportjába tartozik. Ő nem 1,5-2 embert volt képes megfertőzni. Bexarás.
nezelodo
Na legalább ott is lesz némi fogalmuk, hol van az a híres illiberális tündérország! Ezek után egy esetleg beígért templom, és stadion már nem is kell nekik...
kereső
@nezelodo: 800 millió dolláros támogató hitelkeretet vitt Kambodzsába. Oda azért ment, De mit keresett Thaiföldön???
kereső
@nezelodo: Én nem tudom, de majd az FBI- Biden megüzente, hogy le fogják buktatni az orbán féléket.
nezelodo
@kereső: Ajaj, tengelyt akar akasztani a jenki Mr Arábikával?
Clavigo
@kereső: Kicsit " lekönnyített " a munka előtt..
surdilloFUJT
@kereső: menekülési utvonalakat párnázzák,és mentik amit lehet!!!Úgy kell majd kiverni belőlük,melyik ázsiai bankban van Magyarország pénze!!!
division
Ebből is látszik, milyen erős a Fidesz:-)
kereső
@nezelodo: Én, tengelyt akasztani? A kormány már akasztott- amikor korruptnak mondta a mostanra már az USA megválasztott elnökét. Élvezettel fogom nézni, amikor hóhért akasztják- mert már régebben is voltak itt ilyen "küszöbrádió" hirek, gyémántokról, FBI által kihallgatott és védetté nyilvánitott korona tanúról, az oroszoknak átadott fegyver-és kokain kereskedőkről, akiket Amerika is kikért- voltak kitiltott gazdasági-és politikai szereplők... és amiről még nem is lehet tudni.
Mondjuk az Azerieknek kiadott gyilkos sem túl népszerű az USA-ban, a nagyon erős örmény közösség-és lobbi előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.