Az alaptörvény-módosítás, a választási tárgyú törvények módosítása, valamint több, kedden benyújtott módosító javaslat visszavonására szólították fel az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az ellenzéki pártok azt követelik Orbántól, hogy vonja vissza törvényjavaslatait

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum az előterjesztéseket közös közleményben bírálta, amelyet a pártok az MTI-hez is eljuttattak.

"Orbán Viktor retteg attól, hogy 2022-ben elveszíti a választást, miközben továbbra is embertelen, aljas kormányzást folytat" – írták.

Az ellenzéki pártok szerint ezt üzenték a kormánypártok módosító javaslatai, amelyekben "a közpénzek ellopása, valamint a közpénzekkel kitömött cégek, alapítványok bebetonozása és elrejtése érdekében" tettek lépéseket.

Ahogy fogalmaznak, a miniszterelnök és csapata magyar emberek további adómilliárdjait játssza át a kastélyokkal, hajókkal, repülőkkel már "amúgy is kitömött oligarcháknak", bebiztosítva őket a 2022-es vereségre.

Tették mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén, amikor a válság megfékezésére, a lehető legtöbb ember megmentésére és megvédésére kellene koncentrálni – írták.

Az ellenzéki pártok szerint a miniszterelnök "kétségbeesett lépéseinek" sorába illeszkedik az is, hogy "tökéletesen demokráciaellenes" módon egyeztetés nélkül, másfél évvel az országgyűlési választások előtt benyújtotta a választási törvény módosítását szolgáló javaslatot.

"Ez is csak azt mutatja, hogy Orbán már a saját maga által, saját magának írt választási rendszerben sem érzi biztonságban magát" – értékeltek.

Szerintük ezzel Orbán Viktor végképp méltatlanná vált hivatalára.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hiszen ezért eresztette el a vírust, hogy legyen jogrend. És a legelső napon leszarja a vírust de alkotmánymódosítást azt akar mert már nem tetszik neki a sajátja se, most másik kell neki.

A választási förvényt meg át kell írni már az első napon mert rohadtul aggódik az összefogás miatt, pedig ezek a balfaszok nem fognak össze úgyse, mert mindegyiknek van pecsenyéje.

A vírus? Há azt meg kinem szarja le. Ne menj ki éjjel akkor nem fertőződsz meg és kész. Éjjel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kussoljatok...tegnap mellette szavaztatok...mindenki tudta ez lesz...
jesz
hát pont Orbán híres arról, hogy bármit is visszavon, ha rákiabál az ellenzék...
tudode
Most dicsekszik, vagy panaszkodik a vaskalapjában!
.
Ne nem reggel, este, hanem felbukkan sokunknál hívatlanul!!!
nezelodo
A mi Viktorunk fél, hogy 2021-ben rossz lesz a krumplitermés, azért a megelőző, rá jellemző gátlástalan törvénymódosítás. Azért vigyorgok rajta, milyen körömszaggató munka lehet abba a kőkemény gránitba belekörmölni a módosítást! Aztán még szegény néhai, elborult elméjű Kerényi sem tudja az Alkotmány asztalán már árulni a produktumot a hülyéknek...
namihami
Vonja vissza? Ezt követelik? Ez az ellenzék szépen hozzáhülyül a Füstihez.
Az egész 23.59-es ötlet célna a legkorlátLANABB hatalom megszerzése volt. És most mondjon le róla? Önként?
Balf@szok, legalább a neveteket nem kellett volna adni a dologhoz. Ismerhettétek, tudjátok milyen. Ha nem szavaztok mellette, akkor is ugyanez lenne, de legalább az arcotok megmaradt volna.
Így még az se...
kolnidre
A nemzetvezető testvér arról nem tájékoztatta a magyar embereket.hogy közösüléskor mi a helyzet a maszkok viselésével.Milyen büntetés illeti az esetleges szabálysértőket?
Peller Anikó
Hiszen ezért eresztette el a vírust, hogy legyen jogrend. És a legelső napon leszarja a vírust de alkotmánymódosítást azt akar mert már nem tetszik neki a sajátja se, most másik kell neki.

A választási förvényt meg át kell írni már az első napon mert rohadtul aggódik az összefogás miatt, pedig ezek a balfaszok nem fognak össze úgyse, mert mindegyiknek van pecsenyéje.

A vírus? Há azt meg kinem szarja le. Ne menj ki éjjel akkor nem fertőződsz meg és kész. Éjjel.
nezelodo
@kolnidre: Lehet, hogy megkapod a hiánypótlást a vezértől a ma oly aktuális, az ország sorsát naponta veszélyeztető homoszexszualitás miatt. Ha meg hazarendelik ennek a szaktekintélyét Brüsszelből, hogy felvilágosítson, érezd megtisztelve magad, mint adózó, fehér, heteroszexuális, keresztény állampolgár.
justhpeter
@Peller Anikó: Tökéletesen egyetértek Veled. Amit nem értek az az, hogy az ellenzéknek miért kellett megszavaznia bármit ? A kormányé az előterjesztés, a kormányé a felelősség is. Az ellenzék meg odaállt a fideSS mögé paravánnak a szélhámoskodáshoz. Pedig a helyzet nem kívánta, hiszen minden alkalommal elmondja a kormány, hogy ők nem támogatnak semmit. Most aztán végigrodeózhatják a tévéket az éjfélkor beadott törvények miatt mint a sértett nép képviselői, azoban a normális embernek ha nem lenne a vírus már röhöghetnékje támadna.
rokker33
Ha ha a fideszt támogató ellenzéki összefosás most kapcsolt XD Jól átbaszott titeket a disznó már késő bánat!180 igen 1 nem ezzel a halálos ítéletet írtátok alá mocskos Kommunista MSZMP idióta banda! 22 nagy bukás lesz ,de nem a fidesz javára hanem az ellenzék fog nagyon elbukni!Taps Viktornak ezt úgy hívják hogy sakk matt!!!
kereső
A kormány 36 Tv. , köztük több a gránitszilárdságút is érintő módositást nyujtott be. Ne mondja senki, hogy ezeket 24 óra alatt készitették elő.Szóval tudatosan készültek a 90 napra, és orbán teljhatalmára. Ezért halt meg több száz ember, ezért hazudik orbán az egészségügy állapotáról- mert az orvosok, ápolók, mentősök káoszról, és bergamói állapotokról beszélnek.
És akkor az egyik alapizé módositás értelmezése:
(1) … Magyarország biztosítja a keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”
Ezt ha részletezhetnénk! Netalán ez azt jelenti például, hogy mostantól nincs szó a biológia órán az evolúcióról? Vagy nem lesz szó a zsidó hit oktatásról? A zeneirodalomból például Handelről? Törlik - több ok miatt is - Csajkovszkij-t? Vagy a több isten hitű antik világot? Ki lehet hagyni Voltaire-t! És mindekit, aki materialista volt. Nem utolsó sorban Darwint!
Viszont jöhet ismét Tóth Tihamér páter és A tiszta férfiúság? Mert az az igazi? Mit is írt mondjuk a szexről? “…a nemi szerveket is Isten teremtette, a nemi ösztönt is és a nemi életet is; tehát az az ösztön is szent, és nem annak a gyakorlása rossz (amit Isten teremtett, az nem lehet rossz), hanem rossz az ember, aki akkor és oly körülmények közt gyakorolja ezt, amikor s amily körülmények közt az Isten ezt nem engedi meg. Már pedig napnál világosabb, hogy Isten akarata az, hogy csak a házasságban szabad ezt az ösztönt használni és a házasságban is csak olymódon, hogy gyermekek születhessenek. Aki tehát nemi ösztönét a házasságon kívül kielégíti, akár úgy, hogy hozzányúl saját testéhez, hogy erkölcstelen gyönyört ébresszen magában, akár úgy, hogy nemileg érintkezik egy nővel s hozzányúl anélkül, hogy őt előbb az oltár előtt egész életére lekötötte volna magához, az saját és mások becsületének s boldogságának hóhérja!”
Szép új világ vár rátok gyerekek, fiatalok.
rokker33
A nagy ellenzéki összefosást akik védik azok egy mocskos hazaárulók fel kell akasztani minden narancs birkát és a kampósorrú Gyurcsány támogatót!A fidesz megvásárolta dekára az egész ellenzéket aki innentől kezdve védeni próbálja az a szemembe egy büdös patkány!!! Viszont gratulálok Székely Sándornak hogy nem dőlt be a hazugságnak ő az egyetlen ember akinek lehet hinni!!!A többiek szégyelljék magukat van miért!!!
Oposit
@Peller Anikó: Pontosan úgy van, ahogy írod.
Szerintem most idén mindent beadnak éjjel, amit csak lehet, az ellenzék meg futhat a halovány jóhíre után. De pont ez volt a cél, hogy ezer legyet üt egy csapásra.
Ebből a cigányvajdából tényleg olyan lesz, mint a Csillagok háborúja 9. részben a császár már csak klón volt és a gonosz szelleme költözött át a sorvadó klónból egy újabba.
vacsi
Az ellenzék már megint keveri a szart!
Jozefina
orbán így is - úgy is a vasztébe rohan!!!
kereső
Ehhez képest mit mond Bárándy Péter ügyvéd/jogász-volt igazságügyminiszter? ( Csak azt nem értem, hogy ez tavasszal nem jutott eszébe?)
hirklikk.hu/kozelet/barandy-peter-a-rendkivuli-jogrendrol-ilyen-nincs/372392
ómió
Nem találták elég internacionalistának a tartalmat? Olyat majd a Böszme "prezentál"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.