Küszöbön áll egy újabb koronavírus elleni gyógyszer hazai gyártása, a favipiravir kapszula így már nem csak Kínából és Japánból érkezhet.

A Richter gyógyszergyár az Index érdeklődésére árulta el, hogy a remdesivirrel kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységüket továbbra is folytatják, amelyet a kormány is támogat. A portál értesülései szerint a gyógyszerből – amelyet a tüdőgyulladásos, oxigénterápiát igénylő, vagyis súlyos állapotú betegeket kezelésére használnak infúziós formában – újabb ötezer adag gyártását rendelte meg a magyar állam.

Ismereteim szerint az operatív törzs és a kormány arra kérte a Richtert, hogy gyártson egy újabb adag remdesivirt

– mondta az Indexnek Kovács L. Gábor akadémikus, a Magyar Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért felelős Hálózat (Hecrin Konzorcium) vezetője, aki hozzátette: országszerte már több mint 400 beteget kezeltek remdesivirrel. Egyetlen esetet leszámítva, nem tudni olyanról, akinél mellékhatás jelentkezett a gyógyszer miatt (ennél a betegnél a májfunkció romlott).

Már többszáz magyar ember kapott a várva várt gyógyszerből

Bár a lap szerint ezek a visszajelzések egyelőre nem hivatalosak a statisztikai feldolgozások miatt, mégis biztató, hogy a szerre a fiatal betegek szervezete jól reagált.

Továbbá azt írják, a koronavírusos betegeket elsőként hét intézményben kezdték el remdesivirrel kezelni: a négy orvostudományi egyetemen (Debrecen, Semmelweis Egytem, Pécs, Szeged), a Dél-Pesti Centrumkórházban, a Korányiban és a Szent János Kórházban, de hamarosan Győrött, Kiskunhalason, Miskolcon, Nyíregyházán, Balassagyarmaton, Szekszárdon, Szolnokon és Zalaegerszegen is megpróbálnak a szerrel gyógyítani.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció) 

(index.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."az operatív törzs és a kormány arra kérte a Richtert, hogy gyártson egy újabb adag remdesivirt"...

Miért kellett kérni? A gyógyszergyár nem látott ebben némi üzleti lehtőséget? Ha nem is kaszálna, de legalább egy picike haszonnal a
magyar embereknek..
Pálinkás Pál
Nos...semmit nem mondok, neten elérhető minden adat...azért halkan megjegyzem, olyan klinikai adat nem,hogy bármit is használna a korona ellen!%!!
Béla333
"Már többszáz magyar ember kapott a várva várt gyógyszerből"

A maffia párttagsági könyv emelkedő számsorrendben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.