Megállapodtak.

Ilyen segítséget kapnap a cukorbetegek Orbánéktól

Cukorbetegeket képviselő szervezetekkel kötött együttműködési megállapodást a kormány szombaton, a diabétesz világnapján – derül ki a kabinet Facebook-oldalára feltöltött videóból.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott azt mondta, hogy Magyarországon több mint 1,2 millió cukorbeteg él. Az őket képviselő szervezetekkel jó szövetséget tudtak kialakítani az elmúlt években, ennek eredménye az együttműködési megállapodás, amelyben hitet tettek a jövőbeli közös munka mellett is – hangoztatta.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter felidézte, hogy meg lehet különböztetni 1-es és 2-es típusú cukorbetegeket. A többség a 2-es típusú, úgynevezett időskori diabéteszben szenved; őket a koronavírus-járvány még jobban veszélyezteti, mint azokat, akik egészségesek. Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és felnőttek anyagcseréje pedig másképp működik, mint azoké, akik nem küzdenek ilyen problémával, ezért rájuk is oda kell figyelni – emelte ki.

Ezért működnek szorosan együtt a cukorbetegeket képviselő szervezetekkel. Évről évre támogatják a munkájukat, idén is százmillió forintos pályázattal segítették őket. Jövőre szintén százmilliót adnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozóknak. Rendelkezésre áll egy félmilliárd forintos támogatási keret is, amellyel idén és jövőre is a gyermekdiabétesz-centrumok fejlesztését akarják segíteni. A kormány célja, hogy Magyarországon a cukorbetegek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják, ezért emelték meg a korszerű technológiák finanszírozását – jelentette ki a miniszter.

Erős Antónia műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója arra mutatott rá, hogy bár most az egyik legnagyobb kihívás a világban a koronavírus-járvány, közben "minden más is zajlik", például a diabétesz is egyre több embert érint: a betegek száma exponenciálisan nő.

Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke közölte: a megkötött megállapodásban azt rögzítették, hogy együttműködnek a diabétesz megelőzése és a már betegek életminőségének javítása érdekében. Szervezetüket 2016-ban azzal a céllal hozták létre, hogy országos szinten képviselje a cukorbetegeket – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: TV2

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Orbán Viktor stratégiai megállapodást kötött a cukorbetegekkel.
Ezentúl csak és kizárólag Orbán Viktor tudja megmenteni a cukorbetegeket.
Orbán Viktor nélkül az összes cukorbeteg meghal.
Cukorbetegek, ha élni akartok, szavazzatok Orbán Viktorra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nesze semmi, fogd meg jól... (a pénzt már visszük is...)
Nessy
@Qqberci: Támogatják a szervezeteket. És???
sgl
dEBRECEN KAPOTT EGY TORNACSArnokra 1 mrd-ot.
1,2 milla cukros kap 100 millát, betegenként 10 Ft-ot.
GGurrrráááá!!!
sgl
@sgl: Mondtam már, hogy rohadék, hazug, tolvaj országrontó gazemberek??
Ha nem akkor most mondom!
rohadék, hazug, tolvaj országrontó gazemberek!!
legott
Orbán Viktor stratégiai megállapodást kötött a cukorbetegekkel.
Ezentúl csak és kizárólag Orbán Viktor tudja megmenteni a cukorbetegeket.
Orbán Viktor nélkül az összes cukorbeteg meghal.
Cukorbetegek, ha élni akartok, szavazzatok Orbán Viktorra!
kereső
Szóval a "szervezet" kap támogatást, a beteg meg semmit. Igy kell ezt- a jó formán semmirevaló gittegyletet kell létrehozni, kitömni pénzzel és megállapodást kötni vele/mint stratégiai partnerrel.Csak közben elvész az ember, meg a beteg.
kereső
Akit/amit eddig orbán megsegitett/megmentett az különösen jól járt. Kivéve a & Co-t.
Málna
@kereső: A betegek is kapnak támogatást a gyógyszerre, segédeszközökre és még adókedvezményt is.
simmering73
"...hitet tettek a jövőbeli közös munka mellett". Ezzel szokott kezdődni és általában ezzel is végződik.
Oposit
A szándék kinyilatkozásán kívül mi a konkrét segítség? Mert én nem tudtam ebből kiolvasni sehol.
Málna
@Oposit: Akkor biztos kihagytad ezt a bekezdést: "Ezért működnek szorosan együtt a cukorbetegeket képviselő szervezetekkel. Évről évre támogatják a munkájukat, idén is százmillió forintos pályázattal segítették őket. Jövőre szintén százmilliót adnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozóknak. Rendelkezésre áll egy félmilliárd forintos támogatási keret is, amellyel idén és jövőre is a gyermekdiabétesz-centrumok fejlesztését akarják segíteni. A kormány célja, hogy Magyarországon a cukorbetegek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják, ezért emelték meg a korszerű technológiák finanszírozását – jelentette ki a miniszter."
balos
@ómió: Miért érzem,hogy most is o1+1geci faszán csüngsz?
Oposit
@Málna: Sajnos én is érintett vagyok, de azon kívül, hogy a Medicover foglalkozik velem, amit a cégem fizet, én még semmit nem kaptam. Lehet a gyógyszertárban a támogatásba besegítenek, de semmi más.
Apám szintén. Ő a tesztcsíkot, meg az inzulint kapja nagyobb támogatással, lehet erre is érthetjük. De a pályázathoz köthető támogatás soha nem az, mint aminek hirdetik.
Málna
@Oposit: Adókedvezmény is jár. Nézz utána!
Málna
@Oposit: A pályázatok meg az ezzel foglalkozó szervezeteknek vannak, az közvetlenül nem érint téged.
simmering73
@Málna: 2-es cukorbetegeknek csak akkor jár adókedvezmény, ha már súlyos szövődménye van. Levágták a lábát stb. Aki még csak "mezei" cukorbeteg, és nem kevés pénzért kordában tudja tartani a betegségét, annak cumi.
Málna
@simmering73: Igen tényleg nem mindenkinek jár. Azért egy utánézésést megér.
ómió
@balos: Mert Böszme vezéred seggéből "furulyázol"!
Giovanni Alba
@Málna: A vadászati kiállítás reklámozására újabb egy milliárdot kap rogán cége. Hasonlítsd össze a pályázatok százmilliójával. Tízszer annyi egy soha meg nem térülő rendezvény reklámozására, mint egymillió ember életkörülményeinek javítására. Te is aránytalannak tartod? Vagy nem, mert a főni mindent jobban tud?
Egy utánanézést megér.
Málna
@Giovanni Alba: És ha beleszámolod a az orvosi ellátást, a gyógyszerekre, segédeszközökre adott támogatást, valamint az adókedvezményt? Akkor hova billen a mérleg?
Giovanni Alba
@Málna: TB Társadalom biztosítás. Amit minden dolgozó fizet, aztán a szerencséjétől függően vagy rászorul, vagy nem. Még nem válaszoltál a kérdésre, mennyire indokolt a semjén agymenésére költött tízmilliárdokon felül a reklámra még egy milliárd, ami a cukorbetegek szervezetei által megpályázható százmillió tízszerese.
Eladott Ország
Ezt a fajta "segítséget" népirtásnak lehet nevezni. Az egyházaknak, a haveroknak, külföldre mennek a súlyos milliárdok, az eddig becsületesen dolgozó embereknek, akik önhibájukon kívül már hónapok óta nem tudnak dolgozni, meg a ló ötödik lába jár. Nincs még egy Uniós ország, ahol ennyire leszarják a népet. Az is igaz, hogy Orbánék nem európaiak, az Uniónak is csak a bajnak vannak. Egyetlen "vigaszom?" van, hogy a fideszre szavazók is ugyan úgy nyomorognak, mint a többi ember. Megköszönhetik az istenüknek.
Eladott Ország
@Lepényleső: ma, 11:38 ♦ Már Gugyerák is megmondta: "Nesze semmi,fogd meg jól!"? Gugyerák rendszert vált - Bárdy György
youtu.be/xBOfTc8eAxE
Málna
@Giovanni Alba: Amit tb-re fizetünk, az aprópénz, annak egy átlagember a többszörösét használja fel élete során.
Fogalmam sincs, mennyire indokoltak ezek a számok, nem értek hozzá. Majd megmondják azok, akik tudják.
Sámannus
Szinte kétségbe esetten tuszkolják ki ezeket a betegeket az ellátásból Ez a szatellit szervezet is csak a kirakatba kell. Egy stadion árából egész betegség csoportok kezelését lehetne helyrehozni. Ezek a szerencsétlenek meg leállnak parolázni a gyilkosokkal.
Giovanni Alba
@Málna: Aprópénz, aha. Te tényleg nem tudod mit beszélsz.
"Az Egészségbiztosítási Alap 2019. évi költségvetésének előirányzott bevételi főösszege
2 442 068,2 millió forint,"
A másik, idézet tőled.
"Fogalmam sincs, mennyire indokoltak ezek a számok, nem értek hozzá. Majd megmondják azok, akik tudják."
De ha így áll a helyzet, akkor mi a bánatos istennyilának beszélsz hülyeségeket? Kik azok akik tudják mi a fontosabb, a cukorbetegek segítése, vagy a haverok mániája? Szerinted akik a pénzt osztogatják, azok tudják? Hát haver, lehet hogy tudják, de úgy tűnik, nagy ívben tesznek rá. És te még próbálod mentegetni őket.
Nem, ne válaszolj, elegem van belőled, az ámuldozó csodálkozásodból, a terelésekből.
Málna
@Giovanni Alba: Te félrebeszélsz. Egy szót sem szóltam ezekről a pénzekről, te dobtad be a témát, totál indokolatlanul. És ezen lovagolsz.
Giovanni Alba
@Málna: "És ha beleszámolod a az orvosi ellátást, a gyógyszerekre, segédeszközökre adott támogatást, valamint az adókedvezményt? Akkor hova billen a mérleg?" Ezt írtad te. Meg a következőt is.
"Amit tb-re fizetünk, az aprópénz, annak egy átlagember a többszörösét használja fel élete során".
Ezt meg most írtad. : "Te félrebeszélsz. Egy szót sem szóltam ezekről a pénzekről, te dobtad be a témát, totál indokolatlanul. És ezen lovagolsz."
Szerintem te vagy az, aki félrebeszél, ködösíteni próbál.
Ne erőltesd.
Málna
@Giovanni Alba: Nem én erőltetem, hanem te. Te vetetted fel az összehasonlítást, csak arra reagáltam, nekem eszembe sem jutott volna összehasonlítani a kettőt.
Aki Én
@Giovanni Alba: Azt hiszi ez az ostoba, mellőzött némber, hogy ha sokszor mondja, hogy ,,győzött", meg ,,mellébeszélsz", meg ,,jól megmondtam neked", meg a többi, unásig ismételt szöveg, akkor az úgy is van. Annyiszor mondja, annyiszor veregeti vállon magát (mert más soha), hogy egyértelmű, ő is tudja mekkora ostoba lúzer. Ezt kivétel nélkül mindenkinél beveti, totál függetlenül a tényektől. Teljesen egyértelmű, hogy ordító unalmában csak lázítani jár ide, mert beteg.
kereső
Jól el lett vive a téma, az eredetitől- na de ez volt a feladat. Szóval- ki tudja megmondani nekem, hogy ebből a "megállapodásból" ténylegesen mi jut a cukorbetegnek??? Mert az egy dolog, hogy van a tb alapján gyógyszer, meg eszköztámogatás, meg sok más beteséggel küzdő emberhez hasonlóan igénybe tudják venni a hatlmas adókedvezményt(mindenkori minimálbér 5%), de ebből a száz millából mi jut nekik?Akkor, amikor tudjuk, hogy szigorúan előirt étkezés van- és a diabetikus ételek nem igazán olcsóak. A havi érkezésüket nem igazán futja ki a adókedvezmény( ami mondom mégegyszer, nem csak nekik jár). Ha válaszolna valaki "illetékes" elvtárs,vagy /nő.
kereső
@Giovanni Alba: Csakhogy némileg lássunk tisztábban- a kormány költségvetésében évek óta folyamatosan csökken az eüre forditható részarány a gdp-hez viszonyitva, és nől a finanszirozási összegben ( a járulékok megfizetésén túl) a közvetlen lakossági finanszirozás. Holott az első kormányintézkedés volt 2010-11 ben, hogy az egészségbiztositási járulékot a kormány megemelte 1 egész %-al. Amig a patás idejében a költségvetésben a GDP 7,4%-a ment az eü-be, a jelenlegi szám 4,9%.
Most meg már, mivel egyégesitett a kormány-és mindenki csak Tbj-t fizet, a büdös életben senki meg nem mondja-, hogy mi mennyi.
kereső
@Giovanni Alba: A vadászai világgkiállitásnak a propagandán túl vannak "előkészitési" költségei- ez eredeti összegben 7 milliárd volt, amelyet most megemeltek 10 milliárdra.
kokopelli
Az Orbán Viktorék az elsők a világon,akik magukl tartják életben a rendszert! Máshol a mocskos kormányok
az adókból és a dolgozók EÜ-s befizetéseiből finanszírozzák a rendszerüket!...hogy azok még nem jöttek rá a
magyarutas-rendszerre!
Eladott Ország
Én Orbán Viktor Mihálytól már semmit sem várok. Egyszer remélem kifehéredsz mit Michael Jakson, de remélem vízszintesen. Üdvözlettel: a patológus
i.pinimg.com/564x/e2/41/d5/e241d5b84243908ae262db1f123c11e0.jpg
A bukás. A cigány király utolsó napjai
i.pinimg.com/originals/fb/e5/0d/fbe50dc93c9be18aa7f7f978f6df9983.jpg
division
@kereső: Azt azért tegyük hozzá, hogy a 2. típusú cukorbetegség az esetek zömében a helytelen életmód, táplálkozás, mozgásszegény életmód következménye, kivéve az időskorit meg az I . típusút. Pont ilyen a tüdőrák is, ott meg a dohányzás, a májbetegségek zöme szintén a táplálkozás, pia. Tudom, nem lehet szelektálni ki miért lett beteg, pedig jó volna, ugyanis aki magát tette tönkre, arra nem sok pénzt költenék én sem. Lehet, kegyetlenül hangzott, pedig nem az, és nem politikai indíttatású.
kereső
@division: Ebben igazad van- de ez csak az okozat! Mi az oka annak, hogy magyarország felnőtt/idős lakosainak több mint fele nem jut egészséges, változatos élelemhez, anyagi lehetőségei miatt.? Hm. Most meg még hibáztassuk is, mert nem jó helyen volt jókoor a kilencvenes években- és az éhenhaláshoz sokat, az élethez- a normális emberi élethez nem elég a nyugdija? Nem vagy te egy kicsit elszállva- az áldozathibáztatással. Rengetegen vannak ebben az országba, akiknek önhibájukon kivül nem jut elég gyümölcs, megfizethetelen a zöldség , sajt, minőségi felvágott ...etc az mindennapi asztalra, még havonta se. Te meg még rugsz is beléjük egyet,és megtagadnád tőlük a sefitséget, az orvosi ellátást. Miért nem azokkal példálózol, akik a kaviárt kaviárral eszik, pezsgőt nyakalnak, meg márkás konyakokat, és pöfékelnek a márkás szivarjaikkal mint a gyárkémény. Őket nem hozod példának, mint egészségtelen életmóduakat- pedig létszámukhoz képest több közöttük a "szerzett" cukros, mint a példádban emlitettek között. Nem vagy nyerő ezzel nálam.
division
@kereső: Nem is célom senki előtt nyerő lenni, sem nálad, sem másnál. Tény, lennének akiktől megtagadnám a segítséget, amennyiben bizonyítottan magát tette tönkre, és ez felőlem politikus is lehet, akik meg mondjuk jómódjukban tették tönkre magukat a mértéktelen zabálással. Sokszor hallom ezt, hogy nincs pénz minőségibb ételre, gyümölcsre, és sokszor ugyanott viszont van 30-40 ezer cigire meg piára. Hogy is van ez akkor?
kereső
@division: Irtam- önhibájukon kivül Te mindenkit, aki szegény és egy bizonyos jövedelemszint alatt kénytelen tengetni az életét- magyarul vegetál egy kalap alá veszel. Az mind lumpen, semmire kellő, a pénzt szétszórja. Próbálj már meg elszakadni ettől az egysiku gondolkodástól. Akikről te irsz- a szegények között az a kevesebb. Magyarország lakosainak fele az eus átlag ötven százaléka alatti életszinvonalon él. (eurostat adat- és 2018 ra vonatkozik). Ezt alá támasztja , hogy a tavaszi eus mentőcsomag +3 milliárd eurója emiatt érkezett az országba.Nem sokat látott belőkle a nem létező szociálpolitika. Nem hiszem , hogy ez a több millió ember mind élhetetlen, vagy lumpen, vagy mint te mondod, inkább piál és cigizik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 25., 16:31
Megműtötték Lovasi Andrást
Sport - 2021. January 25., 15:56
Újra Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője