Heteken belül megérkezik Magyarországra az orosz koronavírusvakcina-minta, de egy honfitársunk már letesztelhette.

Egy magyar férfi már beadatta az orosz vakcinát, megosztotta tapasztalatait

Az ATV Híradó felvette a kapcsolatot egy Moszkvában élő magyarral, aki a héten megkapta a Szputnyik V oltás első fázisát. Sugár László egy gyógyszeripari céget vezet, azt mondja, a vakcinát közeli ismerősei gyártják. A férfi elmondása szerint

semmilyen mellékhatást nem észlel: sem pirosodást, sem fájdalmat, sem lázat nem produkált.

„Legkorábban 21 nap múlva kell újra jelentkezni, hogy a következő injekciót megkaphassa az ember és attól számított 20 napon belül kerül védett állapotba a szervezet” – mondta Híradónknak Sugár László.

A pácienseket még a második adag beadása után is folyamatosan monitorozzák, László viszont elképzelhetetlennek tartja, hogy Magyarországon egyhamar elkezdhessék a tömeges oltásokat.

Mint mondta, a technológia annyira bonyolult, hogy teljesen valószínűtlennek tartja, hogy a magyarországi honosítás egy évnél előbb megtörténhet.

Hozzátette: Oroszországban is hónapokon belül indul csak meg a tömeges oltás, ott viszont hat gyár van.

(ATV)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@sgl: Azért érdemes nagyon bevizsgálni az orosz vagy kínai szert mert ezeken a területeken a politikai nyomás sokkal nagyobb a szakmai munkán. Például kihagyhatnak vizsgálatokat, határértékeket bírálhatnak felül, meghamisíthatnak eredményeket, hogy meggyorsítsák az engedélyezési folyamatot.

Európában erősebb a szakmaiság. Ezért ha egy EU vizsgán átmegy az orosz szer számomra az elfogadható. De ez nélkül orosz rulett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Isten ments hogy beadassam magamnak a vakcinát pláne nem oroszt
Peller Anikó
@Gizella: elég ha a vírust bekapod, minek kínoznád magad még egy vak cinával is.
human
@Gazella: Nekem nincs ezzel bajom, ha minden EU szabályt betartanak a teszteléstől kezdve a gyártásig és a minőségellenőrzést is megbízható európai cég végzi.
human
Ez a hír valahogy nincs összhangban Orbán ismeretlen eredetű optimizmusával.
legott
Ki dolgozik magyar létére Oroszországban?
nem bízok sem az oroszokban, sem azokban, akik Oroszországban dolgoznak.
Undorító az orosz életfelfogás, életvitel, az orosz nyelv - mint egy öblös hangutánzó hányás... És a cirill betűk látványa...
Nap, mint nap ebben a szarban élni és ezt a szart látni, hallgatni...
UNDORÍTÓ !!!
Sziszifusz
A nyilatkozó gyógyszeripari céget vezet, a vakcinát közeli ismerősei gyártják. Elképzelhető, hogy a védőoltás importjában közreműködő személyről van szó ? Nem lehet, hogy " ez itt a reklám helye ".
Ettől még lehet, hogy az orosz vakcina hatásos, de a egy ilyen megszólalás nem elég meggyőző, a kétely ott van.
human
@Sziszifusz: Nekem is az volt az első megérzésem hogy ez önreklám.
human
@sgl: Azért érdemes nagyon bevizsgálni az orosz vagy kínai szert mert ezeken a területeken a politikai nyomás sokkal nagyobb a szakmai munkán. Például kihagyhatnak vizsgálatokat, határértékeket bírálhatnak felül, meghamisíthatnak eredményeket, hogy meggyorsítsák az engedélyezési folyamatot.

Európában erősebb a szakmaiság. Ezért ha egy EU vizsgán átmegy az orosz szer számomra az elfogadható. De ez nélkül orosz rulett.
mrudolf
@human: Igazad van,azok "csalnak",kulonosen Kina.Ha netan,sikerulne osszehasonlitanod Kina masodik hullam adatait pl.Magyarorszageval,tudod,nezd el,hogy Kina egy ici piciket nagyobb es akkor nevezd Kinat csalonak.
Jozefina
Ha arcát vállalva nyilatkozik egy megbízható tv csatornának még hihetőnek is tűnhet, addig egyetértek "Sziszifusz 06:03" megjegyzésével, hogy ezcsupán beetetés, reklám!!!
Mellesleg bármi lesz is nekem ebből a vakcinából biztosan nem kell.
Pálinkás Pál
". Az az egymillió darabos készlet több mint tízezer ember kezelésére elég és azok számára alkalmas, akiknek már vannak tüneteik, de még nem igényelnek kórházi ellátást. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy felírhatja-e majd a háziorvos a szert azoknak, akik Covid-pozitívak, és otthon gyógyulnak. "
na [email protected] ki írhatja fel??? a háziorvos nem... majd csak a kórházban a szakorvos...holott mire odakerülsz már teljesen hatástalan???!!! ez nektek fel sem tűnik??, mióta megy ez a covid cirkusz...egy normális,logikus rendelkezés nem született!!!
human
@Pálinkás Pál: Futnak az események után. Nem nyaralgatni kellett volna a horvát tengerparton, hanem most kihagyni és dolgozni.
ómió
Eszerint még efftársilag is sokszor el kell hazudni, hogy "mekkora gáz"!
Rockxy
hát ja.
a desztillált víznek nem sok mellékhatása van.
Gazella
@Rockxy: talált!! Desztilált víz! Valóban nem sok vízet kavar!
Gazella
@Peller Anikó: te agyatlan! Amikor még híre se volt a covid hisztinek már akkor átestem!! Nekem folyamatosan negativ a teszt eredményem amióta csak tesztre küldenek, kórházi dolgozó lévén!!! Szerinted én mi a faszból tudom hogy mi folyik a berkeken belül??!!!
Gazella
@Peller Anikó: meg mi a francért írom hogy ez egy biológiaia szer amit végig kellett volna futattni tavasszal és nyáron aki túl élte a tavaszt, annak erősödik az immunrendszere és onnantól jobban védi a szervezetét!! Ez a nyavalya vírus rég velünk él!!! De találkozott ezzel a biológiai szerrel és szépen mutálodott!!! Na de tudod mit?? Kapd el és megtudod!
Gazella
@Peller Anikó: desztilált víz meg semmit se árt a szervezetnek!! Az igazi vakcina majd két három év múlva lesz hatásos! Ha lesz egyáltalán!
Mit gondolsz azok akik meghaltak mind covidosak voltak?? Kötve hiszem!! Maga az alapbetegségük vitte el rásegítve a gyenge szívműködésükre!!
Giovanni Alba
@legott: Ebben most nagyon ellentétes a véleményem. Aki orosznak született, az is éppen olyan, mint a másik ember. A történelmük és az irodalmuk, no meg a tudományos eredményeik is figyelemre, elismerésre méltóak. A szörnyű az, hogy az aktuálpolitika ennyire rátelepszik a mindennapi életre és gondolkodásra. Te Magyarországot Orbán után ítéled meg? Egyből szar lesz a lecsó, ha egy elvetemült csaló a minielnök? I. Pétert nem véletlenül nevezték Nagy Péternek. Egy provinciális, maradi gondolkodású népet kényszerített modernebb életre.
hu.wikipedia.org/wiki/I._P%C3%A9ter_orosz_c%C3%A1r
Aztán Gogol, Puskin az irodalomból, Mengyelejev, Cserenkov, Ciolkovszkij. A nyelvről. Mindenkinek (na jó, akadnak kivételek) a legszebb nyelv az anyanyelve.
Cirill betűk "Az a több mint 435 millió ember, aki ma a szláv nyelvek* valamelyikét beszéli, hozzáférhet a Bibliához, mivel lefordították az anyanyelvére. Közülük 360 milliónyian a cirill ábécét használják"
Lepényleső
Na és azt tudja-e,hogy mi az amivel beoltották?
SystemError
"Az ATV Híradó felvette a kapcsolatot egy Moszkvában élő magyarral, aki a héten megkapta a Szputnyik V oltás első fázisát. Sugár László egy gyógyszeripari céget vezet,"

Ez csak a szokásos Habony-Putyin marketing a 4 éve eladott ATV-vel... Szép:)
Gazella
@human: de nálunk nem az EU által kapott vakcina van, hanem a zsenge orosz ! amit meg az EU nem engedélyezett !
kissé felnőttem
mondtad ezt a viktornak is ? na akkor magyarázd el neki lassan hogy értse is !
namihami
""Sugár László egy gyógyszeripari céget vezet, azt mondja, a vakcinát közeli ismerősei gyártják.""
Te Laci, ha a vállalkozás, egy feláldozandó tagja árán ugyan, de tovább hozza a családnak a pénzt, akkor tudni kell magadat feláldozni. És ezt a Moszkvában élő ""közeli ismerősök"" még néhány Kalasnyikovval is hajlandók voltak nyomatékosítani.
Pálinkafőző Rézüst
Na öreg, néhány év múlva 2 orral, és 3 füllel jobban fogsz kinézni...grandgrat...
legott
Oroszországban tovább terjed a vírus !!!

Innentől kezdve ki nem szarja le a 15 perc hírnévre vágyó Oroszországban élő genetikailag alávaló magyar csicska GECIT, hogy mi a véleménye?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.