Ma vitatja az ügyet a parlament.

Ma összecsap a kormány és az ellenzék az alaptörvény-módosítás miatt, ami sokaknál kiverte a biztosítékot

Az Országgyűlés hatnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden tizenegy előterjesztésről döntenek, szerdán pedig az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról tárgyalnak.

Az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd – a napirend elfogadását követően – két képviselő: Szabó Tímea (Párbeszéd) és Simonka György (Fidesz) mentelmi ügyében dönthetnek.

Az azonnali kérdésekre és válaszokra ezúttal is két óra áll rendelkezésre, a koronavírus-járványra tekintettel interpellációk továbbra sem várhatók.

Kedd reggel szavazások követik a napirend előtti felszólalásokat. A képviselők ekkor dönthetnek egyebek mellett az agrárminiszter családi gazdaságokról szóló törvényjavaslatáról, a tavalyi zárszámadásról, és módosíthatják az adó-, valamint klímatörvényeket.

A határozathozatalok után a kormány vagyongazdálkodást érintő törvénymódosításáról tarthatnak általános vitát, majd további nyolc előterjesztésről is tárgyalhatnak.

A szerdai napirenden kilenc előterjesztés általános vitája szerepelhet. A képviselők ekkor mondhatják el a véleményüket az alaptörvény kilencedik módosítására vonatkozó indítványról, valamint terítékre kerülhet a választási törvény módosítása is.

Csütörtökön tíz javaslat általános vitájával folytatódhat az ülés. Egyebek mellett szó lesz várhatóan az energiahatékonyságot célzó változtatásokról, valamint felsőoktatási átalakításokról.

Pénteken további kilenc előterjesztést terveznek napirendre venni, így tárgyalhatnak például gyermekvédelmi és szociális tárgyú módosításokról.

A parlament ülése november 23-án, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újra azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Kovács Tamás

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most fogadni merek bármiben, hogy a választásokig még többször változtatni fogják a választási törvényt. Orbánék először megvárják mit lép az ellenzék, hogy igazodik az új szabályokhoz és utána újra úgy módosítanak valamit, hogy az a fidesznek kedvező legyen és az ellenzéknek minél jobban rontsa az esélyeit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
A Fővárosi Nagycirkusz kihelyezett előadása...
Gazella
A 133 bológatóó gombnyomó mind ott lesz.!!
namihami
Minek? A parancs már ki van adva. Ha a saját anyjuk kérné, akkor se írhatnák az isteni parancsolatot felül. Fölösleges szócséplés. Az ellenzék fingot fésül, az orbanisták kushadnak. A pénz felülírja az erkölcsüket. Ezt a pénzt, ha nem itt lehetnének, a saját tudásuk és képességeik révén, sose keresnék meg.
"" A lélek ugyan gyenge, de a gyomor erős!"". És az orbáni se.. pedig még édes is.
Peller Anikó
Összecsap, persze. Összecsapják a vitát azt az ellenzék le van szarva. Pontosabban mi, a nép le vagyunk szarva.

@namihami: Így van, így működik orbanisztán, értelmes emberekre nincs szükség "ezt a pénzt, ha nem itt lehetnének, a saját tudásuk és képességeik révén, sose keresnék meg."
Nessy
@sgl: Majd elmesélik, hogy a "magyar emberek , a családok és a keresztény kultura" védelmében tették! Szakadjon rájuk az ég!
kissé felnőttem
szokás szerint kövér bá mindenkit megbüntet mert ( ellenzék ) aztán mindent átnyomnak új alkotmány ? 9 x hát alapból lazán csak mosolyt fakaszt amit tákolgatni kell?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.