Szerintük nagyobb a baj, mint a kormány állítja.

Horrorsztorik az egészségügyből: Az Orvosi Kamara szerint egyre nagyobb a káosz a Covid-osztályokon, túl kevés az orvos és a nővér

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) jelentése szerint az intenzív COVID osztályon egyre súlyosabb a helyzet, és a szakdolgozók, valamint kisegítő személyzet létszáma is rohamosan fogy.

A MOK elindította az úgynevezett "realitás projektjét", hogy valós képet tudjon adni a COVID-osztályokon kialakult helyzetről.

Sajnos a baj megoldásárában a gyorsan "átképzett" szakszemélyzet sem igazán segít, mivel Svéd Tamás szerint: "az intenzív terápiához, a súlyos betegek látványához, a halálhoz nem szokott orvosoknál és ápolóknál óriási a teher, ami kiégéshez, összeroppanáshoz, pályaelhagyáshoz vezethet."

Forrás: ATV/Blikk

Kép: Árvai Károly/kormany.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Már tavasszal mindenkit levert a víz a gondolattól, hogy mi lesz itt egy, a Bergamóihoz hasonló beteg invázió esetén. Mert ugye aki megfordult már magyar kórházban békeidőben, az leginkább örült annak, ha túlélt mondjuk egy rutinműtétet, és hogy nem halt bele utána egy szimpla kórházi fertőzésbe. Már akkor sem taposták le egymást a szakdolgozók, de most meg itt van a valóság. Bekopogtatott. A nagyember pedig, aki pár hete még azzal döngette a mellét, hogy mindenkit meggyógyít, meg aki a senki nem fog meghalni dumával kábította a nagyérdeműt, nem utolsó sorban az ügyeletes orvosba fojtotta a szót a Korányiban, az most hebeg-habog. Meg már csak 50% esélyt ad annak, hogy az egészségügy nem omlik össze, de a felhatalmazás az 100%-ban kell neki, naná. Hogy beleírja Varga Judit keze által a Tákolmányba, hogy apu fiú, anyu lány. Beszarás, komolyan. Közben a közlöny csak éjfél előtt egy órával jelenik meg azokkal az információkkal, amelyek egy óra múlva már érvénybe lépnek, és az egész ország életére hatással vannak. Igen, baszod, ez a mi országunk, ez a mi hazánk. Konkrétan másoljuk Ausztriát, aha. Gondolom, ezért volt mostanig minden focimeccs nyilvános.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Nem tudok azonosulni MOST a MOK semmilyen vezetojevel, kepviselojevel sem - sirankozzon annyit es ugy, amennyi a torkan kifer!
Biztosan nem tetszik a velemenyem sokaknak - nem erdekel!
Ugyanez a bagazs - a MOK, ami kb. annyira hasznos talalmany, mint a mu"tyukszem - HOL VOLT HUSVETKOR, AMIKOR JOTT AZ UKAZ, HOGY FRISSEN MUTOTT BETEGEKET, 100 5-OS KORHAZI APOLASRA SZORULOKAT, ELETVESZELYBEN LEVOKET ZAVARJANAK HAZA , EGY HET LEFORGASA ALATT, MERT RETKERKOSRMU kaslernek KELLETT VALAMIRE 36 000 AGY??? '(Amirol azota sem szamolt be, hogy mi a lofaxra kellett sebteben kiuriteni?)
SZOVAL??? Hol voltak, amikor ez a dagadt torpe satani vigyorral kiadta a parancsot a retkeskormunek a hentesmunka elvegzesere, mikor mondtak azt, hogy eddig es nem tovabb, a hippokrateszi eskummel megyek szembe, ha kidobom az agyrol a raszorultakat - ha ok nem alltak ki AKKOR a betegek mellett, akkor most mit rinyal? Miert sapitozik? Igen, bevallaltad 36 000 ember potencialis kiirtasat is akar, tevolegesen reszt vettel benne - miert varsz most megis ugyanattol a bagazstol irgalmat a dolgozolnak?
Sajnos, nem megy a sajnalat, barmennyire is onfelaldozoan dolgoznak az egeszsegugyisek. Gondolom, ez az onfelaldozas mar kurvara nem segit azokon az embereken, akiket hazakuldtek akkor, es mar nem elnek vagy eppen meghaloban vannak!?
ómió
De legalább az Athina Híradó "tudósít" tőlük?
ómió
@Eladott Ország:A legújabb "gyűjtésed" az Athina Híradó összesből, fajgyökér? Veled, mindenesetre, "színvonalkonform anyag"! De ezt egyszerűbben a bolsi latrinából is "meríthetted" volna! "Secko jedno"!
ómió
@Eladott Ország: Korózs és Athina efftársaknak "mondták tollba"? Mert az bizony "csak úgy hiteles"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.