Az RTL híradónak nyilatkozott egy nő, aki állítja, hogy nem kapnak megfelelő felvilágosítást a hozzátartozók a szeretteik állapotáról. A nő 45 éves párját egy vidéki kórházban kezelik, kedvese lélegeztetőgépen van és élet-halál között lebeg.

Egy hozzátartózó állítja: nem kapnak megfelelő tájékoztatást a kórháztól koronavírusos szeretteikről

Fotó: Pixabay

A férfi négy napja van gépekre kötve, de a család nem sokat tud az állapotáról. "Kivagyunk szolgáltatva a Covid-részlegen lévő orvosoknak" – mondta a nő a telefonban. A telefont sem mindig veszik fel, de ha mégis akkor a tájékoztatás sem kielégítő.

A nő annyit biztosra tud, hogy a párja veséje leállt és dialízist kap. Az első doktornővel való beszélgetést a kétségbeesett nő kritikán alulinak nevezte, mert az orvos azt sem tudta először, hogy ki felől érdeklődnek majd annyit mondott, hogy az állapota kritikus, de nem kell ilyen sűrűn telefonálni nekik.

Az RTL Híradó egy orvost, Késmárki András véleményét, aki elmondta, hogy munka közben nem lehet csakúgy megfogni egy telefont, ugyanis azokat is fertőtleníteni kell, de ehhez sokszor nincsenek elegen.

Külföldön kiképzett mentálhigiénés nővérek feladata, hogy a hozzátartozókat tájékoztassák a betegek állapotáról,de Késmárki doktor szerint erre itthon nincsen kapacitás.

Blikk

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Mintha az orvosoknak, eü személyzetnek kiadtak volna valami nyilatkozat gátló utasítást.
Jól emléxem?
Igen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Oposit
@sgl: nekem vannak eü-s ismerőseim. Hiába kérdezem őket, azt mondják: értsem meg nem mondhatnak semmit. Kérdeztem köteleztek erre titeket? De csak hím-hám vállmozgatás volt.aztán már nem kérdeztem többször, mert láttam, hogy kellemetlen volt nekik. Ez konkrétan két kórházi nővér.
sgl
@Gazella: ez komoly??
Na de ha nem enegedik be akkor a kör bezárult.
Gazemberek!
sgl
@Oposit: a környezetemben is van egy nővér, hulla fáradt, a kutyáját is más sétáltaja, ahzajön aludni és vissza.
Menyem nagy kórházban szaknővér, meg sem merem kérdezni hogy bírja, eddig azt mondja: jól van.
Oposit
@sgl: igen, sajnos ki vanak. Az összes.
Jozefina
Való igaz, hogy a sok telefonhívás hátráltatja az orvosok munkáját!!! Türelmesnek kell lenni, mgértve persze, hogy mindenki aggódik a szeretteiért, de a telefonhívásokkal nem tud segíteni az állapotán.
Gazella
@sgl: Sajnos! Igaz! Mivel covid intenzivre nem engedik be a hozzátartozót, igy kellene hogy engedélyezzék a telefonos érdeklődést! Egy nagy gond van! Valóban nagyon kevesen vannak az osztályokon nővérek s orvosok akik rengeteget dolgoznak! És nem tudják azonnal felvenni a telefont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Technika - 2021. February 24., 20:18
Új projektbe száll be a NASA
Nagyvilág - 2021. February 24., 19:45
Trump harmadszor is elnökjelölt lesz