Az RTL híradónak nyilatkozott egy nő, aki állítja, hogy nem kapnak megfelelő felvilágosítást a hozzátartozók a szeretteik állapotáról. A nő 45 éves párját egy vidéki kórházban kezelik, kedvese lélegeztetőgépen van és élet-halál között lebeg.

Egy hozzátartózó állítja: nem kapnak megfelelő tájékoztatást a kórháztól koronavírusos szeretteikről

Fotó: Pixabay

A férfi négy napja van gépekre kötve, de a család nem sokat tud az állapotáról. "Kivagyunk szolgáltatva a Covid-részlegen lévő orvosoknak" – mondta a nő a telefonban. A telefont sem mindig veszik fel, de ha mégis akkor a tájékoztatás sem kielégítő.

A nő annyit biztosra tud, hogy a párja veséje leállt és dialízist kap. Az első doktornővel való beszélgetést a kétségbeesett nő kritikán alulinak nevezte, mert az orvos azt sem tudta először, hogy ki felől érdeklődnek majd annyit mondott, hogy az állapota kritikus, de nem kell ilyen sűrűn telefonálni nekik.

Az RTL Híradó egy orvost, Késmárki András véleményét, aki elmondta, hogy munka közben nem lehet csakúgy megfogni egy telefont, ugyanis azokat is fertőtleníteni kell, de ehhez sokszor nincsenek elegen.

Külföldön kiképzett mentálhigiénés nővérek feladata, hogy a hozzátartozókat tájékoztassák a betegek állapotáról,de Késmárki doktor szerint erre itthon nincsen kapacitás.

Blikk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Oposit
Tehát a hír igaz. Meg úgy látszik az is, hogy az egészségügy nem tud megbírkózni ezzel a hatalmas teherrel.
voltmárjobbis
Úgy gondolom, hogy a nővérek el vannak havazva az ápolással és nem érnek rá beszélgetni a hozzátartozókkal.
Tragikus az orbáni egészségügy. Együttérzésem a betegek hozzátartozóival!
voltmárjobbis
"Most, hogy meghoztuk az intézkedéseket, 99,99 százalék, hogy túléli az egészségügy a pandémiát." mondta szarbán:"
Egy hozzátartózó:: szavazol a fideszre/orbánra továbbra is?
Málna
Bármennyire is őrjítő, meg kell érteni, hogy most minden kézre szükség van a kórházakban. Inkább a betegek mellett legyenek az orvosok és nővérek, ne a telefon mellett.
Pokróc
Ez nem újdonság ,már rég óta fontos információkat jól bevált taktikával +tartják maguknak . Már vagy 10 éve észrevettem többx szóltam is . És én voltam a gec...i mert kérdezni mertem :(((((((((((((((((((((((((
Jan 1 től 20 forintot nem kaptok ,az ápolónők kapnak ,azok nem falsok és pénzéhesek mint az orvosok többsége .
Pokróc
Majd a Viktor fizet . Rá is baxtok nem kicsit nagyon ! Tölem dögöljek + inkább de 1 fillért nem láttok többet . Osszátok be amit eddig kaptatok . Ocsmány Orvos hálapénzmaffia !
Pokróc
Orbán is 1 nagy geci ,jól egymásra találtatok .Gratulálok hozzá !
Nessy
@Málna: Ezek szerint nincs nagy beteg hozzátartozód kórházba. Esetleg beteg sem voltál kórházi látogatási tilalom idején. Meg lehet érteni mindkét felet. Hivatalosan csak orvos adhat érdemi felvilágosítást a beteg állapotáról. Tehát ebben az esetben nem lehet bárkit a telefon mellé ültetni. Esetleg úgy, ha mondanak neki pár szót a beteg állapotáról, és a megjelölt hozzátartozónak ezt elismételhetik. Természetesen csak kórházi szakdolgozó jöhet számításba.
Málna
@Nessy: Nincs most nagybeteg hozzátartozóm kórházban, de az "őrjítő" jelzővel azt próbáltam kifejezni, hogy abszolút megértem a hozzátartozókat. De nekik is muszáj megérteni a mostani helyzetet.
Nem voltam beteg látogatási tilalom idején, anyukám viszont pont egy ilyen időszakban haldoklott a kórházban.
Nessy
@Málna: Mindkét oldalt megértem. Voltam ifjú éveimben kedves nővér, és infl. járvány idején született a fiam.
gina
Ezt köszönhetjük ennek a szemét alja kormánynak,ha nem loptak,csaltak volna és nem csak a hatalom és ellenzék elleni propaganda lett volna a fő céljuk immár10 éve , akkor virágzó eü lehetne, elégedett emberekkel, de ez a szemét banda, csak gyülöletet keltett ebben az országban, kivánom Viktorral kezdve mind a lélegeztetőgépen végezze és utána a tepsibe..
Gazella
@Nessy: az orvos is csak személyesen adhat felvilágositást a betegről a közvetlen hozzátartozónak! Telefonon nem!
Oposit
@sgl: nekem vannak eü-s ismerőseim. Hiába kérdezem őket, azt mondják: értsem meg nem mondhatnak semmit. Kérdeztem köteleztek erre titeket? De csak hím-hám vállmozgatás volt.aztán már nem kérdeztem többször, mert láttam, hogy kellemetlen volt nekik. Ez konkrétan két kórházi nővér.
Oposit
@sgl: igen, sajnos ki vanak. Az összes.
Jozefina
Való igaz, hogy a sok telefonhívás hátráltatja az orvosok munkáját!!! Türelmesnek kell lenni, mgértve persze, hogy mindenki aggódik a szeretteiért, de a telefonhívásokkal nem tud segíteni az állapotán.
Gazella
@sgl: Sajnos! Igaz! Mivel covid intenzivre nem engedik be a hozzátartozót, igy kellene hogy engedélyezzék a telefonos érdeklődést! Egy nagy gond van! Valóban nagyon kevesen vannak az osztályokon nővérek s orvosok akik rengeteget dolgoznak! És nem tudják azonnal felvenni a telefont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.