Levélben közölte Merkelékkel.

Orbán Viktor bejelentette: Megtorpedózzák az uniós koronavírus-mentőcsomagot a jogállamisági feltételek miatt

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

"Éppen most informáltak a legújabb fejleményekről az MFF/NGEU-csomag (a többéves pénzügyi keret és a "Next Generation EU" helyreállítási eszköz) végrehajtásának helyzetét illetően" – írta Orbán Viktor.

Levelében a miniszterelnök megerősítette, hogy a "semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről" elvvel összhangban Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni, beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. Magyarország számára alapvetőek a közös értékek, beleértve a jogállamiságot, ezek érvényesülését és alkalmazását a magyar embereknek kell megítélniük, akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Orbán ma semmit nem tud megvétózni,mert ez csak egy informatív felmérő szavazás lesz.Nyugodtan mondhat nemet,vaktölténnyel lövöldöz mint a bolond vadász,még utoljára befenyeget,hátha sikerül valahogy kievickélnie a szarból.Amikor a formális,releváns szavazás lesz,akkor majd behúzza fülét,farkát és megszavazza a költségvetést.Idehaza pedig a propagandaminisztériuma azt fogja harsogni,hogy a vezér megint győzött.Már dolgoznak rajta.Orbán ugyanis nem hülye,csak egy gátlástalan politikai szélhámos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: ...ez zagyva. Te hoztál egy idegen szót, aminek a jelentése tudományos.
Mi az, hogy én hoztam???
Nehogy azt mond, hogy délután háromkor elkezdtél piálni...
Gazella
@ómió: szerencsétlen menthetetlen zsenilis narancs beteg vagy te !
verőce21
@Aki Én: A doktrínának sok jelentése van. Tan, tanítmány, tanítás, tétel, elmélet, (szabály)rendszer, elgondolások rendszere... Te leragadtál a "tudományos"-nál.
A te elfuserált életednek is legyen értelme...!
De nem erről szól a téma...
ómió
@Gazella: Azért, "szerencsés", inkább ez, mint az általad elkapott "vörheny", a maga hazugságkórjával!
kokopelli
@sgl: @Gazella: Akármilyen nagy pofája van neki az európai politikában,de a nyugat átlagpolgára csak azt kérdezi
a róla bejátszott egy-két mondatos hír után:
"ez a magyarok főnöke Bukarestből...vagy talán Budapestről? Egyszóval egy EU-s országból?...de t.k. "leck mich!!!" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.