Levélben közölte Merkelékkel.

Orbán Viktor bejelentette: Megtorpedózzák az uniós koronavírus-mentőcsomagot a jogállamisági feltételek miatt

Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

"Éppen most informáltak a legújabb fejleményekről az MFF/NGEU-csomag (a többéves pénzügyi keret és a "Next Generation EU" helyreállítási eszköz) végrehajtásának helyzetét illetően" – írta Orbán Viktor.

Levelében a miniszterelnök megerősítette, hogy a "semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről" elvvel összhangban Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni, beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. Magyarország számára alapvetőek a közös értékek, beleértve a jogállamiságot, ezek érvényesülését és alkalmazását a magyar embereknek kell megítélniük, akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

Forrás: MTI

Kép: Facebook

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Orbán ma semmit nem tud megvétózni,mert ez csak egy informatív felmérő szavazás lesz.Nyugodtan mondhat nemet,vaktölténnyel lövöldöz mint a bolond vadász,még utoljára befenyeget,hátha sikerül valahogy kievickélnie a szarból.Amikor a formális,releváns szavazás lesz,akkor majd behúzza fülét,farkát és megszavazza a költségvetést.Idehaza pedig a propagandaminisztériuma azt fogja harsogni,hogy a vezér megint győzött.Már dolgoznak rajta.Orbán ugyanis nem hülye,csak egy gátlástalan politikai szélhámos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
Nem tudja,hogy azoknak a személyeknek semmi közük hozzá? Szegény csávó!!
Peller Anikó
Helyeslem. Remélem az únió ugyanezzel a módszerrel él míg meg nem hal. Torpedó.
Nessy
@kokopelli: Az ő pénze meg van, a haverokról is gondoskodik, a plebsz meg így járt! És ennek az embernek van képe kereszténységről, keresztény értékekről beszélni!
Aki Én
@Shikari: 15:46 Hidd el, ezt a gazdád szeretné legkevésbé.
Sziszifusz
@Shikari: 15:42
Lehet itt "turbómagyarkodni", okoskodni, de erre a helyzetre is érvényes a régi magyar közmondás: "Mindig az erősebb kutya b..szik."
Orbán nem Magyarországért harcol hanem a saját hatalmának megőrzéséért, ezért még az Unióból is kilépne . Számára élet-halál kérdése a hatalomba maradás, ezért mindent képes beáldozni.
Gazella
Nem gond! Dagadék te most már nem fogod tudni tömni a zsebedet, de a néppel meg jól kibasztál!! Sehogy nem fog jönni EU pénz! Sőt! Könnyen úgy járunk, hogy simán seggbe rúgnak de úgy hogy megtanulunk repülni!
Nem vélwtlen hogy az új Unióba nem gognak a.lengyel fasza haveroddal bevenni benneteket!!
kokopelli
A Merkelék bedobják a levelet a klotyóba,mert nem tartozik rájuk (;-))!
kulabombaafityiszre
@Shikari: Jaj,hogy fogod így megkapni a krumplidat,
ha nem lesz píz a junijótól.
Erre válaszoljál Romhány cigány.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Mai krumplidat meg volt már
fityma fejű
kulabombaafityiszre
@Shikari: Náci szopóskurva vagy.
Bekapod a fideszes btokit,szopod ész nélkül.
Erre vagy jó.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Lemaradt.:))))))))))))))))))))))))))))}
Qqberci
Aztán majd meglepődik a csútkány, ha az ő seggébe fut a torpedó...
Béla333
Mocsok banda! Ez szerintetek Magyarország érdeke?
Csak azért, hogy ti nyugodtan ellopjátok az ország felzárkóztatására szánt pénzeket?
Mocskos Fidesz!
kokopelli
@Nessy: Az ő nemzetségében úgy megy!Akkor is hazudnak,ha kérdeznek!
Sámannus
Nehogy má a csuhások lopjanak szét mindent.
Ha a magyarok kapnák a támogatást minden magyar állampolgárnak 23 tonna krumplit kéne fizetni a választásonként odavetett 50 kiló helyett.
Sziszifusz
@Shikari: 16:20
Tudod az az érdekes hogy az Európai Unió többi országában nem harcolnak a szuverenitásért és szabadságért, mivel ezek egyértelműen adottak, ugyanúgy ahogy Magyarországon is.
Orbán részéről ez a duma csak ködösítés. A lényeg az, hogy ne legyen Európai Ügyészség, ne legyen független állami média, ne legyen átlátható a közpénzek elköltése ... stb.
Legfontosabb pedig az, hogy ne kerülhessen sor a Fidesz potentátjainak elszámoltatására. Na ezért kapálódzik Orbán Viktor a támogatások kifizetésének, jogállamisági feltételekhez kötése ellen. Az ugyanis, az ő és társai, politikai végét jelentené.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy az politikai agóniájuk már elkezdődött. Az biztos, hogy szabadságukat féltve, nem adják könnyen magukat. Hosszú lesz a "haláltusa", de a vég elkerülhetetlen. Itt a földön, semmi sem tart örökké .
Edmond Dantes
Orbán ma semmit nem tud megvétózni,mert ez csak egy informatív felmérő szavazás lesz.Nyugodtan mondhat nemet,vaktölténnyel lövöldöz mint a bolond vadász,még utoljára befenyeget,hátha sikerül valahogy kievickélnie a szarból.Amikor a formális,releváns szavazás lesz,akkor majd behúzza fülét,farkát és megszavazza a költségvetést.Idehaza pedig a propagandaminisztériuma azt fogja harsogni,hogy a vezér megint győzött.Már dolgoznak rajta.Orbán ugyanis nem hülye,csak egy gátlástalan politikai szélhámos.
justhpeter
@Shikari: Vállalom az elszámoltatást. Jegyezd meg, a magyarok azt is ismerik, hogy aki kardot ránt, kard által vész el ! Ez fog Viktoroddal is történni.
Béla333
"Uniós vétó - lázadnak a lengyel vállalkozók
A lengyel vállalkozók azt követelik a varsói kormánytól, hogy változtasson politikáján, ne fenyegessen az uniós költségvetés megvétózásával, mert az beláthatatlan gazdasági kár okozna az országnak. "
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/eu-koltsegvetes-virus-veto-magyar-lengyel-kormany-vallalkozok.717708.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Nekünk nem fáj az, amit ez a mocsok banda csinál az országunkkal?
simmering73
Tetszik ez a vergődés. Mikor a lekvár akarja eltenni a nagymamát.
kereső
A magyar kormány Magyarország legnagyobb ellensége, és az unió bomlasztója- putyin parancsára. Magyarországot már padlóra tette áruló seregei segédletével, most jön európa.
"Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is"/Vaclav Havel 2002/
kissé felnőttem
@justhpeter: valamibe meg kell mindenkinek egyszer igen ő mondogatta kard ki kard
Lepényleső
Abban az esetben ha itt jogállamiság uralkodik mitől van vajon félelme?
Álljon az élre,s számoljon el az eddigi tetteikkel végre? Felelősséggel minden embere?
Lehet hogy a kutya itt van elásva,igen igen mélyre?
Peller Anikó
@Lepényleső: Csakhogy nem uralkodik. Így marad az aggodalom és az esztelenebbnél mesztelenebb kardozás a rocinante lovon.
Nessy
@Lepényleső: Mit gondol mindenki miért pont a két autoriter vezető akar vétózni? Ma már kis hazánk egyetlen fetételnek sem felel meg, amit egykoron vállaltunk! Orbán keresztényi hozzállása: "dögöljön meg a szomszéd tehene is!" - Minnél rosszabb másnak, neki annál jobb! Mennyi hitelt vett fel mostanság a kormány a piacról, milyen kondiciókkal? Persze a részletek nem tartoznak az adófizetőkre. Ők fizessenek, és silentium!
Jozefina
Ebben a válságos, helyzetben amit a koronavírus okoz, úgy szavazni, hogy a magyarok ne jussanak EU-s pénzekhez már nem bűn, hanem hazaárulás!!! A magyar eberek elárulása!!! Ez az ember egy gátlástalan hazug mindazokkal együtt, akik azt hírdetik, hogy Magyarország jogállam. Ha jogállam lenne, akkor döngethetné a mellét és ömlene a pénz Magyarországra. Így is fog jönni, csak megkerüli majd ezeket a gátlástalan hazudozó, lopó fidesz bandát!!!
Gazella
@Edmond Dantes: Dagadék egy veszélyes elmebeteg!
verőce21
Nagy hibát követett el a két kormányfő, amikor nem vétózták meg még júliusban, a hétéves költségvetés elfogadását! De akkor jószándékot mutattunk a többi 25 ország iránt, "mert mi lesz a szegény déli államokkal?".

De visszaéltek a jóindulatunkkal mint várható is volt, így azt most visszavonjuk. Láttuk, hogy a megszavazott költségvetési keretet, úgyis teljes gőzzel a migránsok betelepítésére fordították, akik nagyrészben tehetnek a koronavírus terjedéséről is.

Most majd nem kapnak földalapú támogatást sem a francia gazdák, sem a spanyol bortermelők, és holland tulipántermesztők sem... De legalább kevesebb jut migránsbetelepítésre is.
Egyék meg, amit kifőztek, a "nemlétező sorosterv" végrehajtásával... Mi köszönjük, elleszünk a pandémiás "ingyenpénz" nélkül is!
Amit csak megszavaznánk nekik, de nekünk úgysem jutna belőle..., a "jogállamisági" problémáik miatt... csak a közös törlesztése...
Aki Én
@verőce21: 25 VS 2
Megint a szokásos. Nem értés okán szembe a forgalommal, közben hangos ordítozás.
justhpeter
@Shikari: Valóban enyhült a világ. Az út végén nem a vérpad várja őket, hanem a fegyház.
Sziszifusz
@Shikari: 08:01
Mellé beszélsz .
A magyarországi állapotoknak semmi köze ahhoz amit leírtál. Mi köze a migráns kérdésnek ahhoz, hogy nálunk a közmédiák csak a kormánypropagandát szajkózzák, hogy a közpénzek és az uniós pénzek elköltése nagy részben átláthatatlan, hogy a rendkívül felhatalmazást, a covid helyzet árnyékában, a kormány arra használja hogy a választási törvényt és a közpénz fogalmát saját érdekből megváltoztatja ... stb.

Magyarországon kevés arab és afrikai migráns van, őket Orbán a bandája engedte be, lásd letelepítési kötvény.
Viszont annál több a magyarul is alig beszélő román cigány, és ukrán rabszolga. Az ő jelenlétük nem zavar téged ?

Mellékesen megjegyzem, hogy a színes bőrűeket a volt gyarmatosító országok, egyrészt a korábbi évszázadokban "szerezték" be, másrészt pedig humanitásra okokra hívatkozva engedték be. Ez az ő dolguk. Semmi közünk hozzá.
verőce21
@Aki Én: 25:2 nem is rossz sansz!

Persze, hogy a tizen- és huszonéveseknek az a "trendi, szexi és fancy” politikus, aki olyan szavakat használ, hogy "mindenki egyenlő”, "segítsünk a menekülteknek”, "legyünk szabadok”, "tiszteljük a másságot”, "ne hagyd magad irányítani”, "tedd, amit akarsz”, "le a diktatúrával”, "valósítsd meg önmagad”, "élj a mának”...,
"légy világpolgár”, "tüntess, lázadj”...
Aki Én
@verőce21: Ezzel szemben nektek fideszeseknek mi a trendi?
Hazudni, lopni, félrevezetni, látszatkormányzást folytatni, ilyen és hasonló értelmes dolgokkal etetni a ,,közönséget, az ország elenyésző kisebbségét, amit csak csalásokkal tudhatok ,,magaménak"?
Attól, hogy te nem látod, vagy nem akarod látni, ez így van.
Nessy
Ha nem lesz mentőcsomag, nagyon sok ország kerülhet padlóra. Majd nekik tartson előadást Orbán, hacsak az elején le nem csapják, mint a taxiórát! Milyen kondiciókkal vett a kormány 5 - 10 éves kötvényeket? Ez is olyan, mint a letelepedési kötvény. Páran jól jártak, a jó nép meg évente milliárdokat fizet a semmiért. Jöhet a hozsanna!
ómió
Helyes! Ne a hátunkon járjanak már örömtáncot neobolsi anarcholiburnyákék!
kereső
@Nessy: arról nem is beszélve, hogy most vett fel a kormány -nem tudni honnan(piacról)- 700 milliárdos hitelt, és készül az újabb kötvénykibocsájtás.
Nessy
@kereső: Lesz mit vissza fizetni! Legalább is a plebsznek! Még a letelepdési kötvények milliárdjain sem vagyunk túl. Aztán jönnek az oroszok, kínaiak, meg lassan a marslakók! Igaz, hogy mire költik, ahhoz már az alaptörvény sokadik módosítása után végképp semmi közünk! Nesze neked közpénzek felhasználásának átlathatósága! Úgyis, mint jogállami kritérium! Persze nálunk jogállam van, amúgy fideszmódra!
kereső
@Nessy: Tudod egyszerű a képlet. Ha orbán&Co nem lophatja el a gazdasági mentőcsomag+költségvetés eu milliárdjait, akkor a többi 25 tagállam se jusson hozzá. Micsoda ócska, kis stilű balkáni lótolvaj hozzállás.Szégyen .
Nessy
@kereső: Ez van! Nekünk ez jutott! Ezt akarják a zemberek, szokta mondani a fiam, mikor lázongok.
verőce21
@Aki Én: A normális többségnek, akiket a Fidesz képvisel -, nem az a trendi akiket az ellenzékből látunk, Hadházy, Jakab, stb. utalva arra, hogy némelyik pali még annál is gázabb, mint amiket megírtak róla…
evacica
Orbán aljassága itt is megmutatkozik!Nem tudom, hogy mikor menesztik már a Néppártból?! Nem csinál mást csak keveri a sz...!Ez a vétó is csak azt mutatja, hogy milyen ember!Itt is a nép mögé bújik, még van képe azt állítani, hogy ezt az ország érdekében teszi! Hogy nem szakad rá az ég! Csak is kizárólag a saját maga hatalma és zsebe miatt teszi, hogy zavartalanul lophassanak!
Aki Én
@verőce21: Hagyjuk már azt az unásig hazudott butaságot, hogy a fidesz meg az ő többsége. Te is pontosan tudod, hogy még a közismert csalásokkal együtt is éppen hogy többsége lett. "002-ben több szavazattal buktak meg, mint amennyivel kétharmados lett. Ezt még te is tudod.
Az ellenzék egy rakás szerencsétlen lúzer, akik szerintem nem is akarnak nyerni. Ha akarnának, már nem ez a beteg ember hatalmaskodna itt.
Hadházy olyan amilyen, de az egyetlen igazán hatékony ellenzéki, akinek az aknamunkája még nagyon jól fog jönni. Ő az egyetlen, aki tényleg dolgozik, tényeket, bizonyítékokat hoz a korrupcióról.
Nem is csodálom, hogy fél tőle a fidesz. Mert nincs más oka annak, hogy ennyit foglalkoznak vele.
verőce21
@Aki Én: "Az ellenzék egy rakás szerencsétlen lúzer..." -
köztük veled, aki ugyanolyan szerencsétlen kretén lenne, ha más lenne itt a doktrína...
Aki Én
@verőce21: Segítek, mert antimagyarként nem ismered a nyelvet.
,,ha más lenne itt a tudományos rendszer, tudományos elmélet..." ???
Hol látsz te itt tudományos rendszert???
Ez volna a cáfolat, az ellenérv? Parádésan hiteles vagy :)
verőce21
@Aki Én: Behozol egy "tudományos" szót, és rákérdezel, hol látok itt tudományos rendszert? Mókás...

De a ti elfuserált életeteknek is legyen értelme!
Aki Én
@verőce21: ...ez zagyva. Te hoztál egy idegen szót, aminek a jelentése tudományos.
Mi az, hogy én hoztam???
Nehogy azt mond, hogy délután háromkor elkezdtél piálni...
Gazella
@ómió: szerencsétlen menthetetlen zsenilis narancs beteg vagy te !
verőce21
@Aki Én: A doktrínának sok jelentése van. Tan, tanítmány, tanítás, tétel, elmélet, (szabály)rendszer, elgondolások rendszere... Te leragadtál a "tudományos"-nál.
A te elfuserált életednek is legyen értelme...!
De nem erről szól a téma...
ómió
@Gazella: Azért, "szerencsés", inkább ez, mint az általad elkapott "vörheny", a maga hazugságkórjával!
kokopelli
@sgl: @Gazella: Akármilyen nagy pofája van neki az európai politikában,de a nyugat átlagpolgára csak azt kérdezi
a róla bejátszott egy-két mondatos hír után:
"ez a magyarok főnöke Bukarestből...vagy talán Budapestről? Egyszóval egy EU-s országból?...de t.k. "leck mich!!!" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.