Ez a téma is napirenden volt az Országgyűlés hétfői ülésén.

Lesz-e alapjövedelem? Orbán Viktor válaszolt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője felvetette: a magyaroknak jövedelembiztonságot kell teremteni, ezért be kell vezetni az alapjövedelmet.

Úgy látja, a kormány járvány- és válságkezelése gyenge, kapkodó és kaotikus, de voltak felelős lépései is.

Ezeket azonban mind az ellenzék javasolta, így például a tömegrendezvények felfüggesztését, az ingyenes internetet, az egészségügyi béremelést vagy az antigén gyorstesztek bevetését

- sorolta.

Azt kérik, az alapjövedelemre vonatkozó javaslatukat is fogadja meg a kormány, mert a családok már felélték a tartalékaikat, és egyre többeknek okoz gondot a megélhetés – mondta.

Orbán Viktor közölte:

az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak. "Hát én ilyet nem fogok támogatni"

- jelentette ki.

Tordai Bence továbbra is azt kérte, hogy fontolják meg az alapjövedelem bevezetését ebben a súlyos társadalmi és gazdasági válságban, és azt mondta, átnyújtja a programot a kormányfőnek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar társadalom- és gazdaságfilozófia azon alapul, hogy megpróbálnak mindenkinek munkát adni, még a legnehezebb helyzetben lévőknek is, nemcsak azért, hogy jövedelmük legyen, hanem azért, hogy a közösség teljes jogú tagjának érezhessék magát.

Úgy látja, az alapjövedelem

a segélyalapú társadalom beköszöntését hozná el, ez korábban már tönkretette Magyarországot, és ma azért teljesít jobban sok európai országnál Magyarország, mert itt nem segélyalapú, hanem munkaalapú gazdaság van.

(MTI)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
...Ez a filozófia azon alapul hogy a te nagy zsebű haverjaidnak oda adod és huss el Adriázzák, el kupizzák elpókerozzák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40
"Folyamatos munkaerőhiány van hegesztő lakatos fűtésszerelő gipszkartonos kőműves vasbeton szerelő!"
Tán mert megszünt az ipcsi tancsi képzés Mo.-on, vagy már a hozzáértők kint vannak Mo.-on kívüli munkavállalóként?
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40 "Budapesten egy jó szakmával egész évben dolgozhatsz "
És akik ma itthon szakiknak nevezik magukat, azt sem tudom kit hívjak, ha vmit meg kell szerelni. Kóklerek. Mert bedobják a postaládába a szórólapjukat, de ugye tudjuk: A jó bornak nem kell cégér.
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40
"Folyamatos munkaerőhiány van hegesztő lakatos fűtésszerelő gipszkartonos kőműves vasbeton szerelő"
Ezt honnan veszed? Mert a kerületi újságok tele vannak ilyen szakik hírdetéseivel. Mondjuk a hegesztő, lakatos kivételével talán.
rokker33
@voltmárjobbis: Hol? Budapesten ezzel kezdtem!
rokker33
@voltmárjobbis: Nem értem miért kell itt mindenkinek mindenbe belekötni!Nézz utána!Több ismerősöm is Pesten talált munkát.Hegesztőként dolgozik a barátom annak a testvére festő gipszkarton szerelő burkolni is tud a másik ismerősöm meg fodrászként dolgozik már lassan 2 éve és nem panaszkodik!Szóval csak kicsit körül kéne nézni és nem mindig sírni,hogy nincs munka meg a kormányt hibáztatni!Ha valaki szerencsétlen és nem ért semmihez az csak közmunkán fog érvényesülni vagy max segédmunka vagy árufeltöltő összeszerelő amihez nem kell ész és kapnak majd 120 140 et havonta ami tényleg nem sok,de Pesten meglehet keresni a 400 at is simán, ha talpraesett vagy és értesz a szakmádhoz!!Ezt nem egy ismerősöm mondta,szóval inkább nekik hiszek mint a folyton síró kurváknak...
voltmárjobbis
@rokker33: 00:06 "Pesten folyamatosan munkaerő hiány van " Igen, ezt mondtad.De hol, milyen, melyik cégnél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.