A kamarai elnök eredeti javaslata is súlyos csapás lett volna az önkormányzatokra, de most egy lépéssel még ennél is tovább ment. A Magyar Nemzetnek adott interjúban védte meg Parragh László az iparűzési adó befagyasztásának terveit. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke nemrég Orbán Viktorral tárgyalt, és azt javasolta neki, hogy engedjék el az iparűzési adót. Nem csoda, hogy ezt még a jobboldali vezetésű önkormányzatoknál is nagyon rossz ötletnek tartják, az iparűzési adó jelenti a települési bevételek nagyjából 80 százalékát. Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott, hogy ha a terv megvalósulna, akkor másnap leállna a budapesti közösségi közlekedés.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a baráti fideszes önkormányzatokat a fű alatt, csendben tömni pénzzel.
Cél az ellenzéki önkormányzatok totális eladósítása és a pénz híján máris fennen hírdethetővé válik a tehetetlenségük.
RonaGyuri
Egy derék katona kalandjai,

bár az igazat megvallva az, amit a derék Parragh művel és ahogy kurrog már elembeteg tobzódás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke nemrég Orbán Viktorral tárgyalt, és azt javasolta neki, hogy engedjék el az iparűzési adót. Azonnal jött a reakció és kiderült „ezt még a jobboldali vezetésű önkormányzatoknál is nagyon rossz ötletnek tartják”!
Nos az MKIK első emberét nem olyan fábúl faragták, hogy meghátrálna, sőt „meghosszabbít Bicskén túlra is”.
Javasolja a kormánynak, hogy „további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek”-nél is járjon el hasonlóan, ráadásul azt is kéri, hogy akadályozzák meg „hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését az egyéb adónemek emelésével pótolják”!
RonaGyuri
@RonaGyuri: és ez:

az adózás előtti nyereség összegéig lesz igénybe vehető tao-alap kedvezmény, a 10 milliárd forintos korlát eltörlésre kerülhet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.