Ágazattól függetlenül, a teljes mikro-, kis- és középvállalkozói szektor számára elengedné az iparűzési adót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Az iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

– mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László. A kamara elnöke kiemelte: a könnyítés a teljes kis- és középvállalkozói szektorra érvényes lenne 2020-ra és 2021-re egyaránt.

Parragh László szerint minden önkormányzati adót be kell fagyasztani

Parragh most azt nyilatkozta: amellett, hogy két évre elengedik az iparűzési adót, még egy lépésre szükség van.

Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását

– mondta.

Ide tartozik az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó és a kommunális adó is.

„A javaslatunk célja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését ne az egyéb adónemek emelésével pótolják” – tette hozzá Parragh.

A kamarai elnök javaslata egyelőre csak ötletnek számít, sem a ma a parlament elé kerülő 2021-es adócsomagban nincs benne, sem más jogszabály nem szól róla.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

(magyarnemzet.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a parrag nem normális!!! A magyar emberek ellen dolgozik??? Ezekből az adókból fizetik az önkormányzatok a költségeiket, azt a pici szociális támogatást, meg egyébb lakósságot érintő kiadásokat. Nyilván orbán hatására ilyen negy lelkű!!! Az persze eszébe sem jut, hogy kedvenc miniszterelnöke vétója az EU-ban hány milliárd forintot vett el a vállalkozóktól!!!??? Idióta!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ideje lenne már ezt a csempekupecet befagyasztani...
Clavigo
Egyszerűbb lenne mindjárt bedönteni az országot...,,( felesleges itt ötletelni ,húzni az időt ),,Oszt boldog karácsonyt mindenkinek...,,legfőképpen a fitymaszbarmoknak.!!
legott
"Parragh László a gazdasági csodaszakember, Orbán Viktor kamaramuzsikusa még mindig az iparűzési adó elengedésében látja a vállalkozások megsegítésének leghatékonyabb eszközét. A forgalomarányosan fizetendő 2 százalék körüli (településenként változó) adó természetesen a minimálisnál is kevesebb segítség a vállalkozásoknak, viszont teljesen hazavágná az önkormányzatokat."

444.hu/2020/11/17/blokkoljuk-a-mechanizmust-gyurcsany-megolt-volna-mindenkit-sehogyan-sem-stimmelo-koronaszamok?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=blokkoljuk-a-mechanizmust-gyurcsany-megolt-volna-mindenkit-sehogyan-sem-stimmelo-koronaszamok

"Karácsony: A kormány 25 milliárdért tönkretenné Budapestet, közben 2500 milliárdtól akarja megfosztani az országot"

hvg.hu/itthon/20201116_karacsony_gergely_iparuzesi_koltsegvetes?s=hk

No Comment

Ja, de: O1G
Jozefina
Ez a parrag nem normális!!! A magyar emberek ellen dolgozik??? Ezekből az adókból fizetik az önkormányzatok a költségeiket, azt a pici szociális támogatást, meg egyébb lakósságot érintő kiadásokat. Nyilván orbán hatására ilyen negy lelkű!!! Az persze eszébe sem jut, hogy kedvenc miniszterelnöke vétója az EU-ban hány milliárd forintot vett el a vállalkozóktól!!!??? Idióta!!!
kereső
Az iparűzési adó elvétele, a többi önkormányzati adó befagyasztása- elvétele=központositás az igazi adóemelés. És nem mellesleg az önkormányzatiság kivégzése- a településeken élő emberek életminőségének, életkörülményeinek rosszabbá tétele, és mindezt orbán kicsinyes, pitiáner emberre valló bosszúvágya és aljas szándékai miatt.Ha ezt az országgyűlés napirendre tűzi- akkor ennek az országgyűlésnek a "munkájában" részt venni nem hiba, hanem bűn. Bűn az ország , az országban élő emberek ellen. És ez már most is igaz- amikor azt fogják "tárgyalni", hogy az alaptörvényükkel törvényesitsék az ország végleges kifosztását.Parraghnak ott lesz a helye a vádlottak padján, és cellája közvetlen szomszédságban lesz a kormány tagjaiéval.
kulabombaafityiszre
A probléma megoldására elég lenne parraghot befagyasztani.
Nessy
Ez a jó ember egyedűl ekkora barom, vagy segítenek neki? Minden önkormányzati adót elvenni, majd a pénzt odaadni a kedvenc Debrecennek, Felcsútnak, határon túliaknak, egyházaknak stb.
vacsi
Ez az ember vagy nem normális, vagy a legnagyobb gazember! Ezzel az idióta ötletével lehetetlenné tenné a továbbiakban az önkormányzatok működését! Nem gondolkodik?!
Gazella
Látom az összes naranvs fasznál rendesen elmentek otthonról!
De a magyar nép is türi hogy a nyakukon ülnek ezek a tahók!
lampa laz
+ajóqvaa**d, te mocsok orbán seggnyaló. Így csak a fideszes önkormányzatokat nem érné/éri hátrány mert a kövér disznó azoknak önteni fogja a pénzt. Rohadt nehéz másfél évünk lesz a vírus mellett még ezekkel a barmokkal is.
vitriol
Ezeknek minden ötletük arra irányul, hogy ne kelljen anyagi segítséget adni se a vírus megfékezésére, se a gazdaság működtetésére. Nagy ötlet részükről, hogy az anyagi támogatást nem a kormány adja az embereknek, hanem a kormány szedi be az emberektől. Még az Uniótól kapott támogatást sem használta a célnak megfelelően. és az így megspórolt pénzekkel jótékonykodni is tud kegyeltjei körében.
Józsipapa
VADBAROM !!!
a jó kurva anyádat !!!
magadtól vagy ilyen hülye ???
vagy segítenek ???
verőce21
Az iparűzési adót be sem kellett volna vezetni...!
Ez - ugyan nem nagy összeg -, de csak a vállalkozók szívatására jött létre. És kitermelt egy csomó adminisztrációt és ebből megélőt a rendszerben! Ilyen ingyenélőkből alpolgármesterek és jelentős állami beosztást is megkapó mamelukok keletkeztek...
kereső
Javasolom egyébként, hogy a Kereskedelmi és Iparkamara költségvetési támogatását függessze fel az országgyűlés két évre- azzal, hogy nincs bér, nincs hivatali gépkocsi, telefon laptop, töröljék el a tagdijat, a kötelező kamarai hozzájárulást. Főzzön azzal a kamara ezután, amije van- parraghot meg tartsák el a munkatársak.
kissé felnőttem
kártyapénzed sem marad akkor ki és kit fog kifizetni ? ja senki sem lesz elérhető ja?
kissé felnőttem
a 6, hét után szétszedik az emberek a hivatalodat csak beszélj ilyen vadakat vak ne vezessen világtalant elég ha a király félszemü.
vacsi
@kereső: Elképzelhető, hogy ebből több jönne be, mint ha az önkormányzatokat tönkreteszik! Parragot meg felesleges lenne eltartani...
Sámannus
Van ezen a paraszton kontrafék, vagy leesett a lánc és elszabadult. Nincs valaki a közelébe, hogy lenyomja a pottyantós klozeton?
justhpeter
Adni egy vadásznak vagy ötvenezret, az lelőné azt a barmot, majd egy állat preparátorral kitömetni és odaadni Orbánnak, tegye ki a karmelitában szobornak.
Gazella
@sgl: S a többi narancs faszszopó is ostoba lény! Mindig csak a pénz után nyargalnak mind!
Béla333
Minél rosszabb, annál jobb? Hülyék ezek!?
Nessy
Mennyi pénzt kap ez az emberszabású agyhalott ezekért a javaslatokért??? Vagy miniszteri bársonyszéket igért neki O.V.? Magától nem lehet valaki ilyen aljas!
evacica
Hát ez a kihízott képű,senkiházi rendesen tud benyalni Orbánnak! Orbán pedig bosszúból, hogy nem Tarlós nyert minden aljasságra képes, hogy megszívassa Bp. és az Önkormányzatokat! Én naponta foglalom "imába" a nevét az ingyenes parkolásért is, ami csak árt az emberek egészségének és kedvez a Covidnak a rossz levegő miatt! Hogy verné meg a jó Isten ezt a sok aljas embert!
Lepényleső
...s példamutatóan a kormányéval kellene kezdeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.