Az Alapjogokért Központ szakértője úgy látja, a tagállamok eltérő alkotmányos rendszerük miatt jogállamisági szempontból nem összehasonlíthatók, ezért az uniós források szétosztását felelőtlenség erre alapozni.

Kurucz Orsolya az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: a legnagyobb probléma, hogy az is konkrét forráselvonással járna, ha csak fennáll a jogállamiság sérülésének veszélye. Ez olyan tág teret ad az értelmezésre – és így a tagállamok elleni fellépésre –, amit a magyar és lengyel kormány nem tud elfogadni – jelezte. A szakértő rámutatott: az ilyen jogállamisági feltételrendszer olyan politikai irányba viszi az Európai Unió működését, ahol az Európai Bizottságnak sokkal nagyobb hatalma és hatásköre lenne az uniós szerződésekben megfogalmazottaknál. Kurucz Orsolya hangsúlyozta: a bizottság valójában nem a jogállamiságot akarja definiálni, hanem olyan eszközhöz akar jutni, amellyel sarokba szoríthat egyes tagállamokat.

Olyan uniós tagországokat, amelyek Brüsszelnek nem tetsző intézkedéseket hoznak – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapkép: facebook.com/alapjogokert

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
de miért csak két különc van? a többi vak vagy valamit tudhatnak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
de miért csak két különc van? a többi vak vagy valamit tudhatnak?
Pálinkás Pál
nagyon helyes...ez olyan fideszes rendelkezés... "hogy az is konkrét forráselvonással járna, ha csak fennáll a jogállamiság sérülésének veszélye. Ez olyan tág teret ad az értelmezésre – és így a tagállamok elleni fellépésre –, amit a magyar és lengyel kormány nem tud elfogadni" nem ismerős csúti disznó??? mintha titeket hallanálak amikor megalkottok valami népnyúzó rendeletet... drukkolok hogy egy buznyákot se kapjunk, saját embereid fogják kitörni a nyakad!!
Sámannus
A pohost majd kibasszák mindenhonnan, mint macskát szarni.
Qqberci
@Shikarescu: A potrohos gonosz törppel most már biztosan felmossák fél Brüsszelt!...
kereső
Na ezeket is befagyasztani- sok-sok ingyenélő, csakis és kizárólag azért léteznek, hogy orbán agyament diktatúráját igazolják.És az a cinizmus- ahogyan kitalálták a nevüket: "alapjogokért központ"- nem inkább orbán scheggnyalók központja? Ez a kislány is majd valamikor hogy fogja szégyenleni, hogy mihez adta a nevét.
Sámannus
A geci minden lépése az unió ellen van kezdve a Kárpát medencei nacionalizmus felélesztésétől a magyar nemzet kifosztásáig.
Peller Anikó
@Sikari: hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy, hü lye vagy.

Na most hülye vagy marha? Már nem is tudom. Legalább jól fizetik?
human
Ahol ez az Alapjogokért Központ megjelenik mindig elmondja, hogy kinek mihez nincs joga. Nem értem miért ezt a nevet választották maguknak. Az Autokrácia Központ lenne a hiteles megnevezésük.
namihami
Mert a jó fizetésért mindenkor meg kell ""dolgozni"". És ha a Füstös hülyeséget csinál, akkor méginkább vállt vállnak vetve. Ennyiért? Ezek?
Ez is apját-anyját megölné, hogy részt vehessen az árvák vacsoráján.
szaboria1
31 évesen mekkora tudós lett ez az Orsolya.
Gazella
Tudjátok!!! Ne a Magyatország nevében beszéljen a hányadék narancs kormány s sleppjei!!! Inkább beszéljenek a saját vagy a fityesz nevében!!!
Csizmás Kond
A jogállamiságba ugye az is beletartozik hogy amikor nincs covid akkor a nők nem járhatnak burkában...mert a jog ugyan megengedné de az államok tiltják...szarakodás a egész amit a szarakodók nagyon imádnak.
Clavigo
@Csizmás Kond: Ha akarsz,,haza mehetsz.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...ismét téged osztottak be váltókezelőnek ?
RonaGyuri
@kissé felnőttem: a többiek fordítva mennek az autópályán!!! =))
DR Eric CARTMEN
Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
vitriol
Itt egy újabb rüfke, /kuruc orsolya/, aki szakértőnek nevezi magát, a jó ég tudja, hogy miben lehet szakértő, de ugyanolyan fölösleges rossz dumája van, mint az igazságügyi vargának, nekik egymással kéne beszélgetni!
mekkelek
Vajon miért csak a magyar meg a lengyel kormánynak van problémája a jogállamisággal?
Gazella
@mekkelek: vajon nem-e a pénzlopással van összefüggésben?!
ittott
@vitriol: milye. faszakértő. sajnos gondom van a szótagolással.
volvós
@Gazella: 12:17...egy fideszes " szagértő ", aki meg tudja különböztetni a pálinka és a sperma közti szagot...olcsó nehéz altesti közmunkás !!!
creativehun
"a bizottság valójában nem a jogállamiságot akarja definiálni, hanem olyan eszközhöz akar jutni, amellyel sarokba szoríthat egyes tagállamokat.

Olyan uniós tagországokat, amelyek Brüsszelnek nem tetsző intézkedéseket hoznak – tette hozzá." Fura...hát én meg azt hittem,hogy Uniós tagországként az az érdekünk...ha már számolatlanul tolták ide éveken keresztül az Euro milliárdokat - hogy az EU jogszabályokkal összhangban hozzuk meg a döntéseket,alkossunk törvényeket. Erre most meg kiderül..,hogy szeretett vezérünk és sleppje attól tart,hogy az Uniónak nem tetsző intézkedések miatt lenne elvonás??? Hisz a 133 bátor magas a megtestesült törvényesség,anti korrupció és mindaz ami csak pozitivumként mergtesülhet egy emberben...akkor mire fel ez a nagy riadalom?? Ejnye no..csak nem attól tartanak eme jámbor atyafiak,hogy valaki a körmükre talál koppintani miközben a közpénzekben turkálnak könyékig???
Gazella
@volvós: köszi :D azt tudtam hogy narancsos szemüvegű :D csak erről a kis picsaról még soha nem olvastam s hallottam :D
De hat akinek a pénz a szemei előtt forog... :D
Észre venni hogy nőkben? /nők???/ is van hatalomvágyi harácsoló hülyék!!
ómió
Pedig a "jogállamiság" anarcholiburnyákba átment efftársi fejekben "konkrétan létezik"! Csak megfogalmazni nem tudták még! Ám ők bármikor "megaszondanák"!
Lepényleső
...mindenhol ahol a demokrácia helyett diktátor uralkodik? S mily meglepő,hogy ez csak e két helyen merült fel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.