Egy szombathelyi társasház ötödik emeletéről ugrott le egy idős asszony, miután ismét beutalták a kórházba.

Egy nő még a koronavírus-járvány előtt kórházba került, ahonnan negatív tapasztalatokkal tért haza. Több szomszédjának arról panaszkodott, hogy úgy érezte, semmibe vették, illetve olyan problémákról is beszámolt, amit úgy érzett, egy kis emberséggel, odafigyeléssel, gondolkodással könnyen lehetett volna orvosolni. Kiugrott az ablakból egy idős szombathelyi asszony

Kedden felkereste a háziorvosát, aki kórházba utalta a nőt egy olyan beavatkozásra, ami javított volna egészségügyi állapotán. Az asszony rossz tapasztalatai és a koronavírustól tartva nem szeretett volna bemenni a kórházba, ezt egy ismerősének is elmondta. Nem sokkal a beszélgetés után a mélybe vetette magát.

A nyolcvan év feletti asszony több mint negyven éve a társasház lakója volt, szomszédai nagyon tájékozottnak, intelligensnek és meleg szívűnek ismerték meg.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(112press.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nagyon félhetett...és ez nem jó jel.

Sajnálom, hogy ezt tette, nyugodjék békében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
nagyon félhetett...és ez nem jó jel.

Sajnálom, hogy ezt tette, nyugodjék békében.
Jozefina
Sajnálatos, hegy ennyire rettegett az egészségügyi ellátástól!!!
Málna
Jó kis hangulatkeltő cikk. A néni valószínűleg egyszerűen csak depressziós volt. Ebben a korban nem ritka.
ila51
Tíz éve nem voltam a háziorvosomnál , képtelenség bejutni hozzá , olyan alapos, nem tudok kivárni három óra hosszát .
Cicamama55
@Málna: Azt a házi orvosának észre kellett volna vennie. Én azt nem értem, kisebb beavatkozásra, felerősítésre -ha az nem életmentő-miért utalta kórházba az orvosa járvány idején?!
Málna
@Cicamama55: Lehet, hogy észre is vette. Az is lehet, hogy épp a pszichiátriára lett beutalva. Nem tudjuk. És mondjuk sokat nem adok az ilyen szedett-vedett információkra, de az eredeti cikkben is szerepel, hogy az utóbbi években egyre elkeseredettebb volt a hölgy.
Cicamama55
@Málna: Nagyon lehangoló az ilyen hír. Felvetődik sok minden az emberben ennek kapcsán. Ha évek óta romlott a hölgy kedélyállapota, miért kellett eddig várni, hogy megfelelő helyre irányítsák őt? Pont ebbe a vírusos időszakban? Elszigetelődve élnek az emberek egymás mellett, nem figyelnek egymásra. Az egyedüllét érzése maga romboló hatású minden ember számára, s a vírus okozta elzártság, a médiákból folyó állandó lehangoló hírek bizony, még tovább rontják a helyzetet. Én egy alapjáraton nagyon nyugodt, vidám ember vagyok, de mostanában sokszor "kiidegelem" a páromat. Tudom, de hiába figyelek magamra, oda-oda szúrok neki. Olyan lelkiismeret furdalásom van sokszor miatta. Féltem a családomat, magunkat, s ez a szorongás alapvetően türelmetlenné tesz Csak lenne már vége ennek az időszaknak!.
Málna
@Cicamama55: Említi a cikk, hogy volt már kórházban, lehet, hogy ezért. Nem tudhatjuk.
A környezetemben is látom sajnos az időseken, hogy sokszor nincsenek jó mentális állapotban. Tény, hogy mindegyikük egyedül él. El vannak magányosodva és néha elhagyják magukat. És ezt csak fokozza most a pandémia.
kolnidre
A hölgy feleismerte,hogy ettöl a mocskos kormánytól szabadúlni csak így lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.