Korábbi fizetésének csak egy részét kapta meg több, koronavírusossal foglalkozó egészségügyi szakdolgozó.

A Blikk információi szerint valakinek feleannyit bérszámfejtettek, mint ami a túlmunkával és pótlékokkal járt volna. A lap úgy tudja, olyan egészségügyi szakdolgozókkal történt a méltánytalanság, akiket járványkórházak intenzív osztályaira vezényeltek át. Volt, aki azt a tájékoztatást kapta az intézménytől, hogy ebben a hónapban már ne is számítson a korrekcióra.

Voltak olyan egészségügyi dolgozók, akik csak fél fizetést kaptak a járvány alatt

A Korányi kórházba kirendelt szakdolgozók több mint 60 százalékának azért lett jóval kevesebb a fizetése, mert nem utalták el a nekik járó 50 százalékos emelést, az úgynevezett „Covid-pénzt”, amit a nagyobb terhelés és a veszélyesebb munkakörülmények miatt kapnak.

Hallottam, hogy a Korányiban csúszások vannak a pótlékok kifizetésével

– erősítette meg a lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Más bajok is vannak a kifizetésekkel, például, akik megbetegszenek a vírustól, és ezért hetekre kiesnek a munkából, nem egyszer hónapokkal később kapják meg utólag a 100 százalékos táppénzüket

– jegyezte meg az érdekvédő. A pontos okokat a szakszervezet sem ismeri.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy mivel az átirányított dolgozók nem kerülnek személyi állományba az új helyen, így javaslatukra az 50 százalékos COVID-többletjuttatást az anyaintézménynek kellene kifizetnie a dolgozóknak, amelyet később megtérítenek az intézménynek.

Cikk- és címlapkép: AFP

(blikk.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tovább folyik az ígérgetés és a szélhámosság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kissé felnőttem: Már megint más kacsójával szedik a csalánt! Elvezénylik a dolgozót, az "anya intézet" betegellátása padlón van, de még ő fizessen azért, hogy elvezényelték a dolgozóit. Aztán majd egyszer, valamikor megtérítik neki, ha addigra el nem felejtik mit is igértek! Hiszen amit ma megigérnek, azt holnapra módosítják, holnaputánra meg az egész feledésbe merül! Istenem, honnan sikerült ennyi gerinctelen, jellemtelen vezetőt begyűjteni???
Nyírfa
Ezt az emberi erőforrás-minisztériumot a szörnyű nevével együtt a földdel kell egyenlővé tenni, és a döntéshozóit kihajítani , de olyan messzire, hogy még egyszer hivatal közelébe se kerülhessenek.
Hogy őszinte legyek, a végrehajtóikat sem kímélném.
Ezt az aljasságot már lehetetlenség hová tenni, hiszen éppen arra apellálnak, hogy a szakma hivatástudatból, lelkiismereti okoknál fogva nem hagyná magukra a betegeket.
Nincsenek már szavaim. Cselekedni kell. Hol az ellenzék?
Csizmás Kond
...szerintem is előre kéne fizessenek...há nem ?
Lepényleső
Ezen van csodálkozni való? Lehet hogy a dupla fizetésüket pont az számolta el
aki 2014 óta az országgyűlési választások eredményeiből a 2/3-ot hozta nekik el?
Clavigo
Majd Cser Ágnes szakszervezeti ténsasszony tiltakozni fog.. ( Ja,,nem )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.