Nem fordít több pénzt a belső égésű motorok fejlesztésére a Peugeot-Citroën (PSA) gyártója, a döntés magyar vonatkozása, hogy Szentgotthárdon az Opel-gyár a cég tulajdona, így azt lassú halálra kárhoztatták. Németország még támogatja a cégeket, de vagy váltás jön, vagy üzembezárás. ---Carlos Tavares, a PSA csoport vezetője a Reuters Automotive Summit konferencián az EURO7-es kibocsátási norma bevezetésével indokolta, hogy már nem ölnek pénzt a benzinmotorok fejlesztésébe. A 2025-ben életbe lépő szabályozás gyakorlatilag lehetetlenné teszi belső égésű motorral szerelt autók forgalomba helyezését az unióban. A határidő csak látszólag távoli, a többi gyártónak is rövidesen dönteniük kell a belső égésű motorok sorsáról - kezdi cikkét a témáról a Magyar Nemzet.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
De én úgy szeretek összeszerelő-ország lenni, ne tessék kerékbe törni a karrieremet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Elérkezett az idő, amikor majd elektromos autók - és minden más elektromos háztartási eszköz - a műholdakról "levett" elektromos energiával működnek.
Vagy olyan átjátszókon keresztül, mint a mobiltelefonok... ehhez kell a rengeteg egyenáramú napelem...
verőce21
Akkor még Biden-nek sem lesz szüksége laposelemre... :)
Nyírfa
@sgl: 9.57

Maga a társadalom felkészületlen, és ezt a jövőt illetően sem hagyhatjuk figyelmen kívül.
verőce21
Hiába no, a feltöltőkártyás és előfizetéses elektromos autóké a jövő...!
Nyírfa
@sgl: És szerinted a történelmet ki-mi alakítja? Az csak a látszat, hogy a politikusok, valójában a társadalom kollektív tudata. Nézd meg, Svájc hol tart. El tudod képzelni a magyarokat, ahogyan közvetlen szavazásokon nyilvánítják ki a véleményüket? Hogy egyáltalán állást mernek/akarnak foglalni valamiben, és nem hárítják el azzal, hogy a közügy nem rájuk tartozik, majd ott fenn az okosak elrendezik? És akkor még fel sem vetettem, hogy ahol két magyar megjelenik, már folyik a rivalizálás, általában nemtelen módon, ahol pedig három, onnan a legbölcsebb döntés, ha elhúz az ember.
Természetesen mindenkori tisztelet illeti a kivételt.
Nessy
Ezzel kapcsolatban az a legrosszabb, hogy az oktatásunk, a szakképzésünk olyan alacsony szintre süllyedt, hogy összeszerelő betanított munkásokat képeznek. Ha ez a tevékenység megszűnik, bajban leszünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.