Soros György szerint az Európai Uniónak szembe kell szegülnie Magyarországgal és Lengyelországgal – olvasható az üzletember véleménycikkében.

Soros György: szinte esély sincs a kormányváltásra 2022-ben
Fotó: Wikipédia

A Telex által szemlézett írásában Soros úgy fogalmaz, nem engedhet Magyarország és Lengyelország zsarolásának az Európai Unió. Úgy véli,  a két ország annak ellenére és úgy vétózná meg az EU tervezett 1180 milliárd eurós költségvetését és a koronavírus okozta válság utáni 750 milliárd eurós segélyalapját, hogy ők maguk lennének a legnagyobb kedvezményezettjei.

Soros szerint a jogállamiság gyakorlati akadálya Orbán Viktor „személyes és politikai korrupciójának”. Úgy látja, Orbán rendszere egy „gondosan kimunkált kleptokrácia”, amely már eddig is „csupaszra rabolta” az országot.

„Nehéz megbecsülni az összeget, amivel családját és barátait gazdagította, de sokuk rendkívüli módon meggazdagodott"

- fogalmaz.

Soros György szerint Orbán szinte teljes ellenőrzést gyakorol a magyar vidék felett, ahol a lakosság többsége él. A kormány szerinte végletekig befolyásolja a társadalomhoz eljutó információkat, és a szavazás titkossága sok faluban sérül a választásokon.

Így véleménye szerint az ellenzék érvényesülésére és a kormányváltásra 2022-ben szinte esély sincs,

főként úgy, hogy a kormánytöbbség folyamatosan saját magának kedvezve változtat a választási szabályokon.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Idős kora ellenére meglepően tisztán látja a dolgokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"A kormány szerinte végletekig befolyásolja a társadalomhoz eljutó információkat, és a szavazás titkossága sok faluban sérül a választásokon.'

"Orbán rendszere egy gondosan kimunkált kleptokrácia, amely már eddig is „csupaszra rabolta” az országot."

„Nehéz megbecsülni az összeget, amivel családját és barátait gazdagította, de sokuk rendkívüli módon meggazdagodott"
Aki Én
Idős kora ellenére meglepően tisztán látja a dolgokat.
kissé felnőttem
Ez az öreg már tudhat valamit ? akkor még a 2020 is szóba jöhet meg a 2021 is
Mellétéve a Nemzeti Dal -t is " Talpra magyar,hi a haza!
Itt az idő, most vagy soha !
Rabok legyünk vagy szabadok ?
Ez a kérdés , válasszatok ! " részlet
kissé felnőttem
ez egy simán nevezném hangulat keltésnek mint a gyermek lélektanban, pedagógiában ezt kisfiam te ugyísem tudod megcsinálni -t ha a gyermek tízszer hallja már el is hitették vele, hogy nem tudja ez aztán adja a kishitűséget. semmi megerősítés (érdekes és ... )
Nyírfa
Gyuri bácsi ne ijesztgessen! Ő sem tudja mindig megkülönböztetni az igazgyöngyöt a hamistól: észre vette talán Orbánék sunyiságát, karrierizmusát , amikor őket támogatta?
No, részben azért igaza van, de ezt mi is tudjuk. Aztán majd kiderül, mit hozunk össze.
jesz
ez a fínom ember ugat bele hazánk életébe? 1992 ben az angol fontot akarta bedönteni a tőzsdei manipulációval..8 milliárd fontot nyert rajta...a mai napig nem született bírósági ítélet ez ügyben..
2008-ban az OTP-t vitte volna padlóra, szerencsére az állam résen volt..(itt sem született még ítélet)
Több ázsiai, és dél-amerikai országban távollétében halálos ítéletet is hoztak ellene az országok valutájával való spekuláció miatt(amin elképesztő összegeket nyert, az adott ország meg bukott)

Az unijó meg ölelgeti...vajon miért?
simmering73
Sajnos minden szavával egyet kell érteni. És emlékeztetnék Bartus László évekkel ezelőtti megállapítására: ezt a kormányt demokratikus úton NEM lehet leváltani. Soros György ezt támasztja most alá.
SystemError
Nem kellenek választások, mert Orbánt a sajátjai fogják levadászni heteken belül..
Nessy
Ha emlékeim nem csalnak, nem Soros tartja gyengén a forintot, hanem valami Matolcsy nevezetű jobbkeze Orbánnak! Ameddig milliárdokért vásárol szavazatokat levelezőtagozaton, voks turizmuson, ameddig ha kell naponta írja át a választási törvényt a 133 bátor gombnyomogató segítsésvel, addig tényleg a költő szavaival élve "Nincsen remény".
ómió
Elhazudozgat, elmanipulálgat Dzsordzsi tata, de azért legalább abban legyen igaza, hogy kormányváltásra esély sincs!
vacsi
Mocskos vénember! Minden gondolata, hogy Magyarországot elpusztítsa!
Aki Én
@ómió: Látom a felsorolt okok azért nem zavarnak össze, te nagy DEMOKRATA.
@Shikari: ,,Van pofája kleptokráciáról szólni a tolvajnak?" Nem orbánnak szólt, hanem a társadalomnak :)
SystemError
@lampa laz: Egy szakembernél a felvázolt logikában hisznek az emberek. Egy szélhámosnál simán eladják a hitet kérdések nélkül.. Amikor egy szakember téved, akkor elnézik, mert végig be volt mindenki vonva a mögöttes logikába. Amikor a szélhámos bukik meg, akkor az öt körülvevő "hit" egy csapásra megy át globális gyűlöletté és kirekesztettségbe. Főleg, ha a fidesz "értelmiségi" táborára gondolunk...:) Másrészről a saját és szeretteink életének féltétse egy egészséges emberben felül irja a politikai hitet.. Szerintem a fal fogja adni a másikat Viktornak...:)
FLETÓ
Ez az egy üzlete nem jött be! A többi mind!
Béla333
"... szinte esély sincs..."

Soros, ha jó jós lenne, akkor nem pénzelte volna a Fideszeseket a '90-es évek elején.
Most is téved!
Yoda69
@vacsi: Joasszony, nem veszed észre, hogy Soros nem Magyarországot támadja, hanem az orban maffiat?
O1G bukasaval, Magyarorszag fel fog viragozni.
ómió
@Aki Én: Ha nem jönne vissza a bolsi tetübandád, az okoktól függetlenül is nagy pozitívum lenne! Minden magyarnak!
SystemError
Igen, mi itt már megfeledkezünk egy alapvető dologról, hogy magyarország miniszternöke egy utolsó szélhámos tolvaj geci!

Szerintem már tömeggyilkos is, ami kicsit nagyobb probléma..! Sajnos Orbán, ahogy egyre sarasabb lett, egyre jobban fogadta el legitim eszközként az eddigi hazudozásait, lopásait. A ezütán a gyilkos korona show után mi lesz Orbán lélektana, hogy úgy is mehet a fekete autó, mert nem az első eset, hogy erre kényszerült. Ez beteg geci mindig megfogja magyarázni magában, hogy miért volt oka arra, amire mert egy beteg geci. Ezt értse meg a világ, hogy Orbán nagyon régen nem racionális és az "áldozatai" viszont egyre szélsőségesebb árat követelnek meg, de ő már nem fogja fel, hogy milyen messze ment.. Neki ez már holnaptól normális, ahogy eddig is menetelt előre a "tegnapi" hóhér módszereivel.
Gazella
@SystemError: isten szóljon belőled!!!
Nessy
@Csizmás Kond: Ezt szépen mondtad! Amen!
Sámannus
Szét rabolják és végső katasztrófába döntik az országot. Nyíltan lopnak rabolnak, gátlástalanul hazudoznak, csalnak, és minden ellen fordulnak ami az emberiséget, és emberiességet támogatja. Szemmel láthatóan demagóg kommunikációval másítják meg a kormányzati célokat, azoknak éppen az ellenkezőjét cselekedve. Minden társadalmi programjuk demagógia hazugság. Háborúban áll a saját országával. A lakájmédián keresztül pofán hazudja az egész lakosságot, és lehülyézi az egész világot, pedig csak egy szolgalelkű csicska, aki szembe megy minden normális törvénnyel.
Nem jogászkodni kell, hanem elítélni, mint erőszakos harácsoló tolvajokat.
Választást kell tartani, most, és a fideszkdnpkisgazdamdf moslék nélkül.
creativehun
@jesz:Olvassa utána egy kicsit...az OTP határidős ügyleteivel kapcsolatos Soros found ellen született jogerős ítélet. Ettől függetlenül..maximálisan igaza van abban amit ír!
Lepényleső
Ugyan,esély az van. Az más kérdés hogy nem több mint Barcelonában a Barcelona ellen a Felcsútnak,
úgy hogy a Felcsútiak zsákban futkosnak s csak fele annyian vannak? Ez így a fair játék a bánnak?
Csizmás Kond
@Nessy: Az amerikai törvényhozásba való beleszólás akár háborúval is végződhetne, viszont ez a trotyadék itt úgy intézkedik mintha ő volna a zatyaisten...és a zunió hallgat rá...vajon miért ???
pécsi
Szaros gyuri bácsi minek pofázik bele hazánk dolgaiba? Szégyen, hogy ezt a vén gazembert magyarnak mondják! ÉN NEM TEKINTEM ANNAK! Amennyiben lenne valamiféle pénzen vett magyar állampolgársága, rögtön el kell venni tőle! Izrael sem fogadja be, pedig oda valósi!
SystemError
"Orbán rendszere egy „gondosan kimunkált kleptokrácia”, amely már eddig is „csupaszra rabolta” az országot."
Rockxy
gyuribácsi jelöltesse magát gödénynek és akkor legalább sebességváltás lessz.
hát de!
karma1
Gyuri bacsi, cseszd meg, itt a ragyogo alkalom! MOST nyisd ki a bukszadat, ha mar egy akkora kapitalis hibat csinaltal a dagadt focistaval kapcsolatban, hogy megprobaltad megtanitani kessel-villaval enni, Oxfordba befizetted, osztondijaztad, aztan meg onnan is hazaszaladt ido elott, mert annyira pitlak pali volt. Szoval MOST NYISD KI A PENZCSAPOT, es ezerrel segitsd az ellenzeket, hogy NE maradjon alul 2022-ben - ne pedig hulyesegeket josolgass, ami vagy bejon, vagy nem...
Jo fej vagy, de most szegyelld magad nagyon melyen...:o((((
karma1
@Aki Én: Aranyom, az idos kor nem feltetlenul jelenti, hogy az embernek meg kelljen hulyulnie, nem tudtad?Mindenki tevedhet egyszer az eletben - sajnos Gyuri bacsit is megvezette ez a mocskos alak a fiatalkoraban, es sajnos ez a megtevesztes most sulyos terhet jelent az orszagnak.
karma1
@simmering73: Bartus is Amerikabol szovegel - a kibicnek semmi sem draga - elv alapjan...
Valoban, minden szava igaz Gyuri bacsinak, de ilyen sommasan ELORE kinyilatkoztatni valamit??? Hiszen orban kiszamithatatlan, mint egy tajfun - es Gyuri bacsi szabaditotta a magyarokra ezt a pojacat.
Ha en beengedek valakit a szulinapi partimra, akirol azt mondtak, hogy nagyon jo fiu, es en is igy latom, de a bulin elkezd beleszarni a svedasztalba, akkor en vagyok az elso, aki az ilyen "vendeget" kiakolbolintom a partirol, es elnezest kerek a tobbi vendegtol, majd az elso adando alkalommal talalkozom ezzel a "barattal", es elmagyarazom neki, hogy a viselkedese semmivel sem magyarazhato, es ha halat nem is varok tole, de egy bocsanatkerest felem es valamilyen modon a vendegeim fele is teljesen jogosan elvarok!
Vagyis Gyuri bacsi az elso hibat az o tamogatasaval vetette, a masodikat pedig azzal, hogy evek ota szo nelkul hagyja az ellene szolo nemtelen tamadasokat, mert az tiszta hazugsag, amit orban allit: nincs Soros-terv, Gyuri bacsi nem vette meg az Uniot, es nem is tamogatja kozvetlenul azt, o kizarolag csak nehany olyan programhoz adja a nevet, ami a vilagban egy globalis jo program egyebkent is.
Ez oriasi hiba volt Gyuri bacsi reszerol, mert azzal, hogy szo nelkul hagyta ezt a tamadast, most ugy nez ki, mintha TENYLEG lenne ilyen terv, es azert nem mer ellene szolni semmit sem, mert orbannak igaza van.
hat van egy loszart!
NKF
Igaza van!Látja ,hogy a másik oldal gyenge.Szándékosan nem írtam baloldalt.
A Jobbik ugye balodali? A volt KISZ titkárok és az új nácik akarnak kormányozni?
Saját magugat nem tudják irányítani ,nem egy országot.
Sámannus
Nem kormány váltás lesz, hanem az ide settenkedett összes maffiózó itt akar demokratát játszani. Gyuri bácsi azt hiszem nincs tisztába vele, hogy itt minden hatalmi ágba hierarchikusan be van építve a pohos minden csicskája, és ők védik a bagázs hatalmát. Minden maffia ide vezényelte a bandáit. Nem lehet ám orbánt egymagában legyőzni, mert ezek a pénzük miatt mindenre képesek. Az a finomkodás csak fenyegetődzés amit orbán csinál, mert tudja, hogy az ő erőszak szervezetei az egész országot képesek szétverni. Előbb ezeket a csicskákat kell megszívatni, hogy egyedül maradjon majd ezután kell a tökire fogni egy mozsárágyút.
kokopelli
@Sámannus: Nem vagyok benne biztos ,hogy az "öreg" pénzügyileg egyáltalán foglalkozik M.o.-gal! Az utolsó adatot
amit olvastam a vlágranglista 24. helyén mozgott az öreg!A régi mondás ugrott be:"Az oroszlán nem kapkod a le-
gyek után"!Látszik a "játékon",hogy két szemétláda "bérbuzi" (Finkelstein és Birnbaum) mekkora "zsét" tudott bezsebelni
a hülye megbízóktól! (Netánjau,Erdogán,Orbán és a futottak még palimadaraktól) "Egy kis statisztika:Soros Gy.a 2018-
19-es ranglistán az USA-ban a 17. volt ! Irígykedjünk narancsosok! (;-))
Sámannus
@kokopelli: Mig az egyik ismeri a történelmet, a másik csak hazudozza. Aki el hiszi a meséjét az a vagyonával is fizet. Azzal sokan nem dicsekednek, hogy az ő pénzük miből van. Sőt azt is elhazudja, hogy létezik. Az öreg és a pohos között ez is hatalmas különbség. Amíg az egyik már tiszta a másik még piszkos.
Gazella
@vacsi: Jó estét! Egyél vacsorát ! oszt aludj !
Sámannus
Készüljetek magyarok, mert az egész országot vályogból kell újjá építeni ezek után a rablók után.
kokopelli
@Sámannus: ...pedig az "net" mindenkinek rendelkezésére áll! Nem lenne hátrány,ha a fityiszesek "idegennyelvet"
tanulnának! A "Soros-legenda" olyan szépen le van írva,ill. a nyugati TV-kben helyrerakva levetítve! Pl.a magyar kor-
mányt és barátait (Erdogán & Co) bemutatva,hogy hogy hülyítik országaik népét!
Sámannus
@kokopelli: Elkergettük Kádárt ő állítólag műszerész is volt. A helyzet nem jutott előbbre, mert csak egy kondás tolakodott a helyére. Csak és kizárólag híg trágyalevet gyárt. Moslékkal eteti a népet.
kokopelli
@Sámannus: ..."cseberből vederbe"! Egyszerűbben "trágydomról a latrinába"! Mi lesz ha meghal a Soros Gy. ?
A feltalálóinak 50%-a már elrohadt a humuszban! Okádtak is a giliszták,mert "homokost" kaptak eledelnek!
verőce21
Pedig a lipsik itt azt rebesgetik, hogy Orbán már a horgon van, nyugalom!
division
"Nehéz megbecsülni az összeget, amivel családját és barátait gazdagította, de sokuk rendkívüli módon meggazdagodott"
Mondjuk azért bagoly mondja verébnek effektus...
kokopelli
@Szeparepa2: ...ne bántsd a "durbincs II"-t! Még az elődjénél is hülyébb,de kell neki a "lé"!?..milyen lehet a többi
degenerált tartalék? (;-()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.