Mivel az elsőfokú bíróság megállapította, hogy jogszerűen sztrájkolnak, folytatják a munkabeszüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói, akik felszólították a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal.

Folytatják a sztrájkot az SZFE dolgozói
Fotó: Facebook/SZFE

Az SZFE sztrájkbizottságának csütörtöki online sajtótájékoztatóján elhangzott: a Fővárosi Törvényszék a múlt héten megállapította, hogy követeléseik jogszerűek. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában viszont új eljárásra utasította a Fővárosi Törvényszéket eljárásjogi okok miatt.

Mint elhangzott, a törvényszék az új eljárást lefolytatta a sztrájkolóknak adott igazat, ezért a sztrájkot folytatják. Mint ismertették, az elsőfokú bíróság megvizsgálta az október 1-jén kezdődött rendes sztrájkot, megállapította, hogy volt gazdasági és szociális cél, így jogszerűen sztrájkolhatnak a dolgozók.

Kiemelték: úgy sztrájkolnak, hogy közben vigyáznak arra, nehogy emiatt kárt szenvedjenek a hallgatók.

Elhangzott: a sztrájkbizottság ötven napja hiába kéri, hogy kezdődjenek meg a tárgyalások jogszerű követeléseikről, ezért csütörtökön küldött levelében ismét felszólította a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat az SZFE sztrájkbizottságával.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
És talán még az Auróra is megjön nekik! Kár, hogy az eszük már soha!
Qqberci
@ómió: Vagy Szíjrágó jachtjáról fogják lőni az SZFE-t?...
Csizmás Kond
sztrájkolhatnak mert egyebet amúgy sem tudnak...vagy arra olyan üszkék, hogy még egy valamirevaló középkategóriás színésznövendéket sem tudtak kinevelni ?
Jozefina
Jogos a követelésük. Tárgyalni akarnak és nem fogadják el a diktatórikus intézkedéseket. Igazuk van!!!
Namely
Az sztrájk jogos, mert az egy törvény biztosított jog, az ő dolguk. Hajrá, tegyék csak. Az pedig a tulaj dolga, hogy tárgyal-e velük.
:D
"Elhangzott: a sztrájkbizottság ötven napja hiába kéri, hogy kezdődjenek meg a tárgyalások jogszerű követeléseikről, ezért csütörtökön küldött levelében ismét felszólította a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat az SZFE sztrájkbizottságával."
Mintha eddig az lett volna, hogy nem állnak szóba a szerintük "illegitim" vezetéssel... :D

"Kiemelték: úgy sztrájkolnak, hogy közben vigyáznak arra, nehogy emiatt kárt szenvedjenek a hallgatók."
:D
Ha felvételt nyert valaki, és tanulás helyett nem kapott semmit, bizonyára egyáltalán nem szenvedett el kárt... :D várjunk csak! Jaaaa, pesze, a csepűrágók amúgy sem tanulnak, csak azt lesik el, hogyan élősködjenek a valóban dolgozó emberek által előállított javakon, miközben kapják az állami kitüntetéseket, szerepelnek a médiában, stb ezek a semmihaszna, túlértékelt egyedek, pedig a kukabúvár is több értéket teremt náluk.
jesz
Várjunk azzal a kalapdobálással...ez még csak az elsőfokú ítélet...
A jogerős, örömre/bánatra okot adó ítélet még jóval odébb van..abban az fog állni, hogy kendtek jogalap nélkül sztájkolnak, elmehetnek! Aztán az öreg, nyugdíjas tanárok szép csendben elmennek nyaralni...utánuk az özönvíz.
justhpeter
Ha már a bíróság is elismerte - még ha nem is jogerősen - hogy jogos a sztrájk, mit akarhat még a kuratórium ? Nem vették észre, hogy elvesztették a csatát ? Már az eszement Palkovicsék is kihátráltak mögülük.
ómió
@Qqberci: Neki, úgy tudom, olyanja nincs! Vagy te majd hazudsz neki? Az más!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.