Durvább ez, mint a nátha vagy az influenza.

Merkely Béla koronavírusos, komoly tünetei vannak

Hétfőn közölte dr. Merkely Béla, a koronavírus-járvány kapcsán sokat nyilatkozó Semmelweis-rektor, hogy eyik legközelebbi családtagja Covid-19 pozitivitása miatt karanténba vonult.

Csütörtöki Facebook-bejegyzésében már arról ír, hogy az ő tesztje is pozitív lett, sőt, tünetei is vannak.

Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amely teljes embert kíván a legyőzésére

- írja a professzor, hozzátéve:

hallgatóinkra nagy szükség van a járvány megfékezésére, hiszen mint egy orvos- és egészségtudományi egyetem növendékeit, fel kell készítenünk választott hivatásukra, s mint Semmelweis Polgárok, össze kell fognunk és együtt kell helytállnunk a pandémia leküzdésére!

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
En meg emlekszem arra, amikor tavasszal elbagatellizalta a jarvanyt, oriasi hatranyba hozva ezzel - persze csak elmeletileg, mert a magyar kormanynak egy szakvelemeny ugysem oszt-szoroz - az esetlegesen kiepitendo jarvany elleni vedelmi rendszert.
Nem vagyok karorvendo, mert egyetlen emberi elet is rengeteget szamit, gyogyuljon meg mielobb - de azert kezeljek sokkal nagyobb figyelemmel ezt az egesz jarvanyugyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Horizont: nem rád értettem...csak ilyenkor a hivatalos szöveg a szívbetegség...holott a nagyobb probléma a másik dolog volt mindig...
division
@Pálinkás Pál: Azért érdekes a harcod továbbra is. Ezek az emberek a tavalyi influenzánál nem kerültek kórházba, csak most a covidnál. Az influenza kb. 2-3 hónap évente, ennek meg nem látni a végét. Nagyon sok embernek van valamilyen alapbetegsége, amibe nem kellene belehalniuk, és nem is haltak eddig bele. Cukorbetegség az egyik legveszélyesebb alapbetegség, de mégse haltak bele influenza idején sem, csak most ennél. Maradj a négy fal között és kommentelj, akkor nem ártasz senkinek.
Pálinkás Pál
@division: te honnan tudod ki került tavaly kórházba? és ha kicsit megkapirgálod a dolgot..ugyanolyan bajokkal haltak tavaly is...nagyjából ugyanennyien...csak most ráírják hogy covid...keress valakit akinek van rálátása...és mer is beszélni neked...érdekes dolgokat fogsz hallani...
simmering73
@division: Szélmalomharcot vívsz ezzel a seggel. Veri más faszát a csalánba, ő meg otthonról ugat, hogy nincs itt semmi probléma. Egy gödényimitátor semmi más.
Manhattan
@karma1: Nem csodálkozom rajta. Kövér; a sportot valószínű csak olvassa és tökig beleásta magát a Covidba.
GeoCravker
Amikor az ember beteg, hajlamos a bajt túldimenzionálni. Nem véletlenül mondja a szólás, hogy "halálosan náthás" a férfiak jó része, ha tüsszent kettőt.
Ez a jószág ettől még a nátha rokonsági körébe tartozik. S bár tudom, hogy a pánik-érdekelt zseniknek az USA nemzeti könyvtárának a kiadványai sem elég jók, azért ideteszem a linket a víruscsoportról. Hátha van a melldöngetők között olyan is, aki legalább olvasni képes angolul:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7149805/
Valamint az a 7 oldalas lista, hogy hány emberi gén játszik szerepet a történetben.
www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/?term=coronavirus+related+%5Bproperties%5D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.