Önmagán igyekszik spórolni a főváros a cégstruktúrája átalakításával. Karácsony lapinformációk szerint órákon belül bejelentéseket tesz majd a Facebook oldalán,

Dorosz Dávid csütörtök este Facebook oldalán jelentette be, hogy lemond főpolgármester-helyettesi posztjáról. A Párbeszéd politikusa, aki egyébként Karácsony Gergely kampányfőnöke is volt, bejegyzésében azzal indokolta távozását, hogy a kormány ellehetetleníti a fővárost, ezért a következő időszakban a kormányváltásért fog dolgozni.

Nehéz döntés után, a régi barátság megerősítésével küzdünk tovább Dorosz Dáviddal! #Budapest

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 20., péntek

Az Index és a 24.hu információi szeront Karácsony Gergely nem fog új főpolgármester-helyettest jelölni Dorosz helyett, a még megmaradt portfolióját a megmaradt négy helyettes között osztják szét. A főpolgármestert rendszeresen kritizálták is, amiért ennyi helyettese volt, miközben a főváros költségvetése komoly bajban van a kormányzati elvonások, valamint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt is – teszi hozzá az Index.

Karácsony egyébként órákon belül bejelentéseket tesz majd egy videó formájában a Facebook oldalán, amely olyan átalakításokat tartalmaz, amelyektől a főváros vezetése azt reméli, hogy egyenesbe kerüljön tőle Budapest anyagi helyzete.

A 24.hu azt írja,

a főváros egyetlen cégbe olvasztana össze öt közműszolgáltató vállalatot, hogy így spóroljanak.

A terv szerint az átalakítás már középtávon több milliárd forintos megtakarítást jelent Budapestnek. Így reagálnak arra, hogy a járvány és a gazdasági válság okozta kieséseket tetézik a kormányzati elvonások is. Az új fővárosi közszolgáltató cég német, illetve a bécsi modell alapján jön létre. Az összevont fővárosi közműcégnek nincs még végleges neve, de a 24.hu úgy tudja, hogy Mártha Imre, a Főtáv jelenlegi vezetője, az MVM egykori vezére kerülhet az élére.

A 24.hu városházi forrásból úgy tudja,

a racionalizálás oka, hogy Budapest költségvetése rettentő nehéz helyzetbe került, és mivel nem akarják a fővárosiakra terhelni a kieső bevételek és a kormányzati elvonások miatti hiány pótlását, ezért döntöttek az öt cég összevonása mellett, ami több vezetői pozíció megszűnésével is jár.

Az összevonás a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartót, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t és a Főkertet érinti. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a főváros közvetlen tulajdonába kerül – teszi hozzá a lap.

Karácsony továbbá három városházi bizottság megszüntetését is kezdeményezi a 24.hu szerint, de hogy melyik három szűnik meg, arról tartanak az egyeztetések.

Forrás: 24.hu, Index

Címlapkép: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De ugye nem ez az az MVM góré, amelyik százmilliókkal tolja a Békemenetes ""efftársakat""?
Másrészt jónak tűnik a vízfej leépítése, csak nehogy aztán szépen a haverokkal töltődjön újra fel (lásd fideszes elv), másrészt a nagy leépítés ne a valóban a munkát elvégző melósok kirúgása után álljon le.
teuton
A kormány miért nem a "német mintát" követi? Nem elvonnak a tartományoktól, pártoktól és önkormányzatoktól, hanem újabb forrásokat, euromilliárdos támogatásokat adnak nekik! Jaj, de hülye vagyok, hát akkor a saját zsebbe mi jutna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.