Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez kerülhet az esztergomi vár. A javaslatot kiegészítésként nyújtották be ahhoz a törvényjavaslathoz, amellyel a szabadkígyósi kastélyt a mezőhegyesi Ménesbirtokhoz csatolnák. Az esztergomi Bazilika melletti egykori királyi székhelyet, az alapító István király születési helyét testálja a módosító javaslat a Főegyházmegyére, Völner Pál kiegészítő módosító javaslata szerint az egyházmegye kérésére. A vár a Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozik, a javaslattal a tulajdon és a kezelés is az Esztergom-Budapesti Egyházmegyére szállna. „A tulajdonba adást a Főegyházmegye arra hivatkozással kezdeményezte, hogy az érintett terület korábban is egyházi tulajdon volt és mivel az érintett területtel szomszédos az esztergomi Bazilika – mint az ország egyik kiemelkedő szakrális és turisztikai központja –, indokolt a fizikailag és rendeltetésüket tekintve is szorosan kapcsolódó területek egyházi tulajdonba adásával elősegíteni, hogy a fejlesztések és a működtetés...

(Forrás: hvg.hu, lusta által)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyi "kárpótlás" jár a fidesztől az egyháznak, a "csuhások, térdre, imához" mondatért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@verőce21: 12.22

Ez az utolsó megjegyzésem a kommentjeidre. Valamiért egy hajszállal kevésbé tartottalak ostobának mint az eszme-, ne túlozzunk, eszméletlentársaidat. A butaság önmagában ugyan nem probléma, az ember elnézi, és jóindulattal feltételezi, hogy amit az Élet elvett, ahelyett adott mást, talán kedvesen buta vagy szép, esetleg meg tud szólaltatni egy zeneszerszámot, de, amikor a szellemi csekélység gonosz kis kívánságok kíséretében nyilvánul meg, az bizony megvetést érdemel.
verőce21
@Nyírfa: Én már rég megvetlek Téged, az itt nyilvánosan szervezkedő, elmúlt rendszert dicsérő megnyilvánulásaidért.

Te is itt höröghecc minden nap szabadon az elvtársaiddal orbáncozhacc, fasisztázhacc, kutya sem bánt... :)
namihami
Vajon ennek az összegnek mekkora töredékét osztották az ottani, nemfideszes egyházaknak az V. kerületben? Mert az közpénz volt, most bezzeg a Füstös a sajátját osztogatja szét .
verőce21
@Peller Anikó: Kontrázhatsz és tetszikelhetsz @Nyírfa: - nak, de jól emlékszem, azt a bizonyos videót évekkel ezelőtt Te linkelted be ide - valamilyen megfontolásból -, és az internet nem felejt!
kereső
Ki hatalmazta fel orbánt és az egész kormányt, valamint a 133 bátrat, hogy királyt játszva adományokat osztogasson- nemzeti emlékhelyeket, műemlékeket, milliárdos vállalatot.Ki hatlmazta fel orbánt, hogy magánalapitványoknak adományozza egyetemeinket, és ebbe a magánalapitványba nemzeti vagyont adományozzon?Visszamentünk a királyi adományok korába? A korona jól áll orbán?Csak nehogy Dózsa koronáját kapd a végén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.