Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez kerülhet az esztergomi vár. A javaslatot kiegészítésként nyújtották be ahhoz a törvényjavaslathoz, amellyel a szabadkígyósi kastélyt a mezőhegyesi Ménesbirtokhoz csatolnák. Az esztergomi Bazilika melletti egykori királyi székhelyet, az alapító István király születési helyét testálja a módosító javaslat a Főegyházmegyére, Völner Pál kiegészítő módosító javaslata szerint az egyházmegye kérésére. A vár a Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozik, a javaslattal a tulajdon és a kezelés is az Esztergom-Budapesti Egyházmegyére szállna. „A tulajdonba adást a Főegyházmegye arra hivatkozással kezdeményezte, hogy az érintett terület korábban is egyházi tulajdon volt és mivel az érintett területtel szomszédos az esztergomi Bazilika – mint az ország egyik kiemelkedő szakrális és turisztikai központja –, indokolt a fizikailag és rendeltetésüket tekintve is szorosan kapcsolódó területek egyházi tulajdonba adásával elősegíteni, hogy a fejlesztések és a működtetés...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennyi "kárpótlás" jár a fidesztől az egyháznak, a "csuhások, térdre, imához" mondatért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Az indoklás csodálatos, ˝az érintett terület korábban is egyházi tulajdon volt˝.
Szeretném felhívni mindenki figyelmét. Valamikor a fél ország az egyház tulajdona volt. Ezzel az indokkal bármikor, bármit ez a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk elvehet és átadhat az egyháznak.
Qqberci
@lusta: Nyugi, majd Pénztáros Lőrinc óccsón kivásárolja az egyházat...
Nessy
Ennyi "kárpótlás" jár a fidesztől az egyháznak, a "csuhások, térdre, imához" mondatért!
verőce21
A Magyar Egyházakra rá lehet bízni egyik első Szentünk születési helyét. Ami zarándokhely is egyben...
Nem úgy mint Németországra Európát...!
Amely már bebizonyította hogy nem szabad rábízni Európát! Nemcsak azért mert már 2X felégette, ...harmadszor is tönkre vágná...
Most éppen a lengyelek és magyarok kiéheztetését tervezik... sajnos a lengyelekkel már megtették anno!
verőce21
Az a kérdés inkább, budai várat, a parlamentet, stb. kinek a nevére fogja íratni orbán1géniusz...? :)
lusta
@verőce21: Qqberci valamit már tudhat.
verőce21
@lusta: A budai vár könnyen újra török kézre kerülhet. Mármint török üzletember kezébe...
csak úgy....
@Nyírfa: kártyáztak és viktor vesztett..
csak úgy....
@verőce21: erdogán szakembereit szeretitek,ök nem lipsik..
verőce21
@csak úgy...: Annyira valóban nem aljasok, mint lipsiék!
csak úgy....
@verőce21: ne röhögtess mert a napokban mütöttek és fölszakadnak a varrataim! te agyilag totálkáros? persze minek is kérdem,hisz nyilvánvaló.. :)
Peller Anikó
Nem tudom jól emlékszem e, de nem volt valami Sukoró telekátadás - csere néhány évvel ezelőtt, még bírósági ügy is lett belőle. Ja, az Gyurcsány volt, az más.

Pedig az csak telekcsere volt, nem ingyen.
verőce21
@csak úgy...: Kivették a hólyagodat, Hugyos?
Inkább levették volna...:)
verőce21
@csak úgy...: A törökök legalább nem a saját hazájuk ellen áskálódnak, mint lipsiék...!
csak úgy....
@verőce21: túl sokat röhögtem rajtad és a shikarin, sérvet kaptam töletek!:)
Nessy
Ettöl, meg a Kis Rigónak adott nyereséges állami cégtől, rohamosan fog csökkenni a járvány, a halottak,és fertőzöttek száma!
csak úgy....
@verőce21: a törököknél tele vannak a börtönök, ott símán bevarják az erdogányos ellen szegülöket,szerinted ez így rendben? a stalin elvtársad is így politizát ,te kis veres.
verőce21
@csak úgy...: Elég baj, hogy Orbán ilyen engedékeny... tobzódnak és fetrengenek a lipsik.

Akárhogy is ha a Böszme házaspárra gondolok,
Elena és Csaucseszku jut eszembe...vagy a momentumos lányokra...
Nyírfa
@verőce21: 12.00

llyen ember vagy, Te, verőce?
Nyírfa
@verőce21: 12.02

Legalább tájékozódj, mielőtt nagy hanggal bekiabálsz valamit. Isztambul és Ankara főpolgármesterét az ellenzék adja. Hogy Erdogan mit gondol a saját népéről és a velük való kapcsolatáról, azt kifejezte a megrendezett puccsal és a tömeges letartóztatásokkal. Gondolom, valós elköteleződés hiányában az sem zavar, hogy látványosan fejezi le a kereszténységet.
Peller Anikó
@Nyírfa: egyre hülyébb. De húbaszki, már el is múlt.
Nyírfa
@verőce21: 12.22

Ez az utolsó megjegyzésem a kommentjeidre. Valamiért egy hajszállal kevésbé tartottalak ostobának mint az eszme-, ne túlozzunk, eszméletlentársaidat. A butaság önmagában ugyan nem probléma, az ember elnézi, és jóindulattal feltételezi, hogy amit az Élet elvett, ahelyett adott mást, talán kedvesen buta vagy szép, esetleg meg tud szólaltatni egy zeneszerszámot, de, amikor a szellemi csekélység gonosz kis kívánságok kíséretében nyilvánul meg, az bizony megvetést érdemel.
verőce21
@Nyírfa: Én már rég megvetlek Téged, az itt nyilvánosan szervezkedő, elmúlt rendszert dicsérő megnyilvánulásaidért.

Te is itt höröghecc minden nap szabadon az elvtársaiddal orbáncozhacc, fasisztázhacc, kutya sem bánt... :)
namihami
Vajon ennek az összegnek mekkora töredékét osztották az ottani, nemfideszes egyházaknak az V. kerületben? Mert az közpénz volt, most bezzeg a Füstös a sajátját osztogatja szét .
verőce21
@Peller Anikó: Kontrázhatsz és tetszikelhetsz @Nyírfa: - nak, de jól emlékszem, azt a bizonyos videót évekkel ezelőtt Te linkelted be ide - valamilyen megfontolásból -, és az internet nem felejt!
kereső
Ki hatalmazta fel orbánt és az egész kormányt, valamint a 133 bátrat, hogy királyt játszva adományokat osztogasson- nemzeti emlékhelyeket, műemlékeket, milliárdos vállalatot.Ki hatlmazta fel orbánt, hogy magánalapitványoknak adományozza egyetemeinket, és ebbe a magánalapitványba nemzeti vagyont adományozzon?Visszamentünk a királyi adományok korába? A korona jól áll orbán?Csak nehogy Dózsa koronáját kapd a végén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.