Figyelmeztet az Unicef.

Magyarországon több ezer gyereket bántalmaznak

A gyerekek tíz százaléka valamilyen módon veszélyeztetett az országban, ez 170 ezer gyermeket jelent, akiknek veszélyben van a fizikai/lelki/mentális egészséges fejlődése. Gyermekbántalmazásban közülük nem mindenki érintett, a gyermekvédelmi szakszolgálatok 2019-ben 7-8000-re becsülték az áldozatok számát, de a szakértők sem szívesen mondanak számokat a magas látencia miatt. Az érzelmi bántalmazás fogalmát sokan ráadásul nem is értik, a megszégyenítés, megalázás, a méltóság megtiprása tartozik ide. Felnőtt-felnőtt kapcsolatban ezt felismerjük, de a gyerekek-felnőtt relációban ez nem mindig sikerül

— idézi Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatójának a Gyermekek Világnapja alkalmából rendezett tegnapi online sajtótájékoztatón elhangzott szavait a Népszava.

Forrás: Népszava/24.hu

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ki hogy él ugye a meztelen valóság ? a munkalehetőségek a kizsákmányoltság az éhezés tüzelő hiánya meg az összes aztán az ostor végén a gyerekek a család a nemzeti pálinka itt olvasható 800,000 ember nem tudja a lakását felfüteni tovább is van mondjam még??? se köz se munka igéret felsőfokon itt minden haway meg napszemüveg, gyógyszerről meg majd álmodunk lassan aranyáron lesz
namihami
Egy másik cikknél most folytatok egy polémiát a melegek gyerek örökbefogadásáról.
Tessék mondani, az ilyen hetero vagy a békés, nyugodt, gondtalan gyerekkort adó, de azonos neműek ""családja"" jobb a gyerekeknek?
Ott már leírtam, hogy egy gyerek nem attól válik meleggé vagy leszbivé, hogy az ""anyuka és apuka"" azonos nemű. Attól senki nem lesz az, hogy egy ilyen ember esetleg rátüsszent. Ez nem nátha vagy vírus. Annak a gyereknek a nyugodt légkörben felnövése fontosabb, mint egy keresztény szemlélet ráerőltetése.
ómió
Azokra is ezt kell ráhazudni, akiknek nem hagyják, hogy "liberálisan" felgyújtsa a házat, vagy "csak" Magyarországra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.