Meg kell védeni a közalkalmazotti státuszt, és azon belül kell a közalkalmazottak bérét növelni – jelentette ki Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: a kulturális közalkalmazottakat a kormány nemrég kivette a közalkalmazotti státusz alól. Úgy fogalmazott: akkor a kormány "azzal hitegette" a kulturális területen dolgozókat, hogy hat százalékos béremelést fog jelenteni az, ha kikerülnek a közalkalmazotti státuszból, azonban ez a béremelés Ungár Péter szerint nem érkezett meg.

A legtöbb kulturális dolgozó "fizetési papírjában" pontosan ugyanaz az összeg van, ami volt eddig, nem pedig hat százalékkal több – mondta. Hozzátette: területért felelős államtitkár és helyettese "összevissza beszél" egyrészt arról, hogy az összeg majd január elsejei bértömegként jelenik meg, másrészt arról, hogy megtörtént már a béremelés.

Ungár Péter kiemelte: ha kikerülnek a közalkalmazotti státusz alól, sokkal könnyebben lehet kirúgni a kulturális dolgozókat, és sokkal kevesebb olyan ember lesz, aki egész életét arra tudja szentelni, hogy a magyar kulturális emlékeket őrizze.

Megjegyezte: jelenleg is nagyon alulfizetettek a kulturális dolgozók, és a hat százalékos béremelés elmaradásával tovább súlyosbítja a kormány a helyzetüket.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Ja,kibicnek semmi sem drága!A partvonalról énekelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.