Benkő László billentyűs után Mihály Tamás basszusgitáros is elhunyt az Omegából.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük”

- közölte a zenekar a Facebook-oldalán.

Tragédiák sora az Omegában: Benkő László után Mihály Tamás basszusgitáros is elhunyt

Mihály Tamás 1947-ben született.

November 18-án, szerdán reggel jelentette be ugyancsak a Facebook-oldalán az Omega együttes, hogy barátjuk és zenésztársuk, a csapat Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas billentyűse, Benkő László 77 éves korában elhunyt.

Az 1943-as születésű rocklegendáról azt írták:

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.

(Fotó: Facebook/Omega)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mihaly Tomi nagyszeru zenesz, csodalatos ember volt! R.I.P,.
Mar az Isten sem akarja, hogy az Omega ugy maradjon meg az emberek emelekezeteben, mint amive tette Kobor... Inkabb maradjon meg legendanak, annak, ami 50 eve volt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@silber13: Igen, hogy ki miert szakit a zenekaraval, ez mind-mind a belso ugyuk... Es valoban: orok szabaly, hogy a bevalt felallason ne valtoztass, hogyha sikeres akarsz maradni! Szinte minden zenekarban megvan a tores, akik megprobaltak osztodni, vagy "elvalni" egymastol, kivalni,... A szolo karrierek azert masok voltak - szerintem - de ahogy @Shikari: irja - itt az ido, most, a csucson kell abbahagyni, szep emlekekkel, sikerekkel visszavonulni, hogy egy jo kep maradhasson az emberekben, es hogy azt tudjak mondani roluk, hogy csak a halalesetek miatt hallgattak el, mint koncertzenekar (A lemezeik, muveik tovabb elnek, a halaluk utan is). En is nagyon sajnalom oket - de elertunk ehhez a ponthoz is.
silber13
@Shikari: Igazad lehet, de a srácok egyszerűen nem fognak tudni leállni. Hiányozni fog a színpad varázsa , a közönséhatóasonlí és a közös zenélés semmihez sem hasonlítható, gyakorta ismétlődő élménye.
silber13
@Shikari: Remélem nem jutak el addig a pontig hogy a nézőknek már csak szánalmas produkió jut..
karma1
@Shikari: Akkor lehet, hogy pongyolan fogalmazhattam: ha mar nem is ugyanazon a csucson vannak, mint 30-40 eve, akkor most meg legalabb a meltosagukat megorizve vonulhatnanak vissza. Nagyon szanalmassa valhatnak, ha nem ismerik fel a jelenlegi helyzetuket, es nem vonulnak vissza meltosagteljesen, akkor a sajat parodiajava valhatnak. Tiszta Honthy Hanna effektus, na meg a medveanyo is ugyanez a kategoria...:(
silber13
@karma1: -a két sajnos már csak néhai Omegás emlékére meghallgattam egy süket és egy vak német zenei ngyság néhány művét, és enayonjól esett a lelkemnek Néha másoknak is ezt kellene tenni...
silber13
Bocsi, javítok: "...é nagyonjól esett a lelkemnek. Bizonnyal szelídebbek lennének a többiek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.