„A nemzeti jelleg a nemzetekfelettiségben bontakozik ki igazán.” (Robert Schuman)Nem ezért hoztuk létre az Európai Uniót - szaladt ki a miniszterelnök száján, arra utalva, hogy – szerinte – a Szovjetunióhoz válik hasonló a brüsszeli integráció, ha beleszól a tagállamok ügyeibe. A megjegyzés többszörösen is árulkodó, s csupán egyik – nem is a legvisszataszítóbb – epizódja annak a folyamatos verbális agressziónak, amelyet a Fidesz-elit és a holdudvar jó ideje folytat az integráció, „Európa” ellen, s amelynek egyenes következménye a jogállamiság körül kipattant, a vétózásig fajult, nem új keletű vita. A megjegyzéshez visszatérve, először is a kisajátítás tűnik fel: az integrációs gondolat és az őssejtként létrejött Európai Szén- és Acélközösség jóval régebbi a Fidesznél, jóval megelőzi magát Orbán Viktort; másodszor nem csak az egykori Közös Piac 1958-as elindításához, hanem ahhoz a nagyon kedvező politikai klíma megteremtéséhez sem volt köze a Fidesznek, amely lehetővé...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ma is bénán lesnek ki a fejükből és csak hápognak, hogy mennyi mindent kell majd nekik csinálni. Ha nem tudják megvédeni a korábbi tetteiket, akkor inkább oda se menjenek, mert nincs miért, fingjuk sincs mivel,kezdjék a kormányzást, ha nem védik meg korábbi énjüket hitelesen. Pontosan ez a politika lényege ez az orosz bérenc gnóm mindent bedarál, ha nem tudnak világosan fogalmazni.
Azzal kell ma is kezdeni ahogyan 2010-ben abbahagyták a kormányzást minden irányon változtatva, vissza állítva a Bajnai nevéhez fűződő irányvonalat, és lenullázni a pohos minden kommunikációs vádját.
Vegyük már észre minél jobban támadják Gyurcsányt annál jobban elássák magukat. Gyurcsány ma már nem a patás ördög, hanem a földre szállt angyal, ettől a pohos hamarosan agyvérzést fog kapni.
Sámannus
Feri vakcinát is csinyált nem úgy mint a potyázó fidesz ám bizony
csipetke
Ha orbánt meghallom nyilatkozni bárhol,tv/rádió,senki nem kapcsolja gyorsabban másik csatornára a kütyüt,mint én,de ezt a nyilatkozatot pont hallottam,és ezekszerint nemcsak az én fülemet bántotta a kijelentés,hogy.-"Nem azért HOZTUK létre az Európai Uniót".Hol volt még akkor orbán?Nem sokkal előbb végezhetett Soros ösztöndíjasként. Az EU alapításához pont annyi köze volt,mint egy marék molylepkének.Bár orbán szívesen tulajdonítja magáénak az oroszok kipaterolását is,pedig ahhoz se volt sok köze. Ma már nem vennének fel minket az EU-ba, mert a fidesz-banda mindet taszít,mint a mágnes ellenpólusa.Sőt,az EU már szívesen szabadulna a fidesztől,mert nyilván nem az országgal van bajuk,hanem a szemétdombján pöffeszkedő köpcös kiskakassal
Sámannus
Kezdjünk úgy dumálni hogy orbán a vádlottak padján érezze magát. Minden pálfordulását hibáját veszteséget hazudozását fel kell hordani neki! Visszavonhatatlan vádként és elítélve mindent amit tett. Már úgy el kúrt minden, hogy ebből ő már nem mászhat ki soha.
Csizmás Kond
mongyuk az őssejtként létrejött Európai Szén- és Acélközösség sem az amit ma ejrópai uniónak neveznek...
Mert az hogy egy gazdasági társulatba befészkelődve azt kisajátították és politikai tömörülésé alakították, de nem tudtak egy valamirevaló új politikai keretet szabni neki csak a régiekre próbálnak hülyébbnél hülyébb diktatórikus szabályokat rávarrni az is azt bizonyítja hogy csak rombolni tudnak nem építeni. Szégyen az amit elművelnek egy kiforgatott szervezettel, kiszolgálva néhány pénzéhes kupec vágyait,és tönkretéve többtízéves munka eredményét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.