Nem ez volt az első eset. Ezután pedig a "hülye" magyarok és lengyelek nélküli EU-ról értekeztek a műsorban.

A Telex szúra ki, hogy az egyik német közszolgálati csatorna, a ZDF szatirikus politikai műsorában az uniós költségvetés magyar és lengyel vétója volt terítéken november 20-án. A szatirikus Heute Show-ban a műsorvezető azt kérdezte a stúdióból a brüsszeli tudósítót játszó kollégájától, hogy képesek-e a demokráciák közösen és összefogva fennmaradni.

Az álriporter erre azt mondja: nem, semmi esélyünk, mivel az unió még a legnagyobb szükségben sem képes összetartani. Kidolgoztak egy EU-s költségvetést, ami tartalmazza a koronavírus által leginkább sújtott Olaszország és Spanyolország sürgős pénzügyi megsegítését is. Mindenki fellélegzik, mire Magyarország és Lengyelország azzal fenyegetőzik, hogy a jogállamisági feltétel miatt blokkolni fogják az 1,8 milliárd eurós pénzügyi csomagot – hangzik el a műsorban.

A brüsszeli tudósítót játszó színész ezután

Orbán Viktort "füles gulyásnak" nevezi, aki “megvétózza a jogállamisági záradékot, és ezzel elismeri, hogy Magyarország nem jogállam”.

Ezután Orbán lengyel kollégájára, Mateusz Morawiecki miniszterelnökre utalva azt mondja:

Orbán “a lengyel gengszter kollégájával” közösen zsarolja a teljes EU-t kihasználva a koronavírus miatti válságot.

A színész-álriporter később azt is mondja, hogy

Magyarországon megfélemlítik a kritikus médiát, Lengyelországban megszüntetik a független bíróságokat és a terhességmegszakítás jogát.

Mindezt az EU kellős közepén.

A lisszaboni szerződés 50. cikkelyének első mondata alapján a tagállamok bármelyike határozhat úgy, hogy kilép az unióból, hangzik el a műsorban. A javaslat tehát a következő: "másnap minden európai tagország vezetője találkozzon Magyarország és Lengyelország kivételével, és közösen mondják ki, hogy kilépnek az EU-ból. Egy perccel később hivatalosan megszűnik az EU, majd ugyanezen országok – Magyarország és Lengyelország nélkül természetesen – hirdessék ki az új uniót". Az új közösség neve EUODBUUP legyen, ami magyarra lefordítva annyit jelent:

Hülye Magyarok És Lengyelek Nélküli Európai Unió

A riporter szerint "ezzel meg is lehet takarítani évente 17 milliárd eurót, ennyi pénzt kapnak ugyanis a lengyelek és a magyarok. Ebből 15 milliárdot kapnának közvetlenül az olaszok és a spanyolok, a maradékból meg fűtőgombákat vásárolnának vagy bármit, mert minden jobb befektetés, mintha a lengyeleknek vagy a magyaroknak adnák ezt a pénzt".

Az álriporter ezután elővesz egy uniós zászlót és egy ollót, majd kivág róla két csillagot.

A teljes műsor ITT látható, magyar felirattal pedig ITT nézhető meg.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
@Jozefina: Akkor is jót nevetnek majd, amikor a Lengyelországtól és Magyarországtól keletre fekvő államok már nem csatlakoznak?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Leforditva magyarra egy seggfej, de az is még kedves szó ennek az alja patkánynak !!!
Sámannus
Az az igazság, hogy Szíjj le Petya igen megsértődött mert a számadóját igen megsértették.
Kokit, vagy tockost lehetne adni, vagy sallert cserébe mert amikor idehaza nyolc tíz éve még ők röhögcséltek a puha pöcsű tévében ahol egymás heréjét stimulálva ökörködtek másokon.
Mára már ez olyan meghitt stílusban teszik zavartalanul szégyentelenül az összes média birtoklásával és háborítatlanul nyíltan felvállalva a híg fos műsorok minden mocskát
. Ezek szónokolnak most, amikor dől a moslék a pofájukból.
Ez a geci el telt magától, mert harc nélkül kiéheztette a sajtót, felszalámizta a társadalmat elhitette a vidékiekkel, hogy ősszel elég a zsák krumpli, a romáknak meg néhány ezres a szavazatukért, akik a gyerekeiket az útszélén hagyva tehetetlenül teljesen ellehetetlenülve kóvályognak a világban.
Ez az álkeresztyény multi vallású egyszerre református, katolikus zsidó pravoszláv és hindu, és mohamedán komcsi, fasiszta és kőkemény kapitalista népnyúzó, minden hájjal megkent blöffölő szélhámos az imádók előtt egy "zseni" aki minden szart felvállalt ami csak pöcegödörbe való.
nezelodo
@Sámannus: Azért ismerd el, nem semmi ám tisztaszívű lobogó liberálisból " minden hájjal megkent blöffölő szélhámossá" válni! Na jó a "tisztaszívű" jelzőt már alaposan elkoptatta, az alapokat megkapta hozzá a maffia tanszéken zajló sajtóvitákon, a komcsi barátaival együtt, egymástól tanulva. Most a hatalmat gyakorolva ezt a tudást hasznosítják.
Sámannus
@nezelodo: Ez a "tisztaszívű" ember lehet, hogy mindig is kgb ügynök volt, annál inkább bizonyosság bennem, minél kijjebb megyünk az uniós partvonalhoz. Elképzelhetőnek tartom, hogy első perctől kettős játékot folytatott. Kezdetektől az összes társával.
Néha csaptak hozzájuk másokat is, akik régi kipróbált ügynökök voltak, akik ma is tevékenyek. Az alulról szerveződő ellenzékiek ezért esendőek, mert az életük nyitott könyv a fidesz besúgói számára.
Az állambiztonsági iratok titkossága miatt ez sötét foltja az államnak, és förtelmes furunkulus a nemzet testében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.