18 személlyel szemben folyik az eljárás, kilenc személyt bűnügyi őrizetbe vettek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint egy huszonéves társaság chatszobás közösségen belül kezdett drogbiszniszbe, a kábítószer beszerzését a neten keresztül bonyolították, a külföldi eladókkal sosem találkoztak, a megrendelt kábítószert futárszolgálat hozta, amit aztán egymás között adtak-vettek.

November 20-án hajnalban azonban a rendőrök ébresztették a társaság tagjait.

Chatszobában kereskedtek a droggal a fiatalok, a kommandósok ébresztették őket – videók

Fotó, címlapkép: police.hu

"A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya (KR NNI) még 2020 nyarán indított nyomozást a Győr- Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály (GyMRFK) információja alapján a csoport tevékenységével kapcsolatban.

A KR NNI több osztálya a KR egységeivel és a GyMRFK közreműködésével 2020. november 20-án összesen 15 helyszínen ütött rajta a fiatalokból álló drogbandán. A többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is.

Mivel információ volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el.

A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot"

- olvasható a közleményben.

Chatszobában kereskedtek a droggal a fiatalok, a kommandósok ébresztették őket – videók

Fotó: police.hu

Az NNI által indított nyomozás azt derítette ki, hogy a csoport alapítója a 27 éves budapesti lakhelyű G. Csaba volt, a közel 20 főből álló hálózatot ő hozta létre és a tagoknak ő és élettársa – a 25 éves E. Sára – árulta a különböző drogokat egy netes applikáció segítségével. 

Chatszobában kereskedtek a droggal a fiatalok, a kommandósok ébresztették őket – videók

Fotó: police.hu

A kábítószerek adásvételéről a bandatagok online egyeztettek egymás között, a csapat legfiatalabb tagja pár hónapja lett nagykorú. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többségének nem volt igazolható munkaviszonya, így a rendőrök azt feltételezik, hogy a kábítószer-kereskedelemből tartották fenn magukat.

Chatszobában kereskedtek a droggal a fiatalok, a kommandósok ébresztették őket – videók

Fotó: police.hu

"Az üggyel összefüggésben a KR NNI munkatársai összesen 18 fővel szemben folytatnak büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Kilenc férfit és két nőt – köztük G. Csabát és E. Sárát – bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, és egy személy bűnügyi felügyeletének elrendelését javasolták.

A kábítószer-kereskedelem bűntett két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el. Életfogytig tartó börtönbüntetés várhat arra, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedik"

- olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Ez a kommandósok ébresztenek sztori beteg idióta, emberellenes diktatúrákban szokás. Normális helyen, fegyveres veszélyes, erőszakos, bújkáló bűnözőre megy ki csak kommandó. Ill aki terrorista gyanús, arra a terrorelhárítás, már csak azért is, MERT PAZARLÁS A TEK-ET KÜLDÖZGETNI, LEGALÁBB 5-szörös költséggel ugyebár, minden csipcsup ügyhöz; hiszen vérkorrupt náci hazaáruló szarbángeci hobbigestapója természetes, hogy mindent jól megmutyizott árakon túlfizetve, túlárazva csinál.. és szalad, hiszen unatkoznak, nicns dolguk... önigazolni kell folyton...
Milliárdokat pazarolnak el évente csak erre... Normális helyeken felderítik körülszagolják az ügyet ill szereplőit, és ha nincs veszély, már pedig koleszes díler gyerekenél nincs, még tán gázpisztoly sem (de ha van is arra sem kell TEK bazdmeg), kimegy két akció nyomozó legfeljebb 2-3 közrendőr erősítéssel és kész ennyi, bőven elég oda. Ha profik és kemények, simán lekapcsolják és bekasztlizzák őket (nem kell hozzá sokat tanuni, elég megnézni pár bűnügyi filmet); HA VISZONT BALFASZ LÚZER DILETTÁNS GYÁVA IDIÓTÁK, AKKOR PERSZE biztosítanak és akkor verébre, sőt légyre is ágyúval lőnek... Kivonulnak nagy arzenállal, felbasszák az ajtót, lehetőleg hajnalban, hogy meglepjék ő(ke)t ugyebár. Mellesleg ez emberi alapjogokat is sért, mert tetszik vagy sem, az EU-ban vagyunk és nem Azerbajdzsánban, itt van minden EMBERNEK sokféle joga, ami él, akor is ha elvileg lemondott róluk, hogy a bűn útjára lépett és itt a civilizációban minden bűnöző, ember; emberi alapjogokkal, amiket semmi nem bírálhat fölül, semmi nem vitathatja el tőlük, még ha a saját anyját sütötte ki és ette meg ebédre, miután a hullát meghágta, akkor is. Akárhogy is fáj a náciknak, ezek a helyes emberi jogok, ez a liberális, azaz a helyes demokrácia alappilére, a bosszúszomjas mindent errőszakkal megoladni akaró állatszinten levő, előembernek épphogy látszó fasiszta barmok számára, akik tobzódnak szarbángeci terror vészkorszakban, persze ez eleve fel sem fogható...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.