Magyarország és Lengyelország megvétózta az Európai Unió által javasolt 1,15 billió eurós (1,4 billió dolláros) hétéves költségvetést és a 750 milliárd eurós európai helyreállítási alapot. Bár ezen két ország lenne a költségvetés legnagyobb kedvezményezettje, kormányaik határozottan ellenzik a jogállamiság feltételét, amelyet az EU az Európai Parlament utasítására fogadott el. A két ország tudja, hogy súlyosan sértik a jogállamiságot, és nem akarják megfizetni a következményeket.  Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kisebb mértékben Jarosław Kaczyński, Lengyelország de facto uralkodója valójában nem is egy olyan elvont fogalmat ellenez, mint a jogállamiság. Számukra a jogállamiság gyakorlati korlátokat jelent a személyes és politikai korrupció terén. A vétó egy kétségbeesett szerencsejáték két olyan államfő részéről, akik sorozatosan megsértik a jogállamiságot. Ez egyben egy korábban még sosem tapasztalt lépés, amelyet ráadásul akkor tettek meg, amikor Európa a Covid-19 esetek...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Minek kell meg itt történnie, hogy az kb. 2 millió fideSS szavazó is rájöjjön, hogy O1G kegyetlenül becsapta es folyamatosan meglopja őket is. 2022-ben lesz az utolsó esély, hogy demokratikusan leváltsuk a diktátort. Utána mar csak vérrel lehet eltávolítani, de az mindenkinek fájdalmas lesz.
Jozefina
Az EU-nak már évekel ezelőtt kellett volna határozottabban fellépni az EU szélhámosai ellen. Az EU vezetőinek és a Néppártnak a bűne is, hogy hagyták eddig is az eu-s állampolgárok által befizetett horror összegek ellopását!!!
Yoda69
@sgl: Sok az igazság abban, amit írsz, de végeredményben a választók döntik el mi legyen. Amig 2 millió birka vakon követi a főkolompost, addig itt változás nem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.