Több helyen intézkedtek a hatóságok.

Vendéglátóhelyek szándékosan szegik meg a járványügyi szabályokat

Még mindig vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol a tulajdonosok szándékosan megszegik a védelmi intézkedéseket, a korlátozott nyitvatartásra vagy a tilalomra vonatkozó szabályokat – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes arra figyelmeztette a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy a védelmi intézkedések megszegésével veszélyeztetik az emberek egészségét, és az ilyen szabályszegésért bezárathatják az üzletet.

A rendőrök hétvégén Tatán zártak be egy éttermet harminc napra, mert három vendéget kiszolgáltak. A fővárosban öt helyet zártak be: egy Erzsébetvárosi vegyesboltot, egy 15. kerületi pizzériát, egy 20. kerületi italboltot, egy angyalföldi borozót és egy ferencvárosi szépségstúdiót – ismertette. Hozzátette: a jogszabály hatálybalépése óta ilyen esetben 355 alkalommal intézkedtek a rendőrök, 71 létesítmény ideiglenes bezárásáról döntöttek.

Kiss Róbert elmondta, hogy a hétvégén 1244 esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási, gyülekezési tilalom megsértése miatt.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Jaj, de szeretem Pomázt. Az volt a bázisunk durva sok évig, amíg rendszeresen jártunk a Pilisbe túrázni. Sajna a többiek kihulltak olyan hülyeségek miatt, hogyaszongya "Öreg vagyok.", "Beteg vagyok.", "Fáradt vagyok.", "Éhes vagyok.", "Fázom.", "Haza akarok menni.", meg ilyenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.