Fenyegetőbb lehet a táppénz, mint a vírus.

Több tanár is koronavírusos lett egy iskolában – Kiderült, miért nem merik teszteltetni magukat a pedagógusok

A pedagógusok öt százaléka fertőződött meg egy egy oktatási intézményben, azonban mindegyikük tünetmentes volt. A tanárokat azonnal hazaküldték, és digitális oktatást rendeltek el, hogy száz százalékos távolléti díjat tudjanak fizetni nekik.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az ATV Híradójának beszélt az esetről. Elmondta, hogy sok tanár nem meri letesztelni magát, mert félnek, hogy ha kiderül, hogy fertőzöttek, akkor táppénzre kell menniük.

Forrás: ATV/Blikk

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
szép mondhatom...az oktatási államtitkár, az emberminiszter, meg még aki odafér, az tényleg ilyen aljas, és nem akarja megoldani ezt a lehetetlen problémát? Mindenki csak keveri a szart, a tanárok meg károsulnak...így is, úgy is...el lehet képzelni, milyen elannal lehet így tanítani...és csoda, ha szarnak bele...

-itt az ötös fiam, ne majrézz, mindenből átmész, nem kell harmadszor járnod a hatodikat.

És bosszúból mindenki jól szerepel...ha ez kell, hát legyen.
division
@jesz: Nejem 21 napig volt táppénzen a covid miatt, bruttója 396 ezer, nettóban ez 303 ezer. Most durván 200 ezret kap majd. Mindettől függetlenül fontosabb szempont a tesztelés, mert ki kell derülni ha valaki covidos. A kormánynak kellene ezt humánusabban megoldani.
division
@sgl: Igen, ahogy írod. Nálunk nincs ebből szerencsére gond, mert nem csak ő keres a családban, de ahol csak egy fizetés van, ott jelenthet problémát.
terlasz
Délben bejelentik, hogy holnaptól... Időt sem hagynak a tájékozódásra. Agyrém!
Lepényleső
Pénz beszél,vírus arat,- míg a bán vígan királyságot játszhat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.