Vádat emeltek ellene.

Szörnyű: Vadászni indult az erdőbe a rendőr, lelőtt egy kiskorút

Vádat emeltek egy rendőr ellen, aki még 2018-ban egy borsodi vadászaton meglőtt egy kiskorú hajtót – közölte a Központi Nyomozó Ügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta: a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a rendőr ellen a Kazincbarcikai Járásbíróságon.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2018 novemberében egy vadásztársaság által szervezett társas vadászaton vett részt 13 vadásztársával és két hajtóval egy borsodi dűlőben.

A vadászat előtt a vadászat vezetője ismertette a balesetvédelmi szabályokat. A vadászat során a vadászok és a hajtók egy vonalban haladtak, majd amikor egy cserjés dombra értek, a sort már nem tudták fenntartani és a vádlottól jobbra haladó – 14. életévét betöltött – kiskorú hajtó lemaradt. Ekkor a vádlott egy nyulat próbált meg elejteni, ami a hajtó felé menekült.

A 33 éves rendőr sörétes vadászfegyverével a domb lejtős irányába a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lövést adott le, ami eltalálta a tőle 39 méterre lévő, láthatósági mellényt és élénk színű sapkát viselő kiskorú hajtót. A sértett bal alkarjába, bal és jobb combjába, továbbá lábszárába összesen hat sörétlövedék fúródott, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a vadász több ponton is megszegte a vadászatra vonatkozó szabályokat, így többek között azt, amely szerint csak akkor szabad lövést leadni, ha a vadász a vadat kétséget kizáróan felismerte és a lövéssel mások életét, testi épségét nem veszélyezteti. Tilos a hajtók között kitörő vagy a vadászok vonalán átfutó vadat célozva követni, tilos a vadászlőfegyverrel dombélről völgy felé lőni, és a lövés előtt mérlegelni kell a lövedék várható útját és a becsapódás helyét.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés – tette hozzá a főügyész.

Keresztes Imre tájékoztatása szerint a nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ronin2
Hmmmm.
8 napon belül gyógyuló sörét okozta seb.
39 méterről?
Milyen öltözet volt azon a hajtón? Sörétálló?
Én azért a "biztonság kedvéért" belelőnék abba aki ezt kiagyalta.
Csak hogy érezze a törődést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Én azt a hírt várom repesve, hogy vadászni ment a kedves szeretett nemzeti fővadász tömjén-zsemjén semmilyen spermafóti, lúzerjani, kovácskretén és véletlen pont valaki az agyukat egy bokorból kilcoccsantja egy jó nagy kaliberű vadkanölő sörétessel, hiszen már középtávról is csak három undorító disznót lát...
Csizmás Kond
@Ronin2: Nyúlra max 3mm-er söréttel lőnek, persze lehet brenekével is, viszont a kis sörét hamar szóródik és 40m tól már nem nagy kért okoz.
Csizmás Kond
@Szeparepa2: ...miért képzeled hogy lőne is valaki rád ?
kissé felnőttem
Szabályok? Nem látható célra csupán zörgés irányában lőni tilos ez már 1965 ben is igy volt neki két helyen is oktatták vagy ? nem lelőtte, meg 5-7 söréttel ahogy irták de??? igy sétáljunk az erdőbe durva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. April 14., 06:22
Ismét havazásra is kell készülni
Szórakozás - 2021. April 13., 22:20
Jennifer Aniston anya lesz