Vádat emeltek ellene.

Szörnyű: Vadászni indult az erdőbe a rendőr, lelőtt egy kiskorút

Vádat emeltek egy rendőr ellen, aki még 2018-ban egy borsodi vadászaton meglőtt egy kiskorú hajtót – közölte a Központi Nyomozó Ügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta: a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a rendőr ellen a Kazincbarcikai Járásbíróságon.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2018 novemberében egy vadásztársaság által szervezett társas vadászaton vett részt 13 vadásztársával és két hajtóval egy borsodi dűlőben.

A vadászat előtt a vadászat vezetője ismertette a balesetvédelmi szabályokat. A vadászat során a vadászok és a hajtók egy vonalban haladtak, majd amikor egy cserjés dombra értek, a sort már nem tudták fenntartani és a vádlottól jobbra haladó – 14. életévét betöltött – kiskorú hajtó lemaradt. Ekkor a vádlott egy nyulat próbált meg elejteni, ami a hajtó felé menekült.

A 33 éves rendőr sörétes vadászfegyverével a domb lejtős irányába a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lövést adott le, ami eltalálta a tőle 39 méterre lévő, láthatósági mellényt és élénk színű sapkát viselő kiskorú hajtót. A sértett bal alkarjába, bal és jobb combjába, továbbá lábszárába összesen hat sörétlövedék fúródott, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a vadász több ponton is megszegte a vadászatra vonatkozó szabályokat, így többek között azt, amely szerint csak akkor szabad lövést leadni, ha a vadász a vadat kétséget kizáróan felismerte és a lövéssel mások életét, testi épségét nem veszélyezteti. Tilos a hajtók között kitörő vagy a vadászok vonalán átfutó vadat célozva követni, tilos a vadászlőfegyverrel dombélről völgy felé lőni, és a lövés előtt mérlegelni kell a lövedék várható útját és a becsapódás helyét.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés – tette hozzá a főügyész.

Keresztes Imre tájékoztatása szerint a nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ronin2
Hmmmm.
8 napon belül gyógyuló sörét okozta seb.
39 méterről?
Milyen öltözet volt azon a hajtón? Sörétálló?
Én azért a "biztonság kedvéért" belelőnék abba aki ezt kiagyalta.
Csak hogy érezze a törődést.
jesz
hát persze...pénzbünzetés(mert mégis a mi kutyán kölyke), megasztán a sérült gyermek csakis nyolc napon belüli sérüléseket szerzett/kapott..így könnyebb elsikálni.

És mennyi volt az alkoholszintje a vadásznak?(majdnem urat írtam)
Ronin2
Hmmmm.
8 napon belül gyógyuló sörét okozta seb.
39 méterről?
Milyen öltözet volt azon a hajtón? Sörétálló?
Én azért a "biztonság kedvéért" belelőnék abba aki ezt kiagyalta.
Csak hogy érezze a törődést.
Csizmás Kond
@Ronin2: Nyúlra max 3mm-er söréttel lőnek, persze lehet brenekével is, viszont a kis sörét hamar szóródik és 40m tól már nem nagy kért okoz.
Csizmás Kond
@Szeparepa2: ...miért képzeled hogy lőne is valaki rád ?
kissé felnőttem
Szabályok? Nem látható célra csupán zörgés irányában lőni tilos ez már 1965 ben is igy volt neki két helyen is oktatták vagy ? nem lelőtte, meg 5-7 söréttel ahogy irták de??? igy sétáljunk az erdőbe durva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.