A kipcsak testvériség jegyében.

Már közel félmilliárd forintjába került az adófizetőknek a Türk Tanács magyarországi irodája
Fotó:MTI /Szigetváry Zsolt

Eddig közel fél milliárdba került a magyar adófizetőknek a Türk Tanács budapesti képviseleti irodája – derítette ki Szél Bernadett. A független képviselő közérdekű adatkérésben jutott hozzá az információhoz.

Szijjártó Péter válaszából kiderült, hogy eddig 450 millió forintba került a fenntartás, de úgy, hogy valójában az iroda csak idén februártól működik, diplomaták pedig csak az év második felében érkeztek. A 450 millióból durván 300 millió nemzetközi tagdíj – vagyis ennyit fizetünk azért, mert Magyarország „megfigyelő tagja” a Türk Tanácsnak. 2 magyar irodavezető és 4 alkalmazott dolgozik jelenleg az irodában, ezen kívül 4 külföldi diplomata. A hatfős magyar személyzet bérezésére eddig 34 millió forint ment el.

Szél azt is hozzáteszi, külön érdekes Hóvári János irodavezető díjazása, ugyanis a válasz alapján 2019 januárja és 2020. január 31-e között havi 650 ezer forintért látta el irodavezetői és a székhely-megállapodásban rögzített feladatait, miközben maga az iroda csak 2019. szeptember 19-én nyitott meg, a székhely-megállapodásról szóló törvény pedig tavaly decembertől hatályos. Tehát a válasz szerint Hóvári János már akkor is vezette az irodát, amikor az még nem is létezett. 

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Azt tudod, hogy Tarlósnak 37 tanácsadója volt? Évi több mint 300 milliót vittek el a közösből, plusz jutalmak. Nebassz, mi?
,,Fejenként átlagosan csaknem 800 ezer forint év végi jutalmat kapott Tarlós István főpolgármester 37 tanácsadója. Hogy kik azok a közpénzből fizetett személyek, aki javaslataikkal befolyásolják Budapest életét, nem árulja el a Városháza. Ez a Transparency Magyarország jogi igazgatója szerint törvénysértő."
Ezt nem ugattad ilyen hangosan, pedig több, mint amit emlegetsz.
Na és a ,,puritán kormányzás, ami ma már duplája a 10 évvel ezelőttinek???
Te miért vagy ennyire szembetűnően buta?
ómió
@Aki Én: A "tanácsadókon" már rég túl vagyunk! Olyanjai Karigeri efftársadnak is vannak! De ott nyilván nem lehet "tisztességes bért" fizetni, ezért manapság, efftársilag már a "helyettesek dübörögnek"! Vagy a vigyorgóból, ahol vagy, ez nem látszik?
rokker33
@Szeparepa2: akkor mire vártok fotel harcosok fel kell akasztani a sok hazaárulót!Mikor lesz már lincselés???El kell zavarni ki kell végezni a tolvajokat,akik benne vannak a 133 bűnöző bandában, azoknak le kell vágni a kezét csuklóból ,hogy a következő politikai csapat tanuljon belőle!
rokker33
@Szeparepa2: A te kurva anyád hogy van!!??Kicsit feszültnek tűnsz pedig egy csúnya szót sem írtam rólad ,de látom az IQ d egy fideszes birka és egy vödör lóhúgy között ingadozik :D :D :D
rokker33
@Szeparepa2: Te idióta fotel harcos ha élőben találkoznánk meg össze szarnád magad te 30 kg os veréb ! Én is csak kinevetlek te idióta még anyád sem szeret annyira hülye vagy ;) Ne a számítógép előtt legyen nagy pofád te csicska szájú xD xD
kokopelli
@Szeparepa2: Vigyázz mert a "rokker33" osztrákul ist tud!! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.