Hétfőn kapott néhány képet és egy levelet egy olvasótól a 24.hu, amelyben „a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra” hívta fel a figyelmet.

24.hu: a szombathelyi kórházban egymás hegyén-hátán fekszenek a holttestek

Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni

– írta az olvasó, amihez fotót is csatolt.

Ezt  a  24.hu kegyeleti okokból nem tette közzé.

A lap megkérdezte a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Erre konkrét válasz nem érkezett, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

A következő néhány sort küldte a 24.hu kérdésére válaszul: „Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta az orvosigazgató.

Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt, hogy naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Még egy kérdés!!! A 24.hu mennyire független webportál??
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Gazella: Drága kiskegyed! Igenis, szóvá kell tenni a proszektúrán lévő állapotokat is, ha kell, belső embernek kell szivárogtatni, mert különben agyon van hallgatva minden, ahogy ebben a rohadék országban divat! Fel kellene végre már vállalni, hogy SEMMI ismétlem a gyengébbek kedvéért SEMMI nem megy úgy, ahogy kellene és ebben a holttestek méltatlan tárolása is benne van! Lehet, hogy kiskegyed olyan kivételezett helyzetben van, hogy senkije nem érintett, de úgy gondolom, hogy az átlagember sem örülne, ha neki kellene tallózgatni majdan a proszektúrán, ha a hozzátartozóját el szeretné kaparni, vagy valami!
Gazella
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: figyelj ide!!! Ki van adva utasításba hogy az elhunytnak hozzátartozója nem azonosiíthatja a halottat!!
Te olvasod a kórházak belső honlapját?? Ugye nem!! Én meg igen!! Tehát kokler adta utasításba az összes kórháznak!! Büntetést von maga után!! Sőt! Alap hogy a boncmestereken és segédeiken kívül más nem tartozkodhat a pathológián!!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Gazella: Erről beszélek! Ezt kellene végre leleplezni, nem érted?!!!
balos
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: A gaz-ella 1 beépített hulla mosó,most éppen "szerecsent mosdat"!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@balos: Tudom. Azért akasztok be neki, ahol csak tudok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.