Figyelemmel arra, hogy a magyar divat és kreatívipar világszínvonalú, és egyre több vállalkozás jelenik meg termékeivel a világ divatpiacain, hétmilliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében – jelentette be Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek.

Rákossy Balázs kiemelte:

a pályázat célja, hogy az ágazat mikro-, kis- és középvállalkozásai megújulását technológiai fejlesztéseit segítsék, erősítve munkahelymegtartó és jövedelemtermelő képességüket.

Fontos, hogy e vállalkozások további bővülése érdekében megőrizzék a versenyképes hazai kapacitásokat, minél gyorsabban használják ki a beruházást igénylő lehetőségeket.

Elmondta: a konstrukció ismét feltételesen visszatérítendő támogatási formát alkalmaz, azaz a pályázó teljesítményét a projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban összevetik a beadáskori állapottal. Az előre meghatározott eredményességmérési szempontok teljesítésének végén születik döntés a visszatérítési arány mértékéről, azaz a pályázó részleges vagy teljes felmentést kaphat az előzetesen kiutalt visszatérítendő támogatás visszafizetése alól, tehát akár vissza nem térítendő támogatássá válhat a teljes összeg.

A kiírás keretében a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező dizájn- és divatipari mikro-, kis- és középvállalkozások 5 és 150 millió forint közötti támogatást igényelhetnek technológiai fejlesztésre, bérköltség-támogatásra, iparjogvédelmi tanácsadásra és marketing tevékenységre

- mondta az államtitkár.

A program keretében a tervek szerint több mint kétszáz vállalkozás nyerhet el támogatást. A "Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című pályázatra a támogatási kérelmeket 2021. január 5-én 9.00 órától lehet majd benyújtani – ismertette a Rákossy Balázs.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: 17:20 Hát igen...Ha már sajátlábú récsöl divattal foglalkozik,legalább sajátmagát,és a családját öltöztetné fel normálisan. Bár sajátmagának és az apjának egy csador lenne megfelelő,vagy sóhernorbi,hogy lefogyassza őket. A first lady pedig folyton olyan ruhákban van,mint egy szabadnapos Jehova tanúja..Látni,hogy drága göncök,de ha valaki nem tudja viselni,akár a turkálóból is öltözhet,az eredmény majdnem ugyanaz
Aki Én
@ómió: Hízelgéssel nem mész semmire :)
Kicsit lehetnél hálásabb, hogy már csak én vagyok neked.
ómió
@Aki Én: Hízelegjen neked Lenin efftársad meg a vigyorgói ápolód, hogy ne rohanj el előle!
sokanvagyunk
Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár cáfol... mégis kap tárcája pénzt az EU-tól?
"Orbán: mi nem kapunk pénzt az uniótól".
csipetke
@Aki Én: 9:34 Jéé,tényleg.Eddig nem tűnt föl,hogy már csak te állsz vele szóba..Bár igaz,keményen megharcolt érte..Vajon ha már te se állsz vele szóba,ő lesz durbincs2.0 ?
Aki Én
@csipetke: :)
Sokan mondták már, hogy nem kéne, de én szívesen ,,beszélgetek" vele. Már tettem valamit az egészségéért. Én komolyan veszem a ,,segítsd felebarátod" intelmet :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok