Figyelemmel arra, hogy a magyar divat és kreatívipar világszínvonalú, és egyre több vállalkozás jelenik meg termékeivel a világ divatpiacain, hétmilliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében – jelentette be Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek.

Rákossy Balázs kiemelte:

a pályázat célja, hogy az ágazat mikro-, kis- és középvállalkozásai megújulását technológiai fejlesztéseit segítsék, erősítve munkahelymegtartó és jövedelemtermelő képességüket.

Fontos, hogy e vállalkozások további bővülése érdekében megőrizzék a versenyképes hazai kapacitásokat, minél gyorsabban használják ki a beruházást igénylő lehetőségeket.

Elmondta: a konstrukció ismét feltételesen visszatérítendő támogatási formát alkalmaz, azaz a pályázó teljesítményét a projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban összevetik a beadáskori állapottal. Az előre meghatározott eredményességmérési szempontok teljesítésének végén születik döntés a visszatérítési arány mértékéről, azaz a pályázó részleges vagy teljes felmentést kaphat az előzetesen kiutalt visszatérítendő támogatás visszafizetése alól, tehát akár vissza nem térítendő támogatássá válhat a teljes összeg.

A kiírás keretében a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező dizájn- és divatipari mikro-, kis- és középvállalkozások 5 és 150 millió forint közötti támogatást igényelhetnek technológiai fejlesztésre, bérköltség-támogatásra, iparjogvédelmi tanácsadásra és marketing tevékenységre

- mondta az államtitkár.

A program keretében a tervek szerint több mint kétszáz vállalkozás nyerhet el támogatást. A "Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című pályázatra a támogatási kérelmeket 2021. január 5-én 9.00 órától lehet majd benyújtani – ismertette a Rákossy Balázs.

Forrás: MTI

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
kreatívipar???
ez az orbánék lopására vonatkozik???
Aki Én
Butaság arra gondolni az eddigi tapasztalatok alapján, hogy pár héten belül kiderül, ennek jó részét orbán lányának a köre kapta? Mert én erre számítok :(
kissé felnőttem
@Aki Én: akkor én pontositsak a nyakam teszem rá
olyan is van aki nem a sajátján áll? hát...bezzeg népkonyhát nem indítanak éhező lenne meg van is Bpesten.
namihami
@Aki Én: Igen, butaság. Nem az, hogy a Cilike barátnője (és persze a Cilike is) kapja, hanem az, hogy heteken belül kiderül. Az ugyanis, hogy ez a brancs is az ő köreikbe tartozik, ez már évek óta nyílt titok.
Miként azt @kissé felnőttem: írja, nincs már olyan, aki pénzt kap és ne az ő köreikbe tartozó lenne.
Nyírfa
A család barátait Orbán Viktor , a gondoskodó apuka, nem hagyja az út szélén. De nem ám! Csak az országot.
kereső
"Kreativ ipar"- "Lopni megyünk, lopni..."

Egy kis karácsonyi ajándék sajátlábnak, nehogy éhen haljon .
Eladott Ország
Orbán Ráhel barátnőjének cége, a Magyar Divat & Design Ügynökség 1 000 000 000 forint állami támogatást kap arra, hogy a magyar divat- és designipar átfogó megújításához és fejlesztéséhez szükséges feladatokat megvalósítsák. Hogy ez mégis mit jelent, azt nem igazán lehet tudni, de nagyon reméljük, sajátláb kisasszonytól fog majd tanácsokat kérni Bata-Jakab Zsófia, akkor ugyanis biztos lenne a siker. Orbán Ráhelnek ugyanis olyan érzéke van a divathoz – természetesen apjával egyetemben – mint szinte senkinek ebben az országban. Nem is kétséges tehát, hogy jó helyre ment az az 1 milliárd forint, hiszen hol máshol lett volna nagyobb szükség arra a pénzösszegre? Természetesen aki komolyan is gondolja, hogy Bata-Jakab Zsófia az, aki a valós döntéseket hozza ebben a történetben, az valószínűleg téved. Igaz ugyan, hogy nem Orbán Ráhel nevén van a cég, mégis elég sok információ utal arra, hogy a valós döntések rajta mennek keresztül. Egy tavaly júniusi exkluzív vacsorán kiderült, hogy Orbán Viktor drága kedves lánya apjától eltérően nem a foci, hanem a divat iránt érdeklődik. Noha sem érzéke, sem szaktudása nincs hozzá, ez mégsem gátolja őt meg abban, hogy a háttérből irányítsa a szálakat a magyar divatszakmában. Ez az 1 milliárd forint közpénz úgy került kiutalásra, mintha csak a család magánvagyona lenne. Kórházaknak felújítására, a fóti gyermekváros kilakoltatott árváinak elhelyezésére, de még az otthon családtagjukat ápolók díjának megemelésére sincs pénz, van viszont Orbán Ráhel hobbijára. Ezeket a pénzeket az égvilágon senki nem ellenőrzi, nagy valószínűség szerint sajátláb kisasszony kérhetne 4-5 de akár 6 milliárd forintot is ha úgy tartaná kedve, ahhoz senkinek nem lehetne egy büdös szava sem. Az az ő magánügyük, még akkor is ha a közvagyont harácsolják nap-nap után.
cdn.shortpixel.ai/client/to_avif,q_lossy,ret_img,w_1280,h_960/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/663526_orban_rahel_pelenka.jpg
Clavigo
@csak úgy...: 12.02. Ez nem semmi cikk az öregebbik teknővájó Meszticről..
Nyírfa
Nem lennék meglepve, ha Orbán Ráhel a nem is oly távoli jövőben miniszterelnöki álmokat dédelgetne.
Végül is, diktatúrákban apáról fiúra, néha lányra száll a hatalom. Vagy a trón? Talán jobb is, ha nem akarunk a fejükbe látni, mert , amit ott találnánk, az nekünk okozna rossz álmokat.
csak úgy....
@Clavigo: és még örülhet a bátor "firkász",hogy nem pofozta föl az öreg, mint anno a liberális viki fiát..
Nyírfa
@csak úgy...: De csak azért, mert lyány.
csak úgy....
@Nyírfa: a becses csaucseszku családnak is hasonló terveik voltak ,oszt lüttek neki...
csak úgy....
@Nyírfa: vidéken a zasszonynépet is föl szabad pofozni! :)
Aki Én
Hiányolom @ómió: -t a buta bolsit ,,népzsebivel" ,,efftársilag"
Nyírfa
@Eladott Ország: Kb. ez a színvonal, amikor a nem foglakozásszerűen paraszt úrnak képzeli magát.
Nyírfa
@csak úgy...: De csak azért, mert az asszonyállat arra is lusta, hogy kikerülje azt a szerencsétlen vak komondort.
Büntetésből ebédkor az ura mögött kell állnia, egyébként is ezt követeli a tekintélytisztelet. És ez nem vicc.
Nyírfa
@csak úgy...: 12.22

Éppen tegnap írtam, hogy egyre inkább csúszunk le a 80-as évek Romániájához. Ma már előttünk járnak, így múlik el a magyar rendszerváltás állítólagos dicsősége.
Aki Én
@Shikari: ...igaz, hogy hatéves korodban voltál először fiúval?
csak úgy....
@Nyírfa: vannak setét emlékeim ebböl a korból,szerencsémre nem a mi családunkból! a fidesz igyekszik megint divatba hozni ,ha nö lennék ,akkor a forró levesem a pasi hülye fején landolna,hogy érezze a gondoskodást és a forró szeretetet ,- aztán leülném azt a pár évet.
Aki Én
@Shikaratyi: ...ha az lennék, imádnál. Nem csodálom, hogy neked ez egy központi téma, hogy ez tölti ki az életed.
csak úgy....
@Shikari: tibike! valami okosabb,vidámabb ,humorosabb nem jut a butuska buksidba? miért hagyott ott a zasszony,arról mesélj ! mert meleg vagy és a szerencsétlen elhidegült töled! tibi,te kétlaki? csak azért kérdem mert látom,hogy beszereztél egy dömpert ! oszt hány kilós a menyecske,biztos nagy szíve van ha gondoskodik egy ilyen buzeráns ütödöttröl..
csak úgy....
@Shikari: valami okos ha az eszedbe jut,akkor majd jelentkezz !
egyre szarszagúbb az erölködésed..
Aki Én
@csak úgy...: Szóval szerinted is imádja valójában a kormány a buzikat meg a pedofilokat, csak megjátssza magát?
csak úgy....
@Aki Én: ez a hibbant @Shikari: ,pont a fogukra való! szereti riszálni magát ,esze semmi ...,talán "maszk" nélkül is vállalja a fideszes atyafiakat !
szerinted nem érdemli meg a támogatást ? meleg mesekönyvet sem olvas,akkor jár neki..
csak úgy....
@Shikari: van még 5 perced,hogy haza vergödj,különben a rendörsegg tosz meg! mesélj tibim .. ,találtál magadnak szemrevaló kölköt ? :)
Lepényleső
Vajon ki lehet az érintett tulajdonos aki kapni fog,vagy annak keresztapja ki nem állhatja ha a gyerek nyafog?
legott
NER-kifizetőhely.

Hogy ki voltak egy Nokiás doboz miatt, és lázítottak a csürhét emiatt, miközben ezek (nem ugyanazok, mert ezek rosszabbak) konténerszámra talicskázzák ki a közpénzt. A csürhe meg a seggét a földhöz verve buborékot fújva a nyálából tapsikol ehhez.

Csak egy sötét büdös buta bunkó képes a Fideszre szavazni !!!
Aki Én
@csak úgy...: ...szerintem gyerekkorában nagyfiúk játékszere volt ez a pondró @Shikari: , azt el tudom képzelni, hogy manapság már senkinek sem kell ez a beteg alak, illetve ma már szeretne ő lenni a nagyfiú.
csipetke
Hápersze...Sajátlábú récsöl sajátlábát alábetonozták...Hogy a kétkezi munkáját vesztett emberek meg 50 %-ot kapnak a bérükből?Ezt is csak jó sokára lehetett kicsavarni a kormányból.Kellett a lóvé vadászati kiállításra,az amúgy is milliókat kereső focistáknak segélyre,a külhoniaknak erre-arra,meg egy valag haszontalanságra..Mindenhol Európában 80 %-t pótol az állam, igaz,nem mindenhol lopják el a közpénzt,vagy támogatnak belőle haverokat,meg saját pereputtyot
ómió
@Aki Én:Buta bolsit keresel, önmagát a másikra hazudó efftársi fajkretén!? Nézz a tükörbe!
Aki Én
@ómió: ...nem mondtam komolyan, hogy hiányollak. Persze érdemben most sem mondasz semmit.
ómió
@Aki Én: Már azt se tudod, hogy a tükörben magadat látod? Akkor ettől vagy te "efftársi értelmiség" és vigyorgólakó egy személyben!
Aki Én
@ómió: Látom nem hiszed el, hogy tényleg unalmas, egysíkú elmebeteg vagy.
Látod, ez van, ha apu és anyu tesók.
Csizmás Kond
@csipetke: ...ismét a te pénzedet osztogatják...:)
ómió
@Aki Én: A vigyorgóban lekötözötten így "látod", fajkretén? Jobbulást!
Aki Én
@ómió: Már tényleg csak én vagyok neked? Nem csoda, hogy ennyire ragaszkodsz hozzám.
csipetke
@Csizmás Kond: 10:38 Nem az enyémet,hanem a miénket,a magyar emberek pénzét.
Csizmás Kond
@csipetke: ...akinek adják az is magyar nem gondolod ? az is adózik és ha nagyobb profitot termel azáltal még többet fog adózni...
csipetke
@Csizmás Kond: 15:10 A gond az,hogy ezeket a támogatásokat egy bizonyos kör kapja, pl orbán lánya,veje,haverjai.
Az elosztás nem egyenletes,az emberek zöme,a kisemberek,akik a hátukon viszik az országot,és eltartják a rohadtnagyra duzzadt parlamenti vízfejet,azok nemigazán érdeklik orbánt,és ez óriási nagy baj...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ugy nem véletlen, hogy a világszép, kicsi Orbán Rákhel a divat ( ez egy vicc :P ) egyik képviselője? Biztos a divat a legfontosabb most. Atyaisten. Középkor, te isteni fény kora!
vitriol
A világ minden országában súlyos gondokat okoz a járvánnyal kapcsolatos kűzdelem és mellette még a gazdaság nagy része sem képes talpra állni. De olyan ország nincs, amelyik ezekben a nehéz időkben úgy gondolná, hogy jelenleg a leginkább támogatandó iparág a divat. A magyar kormány viszont pont így gondolja, ezért ezt most milliárdokkal kész megtámogatni más valóban fontos dolog helyett.
Csizmás Kond
@csipetke: Tudod azt a viccet amikor Khon kérte az istent hogy Nyerjen a lottón...szóval ahhoz hogy melegedj a tűzhöz közel kell állj, ahhoz hogy pályázz vállalkozásod kell legyen.
ómió
@Aki Én: Neked, bolsi fajkretén, csak az agyhiány-szindrómád maradt! Meg a vigyorgó, ahonnét "dalolsz"!
csipetke
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: 17:20 Hát igen...Ha már sajátlábú récsöl divattal foglalkozik,legalább sajátmagát,és a családját öltöztetné fel normálisan. Bár sajátmagának és az apjának egy csador lenne megfelelő,vagy sóhernorbi,hogy lefogyassza őket. A first lady pedig folyton olyan ruhákban van,mint egy szabadnapos Jehova tanúja..Látni,hogy drága göncök,de ha valaki nem tudja viselni,akár a turkálóból is öltözhet,az eredmény majdnem ugyanaz
Aki Én
@ómió: Hízelgéssel nem mész semmire :)
Kicsit lehetnél hálásabb, hogy már csak én vagyok neked.
ómió
@Aki Én: Hízelegjen neked Lenin efftársad meg a vigyorgói ápolód, hogy ne rohanj el előle!
sokanvagyunk
Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár cáfol... mégis kap tárcája pénzt az EU-tól?
"Orbán: mi nem kapunk pénzt az uniótól".
csipetke
@Aki Én: 9:34 Jéé,tényleg.Eddig nem tűnt föl,hogy már csak te állsz vele szóba..Bár igaz,keményen megharcolt érte..Vajon ha már te se állsz vele szóba,ő lesz durbincs2.0 ?
Aki Én
@csipetke: :)
Sokan mondták már, hogy nem kéne, de én szívesen ,,beszélgetek" vele. Már tettem valamit az egészségéért. Én komolyan veszem a ,,segítsd felebarátod" intelmet :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.