Részletes beszámolót tett közzé a balassagyarmati járványhelyzetről Csach Gábor, a város fideszes polgármestere, aki októberben szintén megfertőződött. A városban elhunyt 38 ember közül 26 covidos fertőzött volt. Közülük öt balassagyarmati elhunytból egy volt Covid-fertőzött – közölte a polgármester.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere rendszeresen tájékoztatja a lakosságot a városi koronavírus-helyzetről a Facebook-oldalán – írja a 24.hu. Hétfőn este azt írta, „a mai napon a kórházban 135 koronavírusos beteg gyógyul a Covid-osztályon, és 9 beteg van lélegeztetőgépen”. Ez valamivel kevesebb kórházi ápoltat jelent, mint a legutóbbi polgármesteri tájékoztató idején, viszont kettővel több lélegeztetettet.

A kórházi ápoltak közül 23-an balassagyarmatiak.

A városban az elmúlt héten iktatásra került anyakönyvek szerint 38 városban elhunyt közül 26 covidos fertőzött volt. Közülük öt balassagyarmati elhunytból egy volt Covid-fertőzött

– árulta el a polgármester.

„A Szent Erzsébet Idősotthon három pavilonjában már csak három tünetmentes pozitív bentlakó van (a közel 190-ből), mindegyikük izolációs szobában várja a negatív teszteredményét. A dolgozók közül mindenki negatív” – írta Csach Gábor. Ebben az idősotthonban november elején még nagyon sok fertőzött volt.

Az elmúlt öt napban 59 új Covid-fertőzöttet azonosítottak Balassagyarmaton, a karanténba zárt polgárok száma 324 fő, ami csúcsérték.

A 444 emlékeztet,

országosan nincs lehetőség a járványadatok követésére kórházankénti bontásban.

Hadházy Ákos képviselő az operatív törzstől és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) is próbált ilyesmit megtudni, de azt állítják, nincsenek meg az adatok – írj a lap.

Forrás: 24.hu, 444

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.