Brüsszel, Soros és a jogi kiskapuk. De leginkább semmi. November 20-a 1989 óta a Gyermekjogok Világnapja: ezen a napon fogadta el az ENSZ közgyűlése a Gyermekjogi Egyezményt (UN Convention on the Rights of the Child). Magyarország 1990-ben csatlakozott az aláírók köréhez, és 1991-ben ennek szellemében született a ma is érvényben lévő gyermekvédelmi törvény. Az egyezmény jóval több, mint egy szimbolikus gesztus: betartási kötelezettséget is ró az aláíró államokra. Éppen ezért különösen kínos, hogy a magát kereszténynek és családbarátnak tartó magyar kormány egyszerűen megfeledkezett erről a fontos dátumról.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@RonaGyuri: A képzelőerő nagy, mégis döbbenet lenne csak 1 napi banki tranzakciójukat végig nézni, h hogy lopják ki a pénzt a közösből, mert ehhez a "kordé" már kicsi, ezt már vagon számra kell érteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
igaztalan vádak, most dologidő van, s nem érnek rá! Nem elég a szokásos vidám talicskázás, már nehéz verítékkel kordéval lopják az ország pénzét! =))
lampa laz
Ez is a családbarátsághoz tartozik. Légy magyar olyan és annyira hülye, amilyenre én orbán kötelezlek...

"... ír az EMMI a levélben: „a hatályos vonatkozó jogszabályi előírások értelmében az angol nyelv Magyarországon nem minősül nemzetiségi nyelvnek, így ezen a nyelven történő óvodai nevelés nem jogszerű”.

Az EMMI az érintett intézmények ellenőrzése során arra jutott, hogy az idegen nyelvű képzést alkalmazó óvodák magyar köznevelési intézményként való működtetése jogszerűtlen, mivel az intézmények nem nemzetiségi óvodákként látják el feladataikat. A nem nemzetiségi óvodák esetében a nevelés-oktatás kizárólag magyar nyelven történhet, az intézmény megnevezésében bármilyen idegen nyelvi nevelésre utaló (például „angol nyelvi”) kifejezés az óvodák nevelési programjában sem szerepelhet."

Jöhet a nemzeti kipcsak nyelv!
lampa laz
@RonaGyuri: A képzelőerő nagy, mégis döbbenet lenne csak 1 napi banki tranzakciójukat végig nézni, h hogy lopják ki a pénzt a közösből, mert ehhez a "kordé" már kicsi, ezt már vagon számra kell érteni.
vacsi
A kormány valóban családbarát, és tökéletesen igazuk van! Mondja ezt egy többszörös nagyszülő!
Gazella
@vacsi: hmm csaladbarát??? Akkor miért nem születik több gyerek??? ( magyar!! Nem roma!)
Nessy
@lampa laz: Áldott emlékű Nokiás doboz! Mára "felnőtt" és kamion lett!
vacsi
@Gazella: a kettőnek semmi köze egymáshoz! Az elmúlt századokban, az idióta, elnyomó Habsburgok, a törökdúlás, stb. alatt is a családokban 6-8-10 gyerek született - magyar családokban! Horthy alatt már lecsökkent a számuk, a szocializmusban - amikor nagyon is támogatták a gyerekeket, mindegyiknek igyekeztek szép gyerekkort biztosítani, már csak 2 gyerek volt egy családban - és ez most tovább csökken. Ennek semmi köze az anyagiakhoz. Talán az emberek lettek önzőbbek? Butábbak? Betegesebbek? Ki tudja? És rengeteg az állami gondozásban nevelt (nevelt?!) gyerek - régen csak az árva gyerekek kerültek ilyen helyre. Sajnos, az ilyeneknek csak a tört részéből lesz rendes ember.
Nem tudom a válaszokat, de az Orbán kormány politikájával elégedett vagyok! Még akkor is, ha sok mindenen magam is változtatnék, de összességében jó. Viszont, ha hoznának valami normális döntést, pl. volt róla szó, hogy a családi pótlék csak akkor járjon, ha a gyerek rendesen jár iskolába - milyen nagy volt a felháborodás! Pedig ez éppen a cigányokat segítette volna! Vagy, ha nem fizetnének nekik milliós kártérítéseket - pl. a gyöngyöspatai cigányoknak, akikről sorra kiderült, hogy bizony bűnözők. Mekkora felháborodás volt! Meg még sorolhatnám...
Nyírfa
Ezen a kormányon bármit is számonkérni olyan, mint vizet hordani egy lukas vödörrel. Megméretett, és súlytalanul könnyűnek találtatott.
Nyírfa
@Gazella: Ne hülyéskedj, a roma nem magyar?
kereső
@vacsi:Mikor is volt az az időszak Magyarországon, amikor tömegesen álltak munkába a nők? Nem véletlenül az "átkos szocializmusban"? És ezzel együtt bekövetkezett születésszám csökkenése. És ebben a korszakban kezdtek el tömegesen tanulni a fiatal lányok- középiskola, azután felsőfoku oktatás.És nem az emberek lettek önzőbbek- hanem a társadalmi körülmények változtak meg- és a családok életszinvonalának emelkedéséhez elengedhetetlenül szükséges volt-és szükséges ma is, hogy a nők dolgozzanak. Bár ma már nem annyira emelkedésről beszélhetünk, hanem az elért életszinvonal megtartásáról, amibe nem fér bele a tömeges gyermekszülés. Mint nagyi igazán tudhatod, hogy nem elég hogy megszüld a gyermeket- azt fel is kell nevelni, iskoláztatni kell (egyre drágábban)- és az élete indulásához egy biztos alapot - jó szakmát, felsőfokú végzettséget adni a kezébe. Mindez milliókba kerül.
Jozefina
a "keresztény családbarát" kormányt nem érdekik a gyermekek, mert ők még nem szavazhatnak, de az átnevelésükkel azért foglalkozik. Tankönyv hamisítások, mesekönyv betiltás, nevelő intézetben történő tartás, stb. Lári flári, amit néha mondanak, csupán a házasokat próbálják kötelezni és anyagilag rászedni, hogy szüljenek. Azzal már kevésbé törődnek, hogy hogyan is neveljék fel a szülők a gyermekeiket, mert anyagilag szinte lehetetlen. Fizetni a hitelekt, vásárolni az egyyre drágább ruházati cikkeket, élelmiszereket, stb. Azonkvül az örökbefogadás szigorításaa szintén nem kedvez a nevelőintézeti gyermekeknek. Nagyon, de nagyon sokat kellene tenniük, ha tényleg a jövő generációjáról tisztességesen kellene gondoskodniuk!!!
Nessy
Volt már "három gyerek" akció a hetvenes években. 3 gyerek = soronkívűli lakás kiutalás. Délután a parkok, játszóterek tele voltak "kulcsos gyerekekkel". Most hitelért lehet gyerekeket szülni.
Nyírfa
@kereső: Vacsi elégedett, így meggyőzhetetlen. Ő örül annak, hogy nincs esélyegyenlőség, tetszik neki a katonás stílus, a büntető stratégia, a sztereotip gondolkodás. Ez kell a fidesznek, s a haza sötétbe borul.
vacsi
@kereső: Mindez igaz. Erre mondom, hogy jó néhány dolgon változtatnék - de alapvetően elégedett vagyok. Amin viszont nagyon jó lenne változtatni, az pont ez a liberális, mindent elfogadó szemlélet - ami már régen átcsapott a bűnözők pátyolgatásába! Ezekkel nem akarok esélyegyenlőséget, ezek ellen kellene a katonás fegyelem bevezetésével fellépni, és olyan büntetésekkel, hogy még az unokája is azt emlegesse... Pont, mint ahogy Nyírfa írta! Én persze, azt hiszem, hogy ettől a haza kilábalna ebből a sötétségből!
Aki Én
@vacsi: ,,A kormány valóban családbarát, és tökéletesen igazuk van! Mondja ezt egy többszörös nagyszülő!"
Miben van igazuk???
Nem a liberális, mindent elfogadó elmélettel van baj, hanem a néhai komcsi, liberális élharcos, Sorosista tolvajokkal, akik a liberalizmus becsmérlése árnyékában fosztják ki az országot, és emiatt csak látványintézkedéseket hoznak, melybe többnyire azok kapnak, akiknek a legkevésbé lenne rá szüksége.
Ezt is csak azért teszik, mert ezek nélkül már nem lehetnének hatalmon. Néz meg most, járvány és válság idején is kik és mennyit kapnak.
Azt is nézd meg, kik és milyen bűnözőket pátyolgatnak manapság. Ezekkel esélyed nincs se neked, se másnak esélyegyenlőségben lenni. Olyanokkal, akik ezermilliárdokat visznek haza, mindenfajta megmérettetés, hozzáértés, szakértelem nélkül.
vacsi
@Aki Én: Mondjuk, engem sokkal jobban sokkolnak a gyilkosságok... a drogozás... a közlekedési szabályok be nem tartása miatti szörnyű balesetek... és természetesen a tolvajlás is ilyen.
Aki Én
@vacsi: ...természetesen igen, habár ezeknek nem sok közük van a gyermekjogokhoz.
vacsi
@Aki Én: Ezt így nem mondanám! Sok a gyerekek között az áldozat, és sajnos, egyre több a bűnöző is - és nem mind a kisebbségből (lásd. pl a győri késelő diák)! Márpedig a gyereknek joga lenne tisztességben felnőni - hogy ne váljon áldozattá, és maga se váljon bűnözővé!
Gazella
@vacsi: az hogy a gyerek abban a szűlő a hibás!!! Több a gyerek jog mint a pedagogusé??? Agresszivitás az agresszivot szűl!! A gyerek sok otthoni vitát hallgat és a netezéshez menekül! Ott is semmi mas nem lát mint terrort, rengeteg játék horroriaztikus kivitelű!
kereső
@vacsi: 10:49. sajnos igaz, hogy sok a gyerekek között az áldozat- mégpedig a családon belüli erőszak áldozat, ami ellen pártunk és kormányunk jó formán semmit nem tesz. A másik dolog, amely a jövőre nézve okoz súlyos problémát- az az egyre jobban elterjedő gyermekszegénység- az éhezés, a nem megfelelő táplálkozás, amely elengedhetetlen lenne a gyermek -nem csak testi, de szellemi fejlődéséhez is.Azt én értem, hogy "szüljél magyar fiatal nő"",vállalj gyermeket fiatal magyar család!- de ezt követően mi van? Mindenki oldja meg úgy, ahogy tudja.
vacsi
@kereső: Ez az a téma, amiről órákig lehetne vitatkozni, beszélgetni, de valóban, marad az, hogy mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. És a gyerekéhezéshez én nem csak azt venném fel a listára, mikor egy gyerek ténylegesen éhezik, mert nincs jövedelme a szüleinek. Ennél sokkal borzasztóbbnak tartom, amikor a gyerek szelektíven éhezik, mert a szülőnek ugyan van jövedelme, de pl. mindketten dohányoznak, sőt, sok esetben a nagyobb testvér is dohányzik - ez alaphangon is havi 60-80 ezer Ft. Ebből kihozható egy család havi ellátása, és a havi tüzelő. Sajnos, volt olyan kolléganőm, aki azon sírt, hogy a gyereknek miből vegyen gyümölcsöt - miközben láncdohányos volt... Ezen valóban nem lehet segíteni.
De hasonlóan szelektív éhezésnek tartom, amikor a család odaadja a pénzt a gyereknek, hogy vegyen magának reggelit, tízórait. A gyerekek az esetek nagy részében valami ehetetlen baromságot vesznek, meg valami ihatatlan üdítőt. Egyiket sem tartom ételnek. Pedig az ilyen családnak van pénze - csak esze nincs.
És sajnos, ha már a gyerekek jogairól van szó, joguk lenne pl. a menzán nem csak egészséges ételeket enni, hanem megfelelő mennyiségű, és jó ízű ételt is!
Szóval, lehetne ragozni napestig - kinek mi fáj, ki mit szeretne megváltoztatni. És ez nem azt jelenti, hogy bárki is rosszat akar - legfeljebb nem gondolkodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.