900-an már meggyógyultak. 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter árulta el a Spirit FM műsorában, hogy a koronavírus-járvány a Honvédséget sem kíméli. 

Már több mint 1100 katonánk van, aki megfertőződött, de 900 katonánk meg is gyógyult ebből a fertőzésből. A többiek abban a stádiumban vannak, hogy még nem lehet gyógyultnak nyilvánítani őket

– mondta el a műsorban, de azt is hozzátette, hogy nincs olyan katona, aki lélegeztetőgépen lenne.

Honvédelmi miniszter: több mint 1100 katona fertőződött meg eddig koronavírussal

Rendőr és katona járőrözik a Jászai Mari téren 2020. november 16-án

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A honvédelmi miniszter kifejtette, hogy szigorú szabályokat vezettek be mind az itthoni, mind pedig a külszolgálat esetében.

Váltások vannak, de a váltást megelőzően őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket.

Azt is elmondta, hogy egy héttel ezelőtt egy katona megfertőződött Koszovóban, az állapota leromlott, őt repülőgép szállította haza, azóta már a Honvédkórházban kezelik, az állapota stabil. 

Benkő Tibor arra is kitért, hogy a kórházakban naponta 11 katona segíti a jávány elleni védekezést, de amennyiben a kórházaknak még több emberre lenne szüksége, tudnak plusz katonákat adni. Hétfőtől a honvédek különböző intézmények őrzés-védését is biztosítják, jellemzően más nemzetek külképviseleteinél, kormányzati épületeknél tűnnek fel a katonák.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azt akkor mi van...nagy valószínűséggel kutya bajuk sem lesz tőle, a seregben nem aggastyán ,krónikus betegek teljesítenek szolgálatot...hivatalosan is úgy kéne kezelni amit egyébként mindenki tud...az igazán veszélyeztetettekre figyelni...a többit meg hagyni a nyájimmunitásért...így a végtelenségig fog tartani a dolog...belegondolt már valamelyik vakcinás...mi lesz ha mégis hatástalan az oltás...akkor az elkövetkező ezer évet maszkban ,bokát összefosva fogjátok leélni???
SystemError
ööö, de eleve kevesebb segített. Nem túl hatékony...:)
voltmárjobbis
Na és hol fertőzött meg?
Hol laknak? Hány ágyas szobában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.