Van segítség a kapcsolati erőszak ellen, a kormány 2010 óta következetesen küzd ellene, és mindent megtesz azért, hogy minél kevesebben essenek áldozatul, valamint hogy az áldozatok segítséget kapjanak – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.

Novák Katalin a Facebook-oldalán közzétett videóban kiemelte: az ellátórendszer a háromszorosára bővült az elmúlt években, és mindenki számára folyamatosan elérhető, a krízisközpontok működtetésére 2016 óta ötven százalékkal több állami támogatást biztosítanak, a titkos menedékházakra pedig dupla akkora forrás érhető el, mint korábban.

Tíz évvel ezelőtt tizenkét krízisközpont és egy titkos menedékház volt, ehhez képest jelenleg húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, hét kríziskezelő ambulancia és huszonegy félutas ház működik

- tudatta.

Hozzátette, hogy emellett Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat működik:

az ingyenesen hívható +3680205520-as telefonszámon a nap 24 órájában segítséget lehet kérni.

A kormány a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten odafigyel azokra, akik kapcsolati erőszak veszélyének vannak kitéve – hangsúlyozta.

Novák Katalin felhívta a figyelmet, hogy az erőszak minden formája elfogadhatatlan, a kapcsolati erőszak pedig nem magánügy.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Katika, el kellene gondolkodni kicsit, hogy vajon mit is jelent a kognitív disszonancia. Jókat mond, ugyanakkor a kormány elutasítja az isztambuli egyezmény ratifikálását. Mert mi a magunk módján védjük a bántalmazottakat, senki ne szóljon bele, nemzetközi, számonkérhető kötelezettséget meg ne is várjanak.
divany.hu/eletem/2020/05/16/isztambuli-egyezmeny/
Szemforgató, képmutató, ájtatoskodó bagázs. Ugyanez megy az EU költségvetés vétójával is. A Magyarországon élő "közrendű" magyar emberek érdeke századrangú kérdés a kormány értékelése szerint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Giovanni Alba: és senki nem rugja le a pulpitusról hogy elég volt
ómió
Erőszak? Na, az "csak a népi demokrácia védelmében"! Ahogy 2006-ban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.