Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt Soros György cikkére. A cikket letiltotta a Project Syndicate, így végül a miniszterelnök honlapján tette közzé írását – derül ki Orbán Viktor Facebook-bejegyzéséből.

A miniszterelnök hosszú cikkben válaszolt Soros György cikkére, ez azonban állítása szerint nem jelenhetett meg ott, ahol Soros cikke megjelent.

A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben

– kommentálta a Facebookon Orbán Viktor az így a miniszterelnök.hu-n közzétett, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak című írását.

A magyar származású üzletember Európának szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal címmel írt véleménycikket a Project Syndicate nevű oldalra egy héttel ezelőtt. Erre válaszolt tehát Orbán, akinek értelmezésében „Soros nyílt parancsokat osztott ki" az Európai Unió vezetőinek. 

Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak

- írta Orbán Viktor miniszterelnök Soros György napokban közzétett cikkére adott, a miniszterelnok.hu oldalon szerdán megjelent válaszában.

A kormányfő írását azzal kezdte, sokan úgy vélik, egy miniszterelnöknek nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel, mert ő egy gazdasági bűnöző, pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte.

Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy kormányfők sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel

- érvelnek.

Most mégis erre kényszerül – folytatta Orbán Viktor –, mert a magyar származású dollármilliárdos egy hete a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében arra utasította az EU vezetőit, keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni.

A miniszterelnök kifejtette: Európa erejét a történelem folyamán mindig is a nemzetek adták, és minden olyan kísérlet, amely Európát egy birodalom égisze alatt egységesíteni akarta, megbukott. Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek – hangsúlyozta.

Ám ismét nagy erők mozdulnak meg, hogy Európa nemzetei megszűnjenek, és a kontinens egy globális birodalom égisze alatt egyesüljön. "A Soros-hálózat, amely keresztül-kasul átszövi az európai bürokráciát és politikai elitet, évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. Az EU államaira ma a legnagyobb veszélyt a globális nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró Soros-hálózat jelenti. A network céljai nyilvánvalóak: a migráció felgyorsításával kevert etnikumú, multikulturális, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni" – fejtette ki.

Orbán Viktor kijelentette: az EU bajban van, 2008-tól gazdasági krízis, 2015-től migrációs válság, 2020-ban pedig egy pusztító világjárvány érte el. Európa még az előző válságait sem heverte ki, így a koronavírus-járvány hatása még nagyobb gondot okozhat, aminek jelei már mutatkoznak: számos ország államadóssága, munkanélkülisége, gazdasági állapota kritikus szinten van – írta, rámutatva: soha nagyobb szükség nem volt az európai szolidaritásra.

"A magát filantrópnak nevező spekuláns" – folytatta – egyik válság idején sem az európai emberek érdekeit nézte, a saját haszna szerint cselekedett.

A gazdasági válság idején a forint és a legnagyobb magyar bank ellen intézett támadást, a migránsválság idejéről emlékezetes maradt a bevándorlók betelepítésének felgyorsítására, szétosztására, finanszírozására kidolgozott terve, most pedig az egymás melletti szolidaritás helyett az egymás büntetésére vonatkozó javaslata – sorolta.

A kormányfő úgy fogalmazott:

a Soros-hálózat a nyílt beavatkozástól sem riad vissza, minden korábbinál nagyobb nyomás alá akarja helyezni a nemzetállamokat, egymás ellen hangolja az európai népeket.

A hálózat eszközrendszerét szövevényesnek nevezte, amely "a közélet legkülönbözőbb színterein is jelen van": politikusok, újságírók, bírók, bürokraták, "civilnek álcázott politikai agitátorok" hosszú sora van "Soros György fizetési listáján".

És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere. Akit tud, lefizet és megvásárol. Akit nem tud, azt a hálózat félelmetes fegyverével, a baloldali médiaháttérrel lejáratja, megalázza, megfélemlíti, tönkreteszi

- írta.

Orbán Viktor jelezte: számos magas rangú EU-s bürokrata Soros hálózatával közösen egy egységes birodalom létrehozásán dolgozik; ki akarnak építeni egy olyan intézményrendszert, amely a nyílt társadalom égisze alatt egységes gondolkodást, kultúrát, társadalmi modellt akar rákényszeríteni Európa szabad és független nemzeteire, elvéve azt a jogot, hogy minden nép maga dönthessen saját sorsáról. Ezt a célt szolgálja a joguralminak (rule of law) nevezett javaslatuk is, amely nem a jog uralmát (rule of law), hanem az erősebb jogát (rule of majority) ismeri el – fűzte hozzá.

A különbségeket nyilvánvalóaknak tartja a miniszterelnök: Soros nyílt társadalmat (open society), "mi pedig védett társadalmat" (safe society) akarunk. Szerinte a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet. Szerinte a szabadság csak az önmegvalósítást szolgálhatja, szerintünk a szabadságot a krisztusi tanítás követésére, a haza szolgálatára és a családunk védelmére is lehet használni – írta, hangsúlyozva, hogy a keresztény szabadság alapja a döntés szabadsága, és ez került most veszélybe.

Az EU keleti felén élő tagállamok jól tudják, mit jelent szabadnak lenni. "Vagyunk itt még jónéhányan abból a szabadságharcos nemzedékből – Észtországtól Szlovéniáig, Drezdától Szófiáig a volt keleti blokk országaiban élők –, akiknek még személyes emlékünk van arról, milyen is szembe szállni az önkénnyel (rule of man) és annak kommunista verziójával. Megfélemlítés, anyagi és erkölcsi tönkretétel, fizikai és lelki vegzálás. Ebből többet nem kérünk" – fejtette ki.

Azoknak a nyugati vezetőknek – folytatta –, akik egész életüket a megörökölt szabadság és a joguralom (rule of law) világában élték, most hallgatniuk kellene azokra, akik harcoltak a szabadságért, és személyes életük tapasztalata alapján tudnak különbséget tenni a joguralom (rule of law) és az önkény (rule of man) között. El kell fogadniuk, hogy "mi a XXI. században sem adhatjuk föl a XX. század végén kivívott szabadságunkat".

Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll.

Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak

- zárta Soros György cikkére adott válaszát Orbán Viktor.

A miniszterelnök a közösségi oldalán az írás mellé azt a bejegyzést tette, hogy ez a "letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben".

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kétszer is lehetőséget kért Orbán Viktor válaszának közzétételére ugyanazon a platformon, de a Project Syndicate szerkesztői nem válaszoltak."

Forrás: MTI, Origo, 24.hu

Címlapkép: miniszterelnok.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: Erről eszembe jutott Gruevszki ügye. Ott a magyar kormány gondolt egyet, és az ottani, vagyis a Macedón állam jogrendjébe elég keményen, Európában szinte példátlan módon beleszólt. Nem véleményt mondott, hanem odament és titokban kilopta a jogerősen elítél Gruevszkit.
Sem támadás, sem semmilyen törvénysértést nem követ el Soros, vagy bárki, aki kritizálja, ráadásul jogosan kritizálja a kormányt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: november 28., 20:45 ♦
giphy.com/gifs/memecandy-J4IHqB2Mi3CXE4SdSl/fullscreen
Átvertek, ez egy végbélnyiás, ahová való vagy b+!
kokopelli
@colibri: ..a normális emberek csak röhögnek rajta,ha olvassák! Összekever mindent, és azt még isten tudja hányszor
megismétli! Nála látszik a legtisztábban,hogy a schlepp csak buta követőkből,vagy megfizetett csatlósokból állhat Azt
a nyugatot szidja,ami nélkül visszatérne a hárommilió koldus országa!
kokopelli
@colibri: ...erről írtam pár hete,mert a "ZDF" német televízió egy filmet készített a "Soros összeesküvés"-ről! A Birnbaum-
ról és a már megdöglött Finkelstein-ről!
silber13
@durbincs: Brekeke!! Dunkó durincs Brekeke!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.