Zacher Gábor az RTL Klub Reggeli című műsorának adott interjút, amiben elmondta, hogy szerinte be kellene zárni a plázákat, illetve érdemes lenne elfelejteni az idei karácsonyt, hogy majd jövőre legyen karácsony. Minderre gyorsan megérkezett a Facebookon Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője válasza.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Zacher Gábor toxikológus és mentőorvos az RTL Klub Reggeli című műsorában azt mondta

szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be tulajdonképpen a szabályokat, mert azért látni ilyet

Győrfi Pál Facebook-oldalán reagált Zacher Gábor reggeli nyilatkozatára.

Győrfi a posztban azt írta,

ne felejtsük el a karácsonyt

"Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől" – közölte Győrfi.

Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének

– fogalmazott az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szerint

nem elfelejteni kell a karácsonyt, hanem „már most és tiszta szívvel készülni rá”.

"Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk" – írta Győrfi a posztban. A szóvivő hozzátette: biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy „ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt”.

Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani

– zárta a bejegyzést.

Forrás: 24.hu, Telex

Címlapkép: Lakatos Péter / MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@rokker33: Tudod, hogy ez az ember hány életet mentett már meg eddig?! Te még álmodban sem! Tudod, hogy ez az ember nemcsak egyetemen tanít, informál, hanem nap mint nap elvégzi az alapmunkát is, mert így marad hiteles mindenki kollégája előtt?!
Ehhez képest te hogy nevezted őt?! Gondolkozz már ember! Itt a propin a baloldal egy elfajult (destruktív) kommunikációt képvisel - mindenkit aki szerinte "seggnyaló" aláz, anélkül hogy meggyőződne róla, hogy esetleg az elmúlt 30 évben ugyanúgy dolgozott mint most - pártállástól, kormányoktól, politikai nomenklatúráktól függetlenül...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Te seggnyaló ha meghal 100 ember karácsonyig a felelőtlenségetek miatt, akkor minimum 100 családnak már ellesz baxva a karácsonya! Már 1 hónapja bekelett volna zárni a plázákat , hogy karácsony előtt kilehessen nyitni ,de már túl késő!! A plázák nem lesznek bezárva a vírus ugyan úgy terjedni fog a maradjon otthon taktika csődbe ment a maszk használat hatástalan szóval mi a terv??
Bástya Béla Elvtárs
@rokker33: Tudod, hogy ez az ember hány életet mentett már meg eddig?! Te még álmodban sem! Tudod, hogy ez az ember nemcsak egyetemen tanít, informál, hanem nap mint nap elvégzi az alapmunkát is, mert így marad hiteles mindenki kollégája előtt?!
Ehhez képest te hogy nevezted őt?! Gondolkozz már ember! Itt a propin a baloldal egy elfajult (destruktív) kommunikációt képvisel - mindenkit aki szerinte "seggnyaló" aláz, anélkül hogy meggyőződne róla, hogy esetleg az elmúlt 30 évben ugyanúgy dolgozott mint most - pártállástól, kormányoktól, politikai nomenklatúráktól függetlenül...
rokker33
@Bástya Béla Elvtárs: Mégis eladta magát a fidesznek! Ismerem a munkásságát le a kalappal,declehet úgy is életet menteni, hogy nem minden órában őt kell hallani! Számomra unszinpatikus emberré vált mióta nyomja ezt a Viktor által erőltetett propagandát!!
Gazella
Köszönöm a szaaidat Győrffy!! Valóban a családi benső együttartozás legyen az első. Nálunk is pár db ajándék van a fa alatt. Sokkal fontosabb a boldog együttlét.
Nessy
Tényleg rossz volt az üzenet. Ugyanis az első része, hogy az idén ne egyik üzletből szaladgáljanak az emberek a másikba, ne tolongjanak a boltokba. Nem ördögtől való. Valamikor egy apró meglepi figyelmesség több örömet szerzett, mint egy drága előre elsusogott méreg drága valami.
vacsi
Mi is nagyon várjuk már a karácsonyt, de az ideire nem tervezzük az unokáink meglátogatását, csak levelezünk a nagyobbakkal, a kicsikkel meg telefonálunk, videohívásban találkozunk. Az ajándékokat már mindenkinek beszereztük, megrendeltük úgy, hogy az ő címükre érkezzen a csomag - a szülők meg karácsonyig elrejtették. Ez persze, sokkal szomorúbb, mint ha az egész család összejöhetne - ráadásul mi egy nagy család vagyunk -, de annak a feltétele, hogy még sok éven keresztül örülhessünk egymásnak, az, hogy veszély esetén vissza tudjuk fogni magunkat. És ezt már a gyerekek is megértették.
jesz
..."Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének"...

Miről beszél? Elmentek otthonról? Pár tízezer fazék mellett ülőnek lesz karácsonya, mert azok összetartanak...a másik két szót ugyan nem ismerik, de a pénzért mindent..

A többi emberrel mi lesz?...milliók vannak szarban...
Jozefina
Mindkettő ugyanazt mondja, csak másképp!!!
ómió
Szóval, mégse mindenkinek "felejtős"?
levarosbukta
@rokker33: Miért van mindenkinek baja a plázákkal és a bevásároló központokkal? A metrón, buszon, vonaton ahol mint a heringek úgy össze vannak zsúfolva az emberek az nem baj? Sokkal nagyobb a valószínűsége hogy a tömött buszon elkapod a vírust, mint egy plázában. Érdekes még sem akarja senki leállítani a tömegközlekedést?
karma1
Valahogy arrol kene leszokni - nemcsak ennek a ket embernek, hanem ugy altalaban, a magyaroknak a kis hazaban - hogy a sajto feluletein, a sokfele median keresztul uzengessenek egymasnak! Ez egy fejlett tarsadalomban nincs igy - ott az emberek (itt nem a celebekre, hanem felelos politikusokra, jogaszokra, tudosokra gondolok) megbeszelik egymassal a problemaikat, es csak az kerul ki a mediakra, amiben ugy erzik, hogy a koznek is kell, hogy szava legyen.
A politizalas is egy szakma, ugyanugy, mint a felelos, hiteles ujsagiras, - mindkettot oktatjak is. Nehany okos ember, akik szakmailag is, emberileg is es fokent a munkajuk tere'n kozel allnak egymashoz, miert nem hivjak fel egymast, miert nem beszelik meg a problemakat, es egy ilyen beszelgetes utan miert nem allnak elo egy hasznalhato javaslattal - amiben mar az is benne lenne, hogy kulfoldi sikeres jarvanykezelest probalnanak meg magyar kornyezetbe atultetni - miert van az, hogy 10 millio magyar egyenkent atomfizikus, olajbanyasz, asztalos, orvos es magasepitesz egyben, csalhatatlan otletekkel, es ennek tudataban aztan nem is beszelve senki massal, mert csak a sajat velemenyet tekinti mervadonak - mi a baj ezzel a lokott neppel??? Mert ezert keptelenek kompromisszumra, osszefogasra, semmi empatikus erzes nem szakadt belejuk, elbeszelnek egymas mellett, es ha mas velemennyel talalkoznak, akkor az ellenfel anyjat is megolnek egy konnyed mozdulattal! Nem jo ez igy - sosem lesznek IGAZI kozossegek, civil tarsulasok Magyarorszagon, ahonnan a jo dolgok kiindulhatnanak, csak a partoskodas, aszerint, amit a torvenyek megengednek, oszt jonapot.
rokker33
@levarosbukta: Ha leállítanák a tömegközlekedést Budapesten, akkor kb 1- 2 napon belül összeomlana Budapest teljes közlekedése!Ha plázákat zárnak be, akkor elveszíti pár ember az állását 1 hónapra és a plázában nem fognak vásárolni 1 hónapig ! Azért még mindig jobb, mintha senki nem tudna sehová eljutni! A tömegközlekedésnek a vírus ideje alatt is 100% os teljesítménnyel kell működnie!!
levarosbukta
@rokker33: Ergo értelmetlen a plázabezárás!
Eladott Ország
ÉRTEK MINDENHEZ. LEGYEN AZ OLAJ, BENZIN, ÖRZÉS-VÉDÉS, ADOK-VESZEK, MEGY A PÓKER ... VAGYOK ETTŐL JOLLY JOKER.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/127234849_1002270540252853_3923325659905356066_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=40kpEAB8w3EAX9x9V3P&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=96824dd2b18b67eebf4665824f70af75&oe=5FE3A296
A klán urai: A ragyás és a gyagyás...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/99339002_865131733990617_154164286267064320_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=AGA_WESwSHcAX_DXQ2G&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=09d801b20e25209d2fb05688cabe47f3&oe=5FE69020
"Az ország egyik legtehetségesebb, legsokoldalúbb lángelméje ritkán szokott megszólalni, de amikor mégis, akkor mindig igazat mond. Pintér Sándor az az ember, akire valamennyien a legnagyobb tisztelettel tekintünk. Annak idején azt ígérte, két hét (vagy tíz nap, már nem is emlékszem) alatt rendet csinál az országban, és tényleg. Azóta olyan rend van, hogy néha magam is meglepődöm rajta. Nincsen gond a függőséget okozó szerekkel, legfeljebb néha egy fél falu hal bele az olcsó drogokba, de más nincs. A taxistársaságok és általában a taxisok nem háborúznak egymással, egyszerű szolgáltatást végeznek a legnagyobb lelkesedéssel. Narkót kapni nem is lehet, prostik nincsenek, az őrző-védő cégek nevükhöz méltóan őriznek és védenek, alvilág gyakorlatilag nincs, de ha esetleg mégis, néhol egy pici, ezekhez semmi köze nincsen Pintér Sándornak. Mióta ő az összes kórházigazgató (is), azóta remekül működik az egészségügy. Is. A korrupcióról meg aztán tényleg, de igazán senki nem is tudja, mi fán terem."
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Nahát, a te érdemeid Palié mellett elenyészőek!!!
Yoda69
A fideSSes szo csonek csak meg kellett mutatnia magat. A Karacsony elfelejtese atvitt ertelmu, azt jelenti, hogy ne legyenek nagy csaladi osszegyulesek, barati vacsorak stb. Igy talan jovore ujra teljes ertekuen unnepelhetunk. Szovivo letere felfoghatta volna a szavak ertelmet, es nem kellene lemennie szó csőbe.
NKF
Szeretem a karácsonyt,de szebb lenne Karácsony (geri) nélkül!
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Te tényleg hülye vagy, állandóan csak másolgatsz ide, egy önálló gondolatod sincs. Szar komcsi patkány vagy, de a hülyébbik fajtából!
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Mesélek! Majd a földhivatalban!!!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 09:23 Szeretünk Viktor! A földhivatalba meg ne menjél, mert a csúti geci a félanalfabéta segghülye strómanjával már megvette az országot, te barom! Inkább majd a börtönben mesélj neki , te kretén faszfej!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/100591947_2843076762407528_4121070435326492672_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eTW8GTrLD2wAX-1y4um&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d850ce512293222551e2a20b7f00c2b3&oe=5FC765FD
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Ezt tudja a doki?! Felhasználod az arcát MAME célokra?! Engedélye nélkül??? Ajajaj!
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Ja! Ez te vagy! Ezen nincs jogdíj! Áááááááááá! Egy nagy f*sz vagy! Tényleg emlékszem már rád! A földhivatalból...
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Elnéztem a vásárlási sávot! 9.00- 11.00!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: decvember 11., 18:47 ♠ Semmi gond. Négy év múlva elég lesz csak a bevásárló kocsit eltolni a bejárati ajtóig 100 forintért, míg össze nem jön egy kenyérre való. Tudod, India után itt a legkisebb a nyugdíjminimum, + tudod jobban teljesít, a qrva anyjával!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/49667123_2560391803990825_643308439342153728_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=orcUSaYvvEQAX9qfZWo&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c42d3fbdf23940679d9035c30e8a03c4&oe=5FFE3E8A
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Látom megértetted az üzenetet!!! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.