A Fővárosi Törvényszék november 25-én első fokon ítéletet hirdetett a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében. Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát – írja a Telex.

Bakos Enikő bíró döntését azzal indokolta, hogy a szakértői vélemény alapján Renner Erika másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, magát nem tudta ellátni, a legalapvetőbb fizikai szükségleteinek biztosítása is nehézséget, fájdalmat okozott számára, sérüléseinek ápolása ráadásul ma is nagy fájdalommal járnak.

A bíróság megalapozottnak értékelte a szakértői véleményt, Bene Krisztián viszont alkalmatlannak tartotta azt, szerinte ugyanis úgy nem lehet szakértői véleményt készíteni, hogy a felperest a szakértők nem vizsgálják meg személyesen

– derül ki a Telex cikkéből. Bene azzal is érvelt, hogy a nő sérüléseiről 2013-ban és 2015-ben készült fotók nem alkalmasak az aktuális állapot értékelésére, ezért a szakértői vélemény kiegészítését kérte, de a bíróság szerint elegendő bizonyíték állt rendelkezésre, ezért nem rendelt el további bizonyítást.

A bíróság figyelembe vette döntésénél, hogy Renner Erika ma is minden nap szembesülni kényszerül a támadás következményeivel, és azt is, hogy biztonsági érzete megszűnt, a támadás következtében pedig újabb gyermeket nem szülhetett.

Súlyos hátránykánt értékelte azt is, hogy Renner Erika nőiessége és szexuális élete súlyosan sérült.

Az ítélethirdetés után Renner Erika a Telexnek azt mondta, hogy megkönnyebbült, és bár tudja, hogy ennél jóval magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség,

Magyarországon ennyit ér a testem.

- mondta. Ugyanakkor szerinte ennek az ítéletnek fontos társadalmi üzenete is van.

Nem éri meg senkit bántalmazni, mert annak nem csak büntetőjogi, de súlyos anyagi következményei lehetnek

- fogalmazott.

Mint ismert, 2013-ban Renner Erikát volt párja, a Budai Irgalmasrendi kórház akkori igazgatója támadta meg otthonában, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és annak környékét. A bíróság öt évvel a támadás után, 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre Bene Krisztiánt. Még tartott a büntetőper, amikor 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont a büntetőügy jogerős lezárásáig pihentették, végül érdemben 2018 decemberében kezdték el tárgyalni. Komolyabb visszhangot az kapott, hogy bár a büntetőeljárásban az áldozatot többször is megvizsgálták, a kártérítési perben a bíró azt kérte a nőtől, hogy hét évvel a támadás után, újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológia vizsgálatoknak.

A Telex hozzáteszi, Renner Erikát idén júniusban négy és fél órán keresztül három női szakértő hallgatta meg a Pécsi Tudományegyetemen. A nő állapotáról egy 50 oldalas egyesített szakértői vélemény készült, amely súlyos állításokat tartalmazott, de világosan fogalmazott.

A szakértők egyértelműen megállapították, hogy a nőnél a többszöri műtéti beavatkozás, és a további kezelések sem tudják visszaállítani a nemi szerv eredeti állapotát.

„Azok funkciója károsodott, a kielégítő nemi élet ebben a helyzetben pedig nem lehetséges”.

A dokumentum szerint

Renner Erika esetében a támadás után a természetes teherbeesés is kizárható volt.

Forrás: Telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tehát a magyar jogrend szerint egy nő mentális, szexuális és családi élete kijön 25 millióból.
Vajon vezető fideszes asszonyaink ennyiért feldobnák a pi--jukat?
vacsi
Ki is a nagybátyja? Mert ez a 25 millió szánalmasan kevés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.