Kásler Miklóstól átmenetileg elvették a hatáskört.

A veszélyhelyzet idején Pintér Sándor belügyminiszter irányítja az Országos Kórházi Főigazgatóságot

- rögzíti a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányrendelet.

E szerint a veszélyhelyzet ideje alatt Pintér Sándor a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetőjeként kijelölt, rendészetért felelős miniszterként irányítja a főigazgatóságot.

A rendelet értelmében a főigazgatóság szervezeti és működési szabályzatát, illetve annak módosítását a miniszter – a miniszterelnök jóváhagyását követően – normatív utasításban adja ki. Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság felállásáról szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny november 17-i számában jelent meg. Abban azt írták: a főigazgatóság feladata "az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában".

November 18-án jelent meg – szintén a Magyar Közlönyben – Orbán Viktor miniszterelnöki határozata, melyben az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatójává Jenei Zoltánt nevezte ki.

Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamenti hétfői plenáris ülésén egy ellenzéki kifogásra válaszolva azt mondta: a járványhelyzet kezelése "legalább olyan katonai pontosságot és fegyelmet igényel", mint amilyennel Jenei Zoltán november 18-tól kinevezett kórház-főigazgató is rendelkezik.

A rendelet szerint veszélyhelyzetben nem a múlt szerdán már rendeletben megnevezett országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán irányítja a kórházfenntartó csúcsszervezetet,

hanem „az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter”, aki jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter.

A veszélyhelyzet ideje alatt (jelen állás szerint 2021. február 8-ig) a miniszter feladata lesz

- normatív utasításban, a miniszterelnök jóváhagyásával kiadni az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatát,

- a miniszterelnöknek javaslatot tenni az országos kórház-főigazgató kinevezésére vagy felmentésére,

- megállapítani a főigazgató illetményét,

- és gyakorolni a főigazgatóság alá tartozó egészségügyi intézményekben dolgozók feletti munkáltatói jogokat.

Forrás: MTI, HVG, 444

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Sanya 2010-ben aztat mondá, hogy 2 hét alatt rendet teremt a rendőrségen... Isten óvja az orvosokat, és a betegeket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Egyik gyilkos a másik kezébe adja a hóhérbárdot, de mindegyik szopni fog! Sanyika nem biztos, hogy attól, hogy 80 évre titkosíttattad a saját lopásaidat és gyilkolászásodat. Ezt fel fogjuk feloldani..Szeretik a vén fogatlan köcsögöket bent, főleg az árulókat!
Istenakinincsen
Dilettáns idióták vezetik ezt az országot...(nem az orruknál fogva,valami más tartja függőségben az embereket.A hazudozás az egyik amit elhisznek,és a pénz a másik amit szeretnének megkapni,de csak ígéretek vannak).
Ez a víruskezelés szánalmas.Ellaposítjuk a görbét???Minek?Hogy jó sokáig tartson aztán szabadon engedjük?A vírus sokkal jobban tud alkalmazkodni bármihez mint az ember.
Így a harmadik hullám már cunami lesz és nem hullám.
Barmok ezek idióta dilettáns élősködő hiénák.
Üdv mindenkinek!
lampa laz
@Nessy: Ez a görény 10 éve harcol azért, h a világ vele azonosítsa a magyar embereket is. Hiába szomorú ez, amíg mi nem teszünk ellene semmit, addig joggal hiszik rólunk, h nekünk ez megfelel. Vissza is él ezzel naponta a 'magyar emberekre' való hivatkozással. Épp tegnap lépett egyet megint a hülye lengyellel karöltve.
Nessy
@lampa laz: Viszont a lengyelek nem csinálnak ekkora felhajtást, ráhagyják Orbánra az egyre idiótább nyilatkozatokat.
Eladott Ország
@adrenalink: november 25., "0:26 ♦ Amíg "Olajszőkítő Sanya" nem operál addig nincsen baj.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/127234849_1002270540252853_3923325659905356066_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=40kpEAB8w3EAX9x9V3P&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=96824dd2b18b67eebf4665824f70af75&oe=5FE3A296
Besúgó akták eltüntetve, olajügyek titkosítva, sosem derül ki milyen ganék' voltak, de azért remélem, még szopni fognak!
Istenakinincsen
Viktorka!
Itt az idő!
Most kell visszaadni amit elloptatok!Vagy még többet akarsz?Kölcsönt felvenni és azt is ellopni?
Unokáink is fizetni fogják.Nem lesz aki dolgozzon,ha feláldozod a rabszolgáidat!Neked az a jó,ha mindenki dolgozik(helyetted)mert abból tudod leszedni a sápot.Használd a fejed mert bukta lesz.
www.youtube.com/watch?v=t4hv_1pOrAU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.